- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Веганство и Вегетарианство
Дебели май не, здрави да.![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Бре.. то дълбоко ме съмнява да има мляко и яйца в сладкарските изделия, щото иначе нямаше да траят по половин година... даже повече. Само консерванти има вътре мисля аз.Първоначално написано от lam's
![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Християнството се оповава и на Стария и на Новия завет.Първоначално написано от tqnkо
Стига оффтопик, не искам и тази тема да се превърне в дебат дали има или няма Бог.
Earthlings... гледайте филма. сериозно.. въпреки него не смятам да спра консумацията на месо поне до 20 годишна възраст
Много интересно, как реши аз какво ям. Представи си: зеленчуците, месото и млякото, които консумирам са домашни. А колко от веганите тук могат да кажат същото? Зеленчуците също ги рекламират, те също са голям бизнес и също са адски нездравословни, когато са фрашкани с нитрати и други химикали. Помисли за това следващият път, когато минеш покрай перфектно изглеждащият зарзават в Била.
Сравняваш най-основните човешки нужди, с интернет и дискотеките? Говоря ти за еволюция, за развитие на човешкия вид, а ти ми изкарваш някакви тенденции като сравнение... Най-елементарното - предполагам, че баба ти не е ходила по дискотеки, но е яла месо?
Не съм казала, че се разболяват, а че са по-склонни. И много интересно, как в един на първо място аграрен континент, хората не вкусвали животински продукти. Вярно, бедността и недоимъка са сериозен фактор, но май нищо добро не се е случило от това, че ядат предимно зеленчуци.
Аха, в Япония не ядат млечни продукти. Само дето са луднали по киселото мляко. И от кога морските дарове не са месо?
Доста остро реагира на моя коментар. Може би защото не изразявам *възхищението* си към веганизма, както другите? Аз повече няма да споря с теб, всеки сам си избира какво да слага в устата си.
Or, perhaps man should be made to experience extinction because after all, plants and animals feel pain and suffering, and since man causes so much of it he should be removed from the planet. It can be easily accomplished, we just don’t eat anything living, or that was once alive!
let them have the
stage
so long
as I need not be
in the
audience.
Не се ласкай.Доста остро реагира на моя коментар.
Сметни постовете на отявлени месоядци, които също не се "възхищават" на веганизма и техните гледни точки. И отговорите ми.Може би защото не изразявам *възхищението* си към веганизма, както другите?
Всъщност целия ти пост в момента ми се струва като бла- бла.
Генно модифицирани, по българските магазини няма такива неща като "органични" или "био" храни, защото можеш съвсем просто да си купиш едни съвсем обикновени и органични плодове и зеленчуци от градинката на леля Станка примерно, но тук в еквивалентите на "Била" и т.н. има и определени органични храни с посочено място на производство.
Е да, в България не е така, ще кажеш, в България модифицирането на храните от растителен произход не е така напреднало.
Да сравняваш това как се гледат животните за добиване на месо и мляко и растенията е глупаво. Защото растенията можеш да им сменяш торовете и да ги култивираш до безкрайност, обаче без почва, вода и слънце нищо няма да излезе. А животните ги гледат в условия, за които не си помислял и ги хранят с неща, които не би сложил в уста.
Кои зеленчуци точно рекламират? Провери в интернет колко пари се дават за рекламиране на фаст фуудс, захарни изделия и полуфабрикати и колко за здраве и здравословен начин на живот. И понеже това не е баш по темата- колко реклами си видял за китайско зеле или праскови и колко за "Сачи" ? Или КЕН? До морето не можеш да стигнеш без да видиш билборд с наденица. Или това е болното ми съзнание?
А за еволюцията не ми говори, баба ми е постила три пъти годишно по 40 или там колко са дни и да ти кажа- никакви лоши последици няма. Разбира се, ти МОЖЕШ да ядеш месо, стомахът ти го обработва. Стомасите ни са мутирали да обработват и мляко след сукалческа възраст и ти МОЖЕШ да пиеш мляко, да хапваш сирене. Но недей твърди, че НЕ МОЖЕШ да живееш без тези неща, защото е смешно и безпочвено.
Лудването по киселото мляко, е нововъведено, а морските дарове се броят за месо, но да сравняваш тяхната почти постна диета, с това как се храни западния свят е глупаво, ако не смешно.
Събери случайни вегетарянци и вегани и ще видиш, че повечето пращят от здраве, което не е толкова заради начина им на хранене, колкото че това обикновено са хора, които държат на здравето си и се замислят, за това което слагат в тялото си.
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
za6to v pove4eto ti komentari vinagi spomenavash hristiqnstvoto i taq bibliq?Първоначално написано от Christ
![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Християнството позволява яденето само на някои видове животни!Първоначално написано от tqnkо
ето и малък цитат от Библията: Левит 11гл.
Ето животните, които можете да ядете измежду всичките животни, които са по земята.
3. Измежду животните всяко що има раздвоени копита и е с разцепени копита, и преживя, него да ядете.
4. Обаче от ония, които преживят, или от ония, които имат раздвоени копита, да не ядете следните: камилата, защото преживя, но няма раздвоени копита; тя е нечиста за вас;
5. питомния заек, защото преживя, но няма раздвоени копита, той е нечист за вас;
6. дивия заек, защото преживя, но няма раздвоени копита; той е нечист за вас;
7. и свинята, защото има раздвоени копита, и е с разцепени копита, но не преживя; тя е нечиста за вас.
