- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Чаша кафе от животински изпражнения струва 100$ в Лондон
Забележителна комбинация от различни сортове кафе, включително такова, което се съдържа във фекалиите на едно тропическо животно, се сервира в известен лондонски търговски център. Цената на една чаша е скромните 100 долара.
Напитката е коктейл от два вида кафе - Джамайкан блу маунтин и Копи Лъуок. Вторият вид идва от Индонезия, където тропическото животно цибет, подобно на котка, се храни със зърната му - и то най-добрите, а останалото вършат ензимите в храносмилателния апарат.
Субстанцията бива изхвърлена по естествен път, но след обработка добива уникални вкусови качества и се продава в Лондон на цена 648 долара за килограм.
Приходите от продажбата на това кафе в търговския център „Питър Джоунс" през този месец ще бъдат внесени във фондация за борба с рака.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
![]()
![]()
Сякаш си нямаме достатъчно добро кафе, та направиха и от... лайна!
![]()
Пф... не знам за вас, но аз определено не бих го пробвала.![]()
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Колко неелементарно да се вълнуваш от клюки....
нито пък аз![]()
If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
do...it just means that nothing else is more important than you...)
Забележете картинката към статията - жена пие кафява течност от задните части на 'зебра'..![]()
Еее, стига де, тъкмо си похапвах пред компютъра(за вечеря) и ми се отяде...
НЕ бих пила такова кафе!!!
![]()
Защо се ровиш в пепелта?
Там няма да откриеш огън....
Не знаеш ли,че с любовта е свършено,
щом някой,някога ти каже сбогом!
![]()
![]()
и аз хапвам филиики
![]()
![]()
А аз не филийки, а кюфтенца и салатка![]()
![]()
Защо се ровиш в пепелта?
Там няма да откриеш огън....
Не знаеш ли,че с любовта е свършено,
щом някой,някога ти каже сбогом!
![]()
![]()
какви олигофрени има да го имислят тва 2 пъти по-големи олигофрени и 3 пъти по-големи олигофрени да дават толкова пари за едно кафе и не от какво друго ами от фекалии
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от vivteen
Life's too short.. too short to live it as a bad person!
Kopi Luwak май се пишеше... Чела съм за него, дядо веднъж беше донесъл, помирисах, но не посмях, въпреки че надали е отровно, а и явно е доста вкусно....![]()
Бях чела някъде за това кафе, стомашните сокове на това животинче помагат за добрия вкус за кафето. И ако не се лъжа, това е най-скъпото кафе в света![]()
Това кафе се предлага в The Island единственото място в източна Европа, и все пак не отричайте нещо преди да сте го опитали, то верно, че 90% от тоя форум пият 3в1-та и други пумии а тръгнали да ми коментират нещо до кето никога няма да се докоснат...
Да, чел съм за това кафе.
Бих го опитал..
Друг е въпроса, че няма да е скоро.
Просто не са истински разбирачи относно кафето. Все пак замислете се- дали ако беше някаква помия, щеше да е толкова скъпоПървоначално написано от 24white24
![]()
Абе изобщо тук разбирачите май са малко...Първоначално написано от Spider4eto
Аве за да си разбирач на кафе трее доста сорта да си опитал. Аз грам не разбирам от кафе, но знам, че ако ми се предостави възможност да пия от това кафе, бих пила без да се замислямПървоначално написано от lizzard_92
![]()
Естествено! И аз така ше направя!Първоначално написано от Spider4eto
Нали живота бил един и кратък, нали уж опитвахте от всичко, а?(към тея, дето се правиха на отвратени)
от кога в лондон обменната валута е долар?
Това е странно .. Защо ще го яде като не може да го смели в стомаха си? О.оПървоначално написано от Кръчмонавт
Като кучето ми- пасе трева и после сере тревички![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Spider4eto, lizzard_92 твърдите, че не сте разбирачи на тема кафе, но иначе бихте го опитали?
Защо? За да може като се съберат хора, които знаят за какво става въпрос да имате какво да кажете? А друго освен вкуса, цвета и мириса му дали ще успеете да кажете?
Кафето (не това) ами като цяло КАФЕТО не е създадено за лукс или някакъв подобен синоним.
То е създадено като силна тонизираща напитка. "Кафе" се идва от арабското "Кауе", което в превод означава сила, енергия..
Кафето не е нещо от сорта на цигарите - да се правите на интересни.
Понякога се счита за жизнено необходима суровина.![]()
Ама внимавайте с тва кафе, след време да не станете кофеманиацищот е гадно чувството
![]()
Не е баш така, то не е създадено като първо, а е открито, второ за европейския свят кафето, какаото, ванилията и тютюнът са добили именно статут на лукс, когато са били донесени от америка, в замъците има специални стаи за пиене на кафе и пушене, сервирането на натурален шоколад и такива напитки са били луксозни и хич не така достъпни като в днешно време.Първоначално написано от cherinka
Ако искаш просто да си вдигнеш енергията няма да ти пука какво кафе точно пиеш, ти можеш да си вдигнеш енърджи левъла и с черен чай ...
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Чух за това кафе, което е направено от акото на бозайник. Мисля, че в България една чаша от кафето струва 50 или 150лв (не си стомням точно). Аз лично бих опитала, но цената е наистина висока, пък и не съм голям фен на кофеиновите напитки.