- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Даскало wtf спонсорство??
Първо хелоу на всички!
Ся следния въпрос ми се върти в главата от бая време. За кво са тия спонсорства на шибаните даскала? Ето миналата год. направо си ни обраха. От всеки ученик по 10 лв за климатици в компютърните кабинети за да не се нагрявали комповете(бахти тъпата лъжа), а въпросните климатици незнайно как се озоваха в дирекцията. Искаха ни по още 5 лв спонсорство...е*ало си майката и те къде изчезнаха не се знае. По телевизията казаха, че точно такива "спонсорства" от учениците са забранени и при такова искане от директора трябва да се обърнем към РИО (или нещо такова)
Та във ващо даскало има ли такива простотии и кво мислите за тях? Оползотворяват ли се коректно тези "даренийца"?
На мен ми втръсна да хвърлям пари на вятъра и за удобство на смотаната директорка, на която й е през х*я дет го няма.
Ем то тва е. Ай със здраве![]()
Fuck you You fucking Fuckers
Ъм...това наистина е тъпо, поради простата причина, че за удобствата в кабинетите плаща образователната система, тя отговаря за това как да разпределя парите за обучение, техника и т.н.т. За щастие в моето училище такива неща НЯМА!
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
o da sega ni iskat po 10 lv na 4ovek za sponsorirane ama az i kazah na klasnata mi 4e pari za gluposti NE-DA-VAM,hi4 ne me ... da se spasqvat![]()
VsQkA SlUcHaInOsT E ChiStO NaMeReNiE !!!
Били за поддържането на училището, кабинетите, дрън-дрън, тва е пълна простотия.Според мен си хвърляме парите на вятъраА в нащо у-ще ни искат 10 лв първия срок и 20 втория и при вас ли е така или само от нащо у-ще искат 30лв на год. с които не се прави почти нищо за у-щето?
![]()
v moeto daskalo vsqka godina v kraq ima blagotvoritelen koncert, za koito vseki e ZADULJEN da plati 3 lv. za smetka na tova puk parite naistina se vlagat za obnovqvane na u4ili6teto![]()
Взимат си ни всеки срок по 10 кинта ама оправят кенефите![]()
Jebem te u usta, jebem te u oko
Преди две години ни искаха по 10-15 лв някъде за щори и дограма. Е, наистина сложиха, но не мисля, че ние, учениците трябва да плащаме за това.
А най-мразя да ни карат да ходиме на някакви мероприятия, които по принцип не са задължителни, обаче всички трябват да идат... Сега за празника на училището ни карат да ходиме на Раковишкия манастир и да дадеме по 6 лв. Първо само двама човека се записаха и директорката се е била скарала на класната, че не ни е задължила. След това дойде класната и не се развика на нас... и ни накара всички да дадеме пари, обаче аз и още една приятелка твърдо заявихме, че няма да дадеме пари за тази глупост. Сега само ние няма да ходиме на това мероприятие и се изпокарахме всички...
Само гледат как да ни вземат парите.![]()
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
ьаьа тва е нищо ние даваме по 50 лв на започване на всяка учебна година![]()
![]()
Предната година сме дали поне по 30-40лв , защото класната постоянно измисляше простотии![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
На нас ни искат по 10лв за охрана...а охраната да не ви казвам какъв е - 50-60 годишен старец,понякога даже заспива...и може да влезе абсолютно всеки в даскало,защото има заден вход,който не се охранява ..Пълни измишльотини..!![]()
Schranz music is my world !
Кога бяхме млади, сигурно 4-5-6 клас ни искаха по един лев за компютри.Това беше.След това не са искали нищичко.
Тоест, без да броим, че събирахме някакви дребни стотинки за "бодигард", от когото пък имаше нулева полза.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
О, да, вярно. В началното ми училище ни искаха пари за охрана. Това беше ебаси якото.![]()
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Държавата не може да плаща всичките разходи около ремонтите или ново оборудване на училищата.
Вместо да руптае срещу подобни инициативи, се радвайте, че ги има, защото ако всеки не даде по-малко или ще ви пече адското слънце или ще зъзнете като кучета.
П.С-Изключвам случаите в които се облагодетелства изцяло директора!
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Да тази година ни събраха по 50 лв. за да ни оправят класната стая
А дори не се знае дали догодина пак ще сме там...И кво ако сме в друга и пак е в окаяно състояние пак ли по 50лв.
![]()
Много са зле ама давам кво да прая...
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
ооо да и на нас ни взимаха за нови чинове ,а дори не ги смениха и родителите нещо се разправяха,ама не се знае дали имало некъф успех
MegabytE,
не всички, ама айде мир да е.
И какво като човек си плаща данъците, все едно пък може да види къде отиват парите му.
Много по-добре е самоинициативността, отколкото данъците.
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
на нас ни искат 20..а тая година 25 щото и за щори уж...като питаме ни казват че са за маркери и за бодигард отиват...абе да събират ама поне сички да дават ебаси а не некои да се прават на ударени ..
Az min god kato se zapisvah, iskaha na na6te 27lv. za dogramata, koqto bili napravili predi 3 godA sega na roditelskata sa iskali po 25lv. ama na6te ne sa hodili
![]()
Да, има една част, която ги укрива, но това са по- богатите и заможни хора. Миналата година бях 12 клас, единсвените пари, които съм дал бяха 2х5 лева за 2 срока за охрана.Първоначално написано от ЦвЕтИт0
Няма начин, по който да ви искат пари за ремонти, то МОН ги прави тия ремонти.
Бюджетът на едно училище се състои от 2 части.
1- за заплати за годината
2- за ремонти, парно и консумативи
Са, ако някой се е направил на тарикат, това е друг въпрос.
Даммм ,в Б-я редовно и ние трябваше да спонсорираме![]()
не само на тебе са ти искали пари на нас ни искаха по 15 лева спонсорство сега ни искат по 5 лева за застраховка (наша) въпреки че си нямам и на идея защо ни е и имаме сумати глоби като например ЗА ЗАБРАВЕН БЕЛЕЖНИК ТИ ИСКАТ 2 ЛЕВА а за лична карта 1 лев ... ако изпушиш една цигара пред входа или нещо подобно трябва да плащаш 50 лева![]()
![]()
...ако надраскаш някой чин ,трябва да платиш тройно тоя чин (защото сме били на кабинетна система
![]()
) и все такива измишльотини само да ни земат парите
![]()
![]()
![]()
... чакай бе аз да не сам банка или дарителски фонд
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()