8. От тяхното месо да не ядете, и до мършата им да не се допирате; те са нечисти за вас.
9. Измежду всичките, които са във водите, да ядете следните: всички във водите, които имат перки и люспи, в моретата и в реките, тях да ядете.
10. А измежду всичко, което се движи във водите, и измежду всяко одушевено животно, което е във водите, всички в моретата и в реките, които нямат перки и люспи, те са отвратителни за вас.
11. Непременно да бъдат отвратителни за вас; от месото им да не ядете, и от мършата им да се отвращавате.
12. Всичко във водите, което няма ни перки ни люспи, да бъде отвратително за вас.
13. Измежду птиците да се отвращавате от следните; да се не ядат, понеже са отвратителни: орелът, грифата, морският орел,
14. пилякът, соколът по видовете му,
15. всяка врана по видовете й,
16. камилоптицата, бухалът, кукувицата, ястребът по видовете му,
17. малкият бухал, рибарят, ибисът,
18. лебедът, пеликанът, лешоядът,
19. щъркът, цаплята по видовете й, папунякът и прилепът.
20. Всички крилати пълзящи, които ходят на четири нозе, да бъдат отвратителни за вас.
21. Обаче измежду всичките пълзящи крилати, можете да ядете ония, които, като ходят на четири нозе имат пищяли над нозете си, за да скачат с тях по земята.
22. Измежду тях можете да ядете следните: скакалеца по видовете му, солама по видовете му, харгола по видовете му, и акридата по видовете й.
23. А всички други крилати пълзящи, които имат четири нозе, да бъдат отвратителни за вас.
Бих се отказала от месото и животинските продукти само ако знам, че е по - полезно без тях, но знам, че не е и затова продължавам да съм си мръвкарка. Това с храненето си е голяма наука и не бих си правила експерименти като да се лишавам от едно или друго, особено в пубертета. Виж, от полуфабрикати, сладки и тестени неща, колбаси бих се ограничила, но от месото или животинските продукти като цяло НИКОГА! И между другото някои плодове, зеленчуци и ядки също могат да вредят и затова не бих се ограничила само в тях. В крайна сметка... всяко нещо си има и плюсовете и минусите и затова не смятам, че е хубаво да се залита и в едната и в другата крайност, защото както казва учителката ми по химия: "всяко нещо, прието в голямо количество убива".
Баааахти ужаса..Първоначално написано от ~ПаНчАтАнТрА~
![]()
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Няма аз да си вкарам една мазна свинска пържола, ами ще се тъпча с храсти...
Чрез светло пивокъм светло бъдеще!
Замисли се че точно "храстите" правят вкуса, какво ще бъде пържолата без подправки, но не ядеш и пържола без хляб нали.. той също е растителен а и за по добър вкус и салатка.... и така.... а и яденето на месо е вредно... научно доказано е, просто е по лесно да гледаш 1 година прасе което става 300 килограма от колкото да засадиш, поливаш и се грижиш за 300 килограма картофи например...Първоначално написано от gbemXVII
![]()
NUFF BUMBACLOTS N RASSCLOTS- ONE LOVE!!!
Е на тебе това ли ти е целта в живота?Първоначално написано от tqnkо
Да не си скапеш черния дроб, че да може някой да го ползва...Заеби!
Яко алкохол и пържоли !
Чрез светло пивокъм светло бъдеще!
Еми брато, ти като умреш дроба зак'во ше ти е, макар и здрав да е. Освен ако не си пазиш органите преиживе за да може като умреш да те лишат от тях и да ги дадат на друг. И както казах преди, това, че тъпчеш само плодове, зеленчуци и ядки не е гаранция, че ще си по - здрав от някой заклет месояден.Първоначално написано от tqnkо
Распитвала съм за ядките. Полезни са, но само на сурово. В колко магазина си виждал да продават суров белен слънчоглед, примерно или сурови фъстъци или каквито и да е сурови ядки? И за финал вземи ти раЗпитай какво има в орехите и какво става с женичките, които редовно злоупотребяват с тях.
При жените има едно заболяване... незнам как му е точно представителното име де, но по народному го наричат гуша. В повечето случаи е причинено от голям прием на йод под някаква форма. Яяяяя дали пък точно в орехите няма йод?Първоначално написано от tqnkо
Едит: целта на изказването ми беше, че месото не е единственото, което може да ви навреди. Масово всички правят яката пропаганда на плодове, зеленчуци и ядки, а не всички са ужасно полезни.
Аз пък мога да се изкажа със същият довод за месото, нали така?Първоначално написано от tqnkо
Яж хубаво месо с хубави зеленчуци и хубав хляб! Стига да са "натурални" продуктите няма абсолютно никакво значение.Първоначално написано от babity
Нищо не спазвам, ям си каквото искам. Само разни там дробчета, пачи,шкембета и други гнусотии не ям.
[quote="aresmurt"шкембета[/quote]то тва е едно от най-хубавите неща
![]()
Месо![]()
we give it all.
Първоначално написано от aresmurt
то тва е едно от най-хубавите неща
![]()
Месо![]()
we give it all.
Еееххх, корем...Първоначално написано от TellMeYourName
![]()