- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Това да си popular at school...
В моето голямо българско училище...трябва да си призная,че не знам съвсем как стоят нещата.Това е така,защото тази година се преместих.Въпреки това,впечатленията ми са,че има много:
1-Фешъни/ки
2-Кифли
3-Емота
4-Хаусъри и Метъли
В самия клас си има групички,но няма известни(за сега).Иначе има няколко човека,които познават по-голямата част от випуска и се подиграват на други...
Интересното в мойто даскало е,че когато някой види друг да бие някой,не му помага.Стои отстрани и гледа,присмива се или просто отминава.Сякаш в такива моменти сме на принципа ''Всеки се спасява сам".
Лол.. и аз като учех в Бг имаше огромно разделение... Ние не се разделяхме на метъли и чалгари ... но на задръстени и "отворени"![]()
Ужас!
Сега съм в Англия ... такова нещо няма. Никой не се присмива на другия за нещо си. Пак си седиме на групички и има по известни, НО това е защото си седиме с приятелите. Ако проговоря на някой друг (не от мойта групичка) няма да стана задръстена 100%, както в Бг!![]()
♥ There are 365 suns - one for each day .. ♥
И при мен в Германия е г/д такаПървоначално написано от tItEufFf
![]()
![]()
Мега странно
![]()
![]()
Emin3m FoReVeR!
Di ft. Meo0o0o= BFF <333
Еми че то така е редно ...Първоначално написано от cskasladyrana
♥ There are 365 suns - one for each day .. ♥
Не е така,зависи от училището/колежа,в който си!
Ако си в смесено училище,където е специално за емигранти/чужденци.. и повечето са грозни и ти си красив/а е така,но ако си в дно нормално,е много готино, има много готини американки,недейте така!
• Обичай,за да те обичат! •
Точно така. И аз помня че много се учудих когато видях как стоят нещата в Англия. Беше ми много странно но вече свикнах. То и така трябва да е според мен, но жалкото е че в много места няма да се оправи скоро като гледам.Първоначално написано от Aniiiii
![]()
По принцип в Европа са по-големи индивидуалисти, отколкото в САЩ, затова и малко им призлява от лидери. А и Европа доста е пострадала от лидери като Наполеон, Хитлер, Сталин, та малко им е и "едно на ум" спрямо лидерството. Те французите даже си нямат думичка за лидерство, та някои пишат с погнуса чуждицата Le lеаdership...Първоначално написано от Vikitooo
Погледното малко по-дълбоко, в САЩ-ските училища също има и клубчета за математици и какви ли не (доколкото вярваме тук на някои филмчета), та предполагам, че по-интелигентните ученици, може да си имат и други лидери...или пък някой да си пада хем по най-умния от шах-клуба, хем по най-атлетичния от футболистите...лошо няма.
Пък по-нататък в живота нещата може да се променят. Някой супер-атлетичен да стане тлъстак, а някой по-скапан да си стане фитнес-герой...нещата се менят. Гледайте "17 again" , много яко филмче, с добри актьори и интересна историйка.
За фона си права. На фона на по-дебели и по-непривлекателни, всеки малко по-слаб и привлекателен ще блести...В царството на слепите, едноокият е цар.
Good luck, Bad luck, Luck...
Ахааа, яко! Тъкмо потвърди думите ми от по-горния пост, ти и другите от Европа. В Америка е по-тоталитарно и грубо, в Зап. Европа е по-цивилизовано и демократично.Първоначално написано от tItEufFf
Good luck, Bad luck, Luck...
Миналата година бях много известен надувах се и се праих на голямата работа унижавах хората ,но после ме приеха в др училище и сега съм никой и сега разбрах колко гадно съм правил на тези саученици и ми беше доста трудно да знам че никой не ме познава![]()
![]()
В сегашното ми даскало има такова нещо,да,то навсякъде има,но не е толкова изразено колкото в предишното ми.
Външността,естествено,се гледа,но не чак толкова колкото...поведението.Дори не характера,колкото поведението.Важното е да си отракан,готин,печен и т.н.Абе,отворен.По характер може да си пълен пумияр,но държиш ли се тежкарски всичко ти е наред.Примерно аз съм ставала свидетел как пълни олигофрени,на които им прави удоволствие да тормозят останалите и да им се подиграват са най-готините и цялото училище им се кефи и иска да им е приятел именно заради това.Тука не играе роля толкова характера,колкото държанието сред останалите и спрямо тях.А сега вече колкото по-готин си на външен вид,толкова по-добре.Но дори и да не си супер,хипер издокаран,а да си `нормално` изглеждащ,държиш ли се `готино` вече си популярен.Поне така беше в старото ми даскало.В сегашното съм вече две години и още не мога да осъзная как точно стоят нещата с популярността,но въпреки това има индивиди,които са си `звезди`.
Така е горе-долу навсякъде.
А за Америка-тая йерархия в даскалото ме кефи,защото ми изглежда нереално,в смисъл в България не е точно така и всичко това изглежда като от филм.Интересно би ми било да се смеся с такива хора в такава среда.![]()
учудващо но в моето даскало няма такива работи O_O на бас че във всички квартални обаче има такива неща
.
Лазерно гравиране на плочки, запалки Zippo и други предмети по избор!
За повече информация посетете >>> http://gravirane.pulslight.net/ <<<
.
Тук в България най-много се изненадах от това, какво влияние може да окаже на съучениците ти кой е баща ти...Такава простотия не бих могла да си представя..В Австралия (Тасмания) където съм учила до сега такова нещо няма. На моя съученичка баща и беше..да речем кмет на град по-голям от софия , но никой не я е разграничавал по такъв критерий. Беше в компанията на такива , които бащите им са пчелари ,фермери , шофьори...