Ще разкажа за една приятелка..от 8ми клас сме в едно училище и за времето което сме били заедно видях как тревата я промени.Наистина е гадно,защото не е поредното надуто курве което иска да се прави на нещо.В началото когато се запознахме и аз пушех доста сигурно за това не ми е направило впечатление..но сега вече след 2 години виждам как тя не се интересува от нищо друго когато не е пушила,не разбира голяма част от разговорите ни,говори буквално глупости,ужасно неадекватна е ..караме се,но тя все ми казва да не и говоря,като едва ли не го правя същото..а аз последните 1 година и нещо най мн 3 пъти,и то на некви екскурзий..като седнем да си говорим тя ми казва че се усеща че прекалява,но в мига в който някои и звънне с разни оферти буквално става и хуква натам...мн ми е кофти,но това е положението..когато повдигна въпроса ми казва ''ти да не си ми майка,кво ми се караш ебасии аре остави ме намира..уу аа''и аз млъквам просто защото знам че е права,жъпреки че не и го казвам защото не ми пука за нея.. та това исках да ви кажа,по-лесно е да затъваш отколкото да гледаш как някой затъва,особено когато става дума за приятел.Искам да кажа на всички които пушат трева често...че ако това е единственото нещо което може да ги накара да се смеят,то тогава живота им е наистина жалък,и ако има поне един човек който държи на тях едва ли се чувства добре.Искам да ме разберете правилно далеч съм от мисълта че като пушиш непременно рано или късно ставаш наркоман,но просто всичко си има граници.
жалко за момичето
техните знаят ли ,ако ти пука за нея сигнализирай родителите й може би те ще й помогнат
ще бъде жалко да се провали
![]()
Знаеш ,че не е пристрастена физически ,а само психически ,така че тя може да спре в момента ,в който иска стига да е достатъчно силна.По принцип и аз като се върна за ваканция в България /тъй като не живея там/ и аз съм цялата седмица нон-стоп трева ама нон-стоп яко се пуши . . ама това е за ваканция ,а при нея щом е ежедневие . . нз наистина трябва да поговори с някой.На нея ще й се струва глупост ,обаче кажи й нужно е да говори с психолог или да смени компанията.
Обаче в никакъв случай не казвай на майка й ,това само ще влоши всичко![]()
Успех!
Много ше я чуе за смяна на компанията...Първоначално написано от {SeXy_BaBy}
![]()
Най-добре е майката и бащата да я налегнат, та да се оправи...
Най малкото без пари!
Родителите няма да помогнат. Я се замислете ако има пушачи сред вас, успели ли са родителите ви да ви откажат от цигарите?
+1Първоначално написано от snejana67
Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!
Е, хубу де..тя пушела много. И какви са тези родители дето не са я разбрали още. Аз само една бира да изпия майка ми разбира (нищо не ми казва де), пък ако почна и трева да пуша ..
Това момиче има ли някакви проблеми - семейството, гаджето..? Щото може и това да я подтиква към тревата. Или пък просто й харесва? Трябва да се каже на родителите. Може да я набият, да й забранят да излиза, но..ако успеят да я спрат, тя ще им бъде благодарна после цял живот. Мисля си, че при мен би било така, но има различни хора..
накарай я да мисли като теб .. накарай я да види .. как всички пропадат .. от това .. покажи и красивата страна на живота ..
ПС: опитвал съм да помогна на такъв човек но при мен имаше и чувства и всичко беше много объркано .. и все пак не успях .. успех ти желая ..
ако имаш някакви въпроси .. на SKYPE може да мога да помогна ..
НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<
"Щом пушиш трева, рано или късно ставаш наркоман" - Това са пълни глупости...
Един от моя клас пушеше трева преди контролни, все изкарваше хубави оценки, без да учи.Извод: от тревата или се поумнява или ти носи късмет
![]()
![]()
![]()
и аз ще зема да гопробвам ...Първоначално написано от aresmurt
а на мен животът ми е жалък
Don`t tell me what to do and who the fuck are you?!..Don`t tell me how to live or what the fuck to wear..I`ve got my own idea ....And I don`t give a care....
Не успяха, за което напълно ги обвинявамПървоначално написано от Oposum
![]()
Трябвало е да ме спукват от бой по 3 пъти на ден, а не сега да пуша по 2 кутии...
ГЛУПОСТ ЛИ Е ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА НА МОМИЧЕТО, БЕ?!?! ЕБАТИ ЗАДРЪСТЕНИТЕ ХОРА СТЕ!!!!!!!!!!Първоначално написано от 0li-
ВИЖ СИ НИКА!!!!!Първоначално написано от StopAndThink
Не можел.. Пф.. Няма такова нещо като не мога!
ти недей да говориш много много , че след годинка ще си така променен, че ще се чудиш кво е тва мнение дето си писал ...Първоначално написано от lizzard_92
имам предвит че ти е доста рано да даваш мнение .. и аз преди 3-4 години си виках ... трева вие луди ли сте ... но всичко се променя ..
Don`t tell me what to do and who the fuck are you?!..Don`t tell me how to live or what the fuck to wear..I`ve got my own idea ....And I don`t give a care....
Да съм казал, че не мога?Първоначално написано от lizzard_92
тва си зависи от човека. Повечети хора дето знам че пушат са си тотално нормални и си им пука за живота имПървоначално написано от Mun4o
![]()
Това е много кофтиВинаги съм съжалявала такива хора, как пропадат и си пропиляват живота, особено ако са били свестни, а щом тя ти е приятелка, представям си какво ти е ....
![]()
Трудно можеш да и помогнеш, ако тя самата не иска ... Както казват, ако си си признал, че имаш проблем с това, то ти си направил половината част от терапията .... Сигурно е трудно да се общува с нея вече, както личи по това, което си описал, но все пак опитай.
Сигурно до населеното място в което живееш, има разни терапии, поразпитай за нещо ... Все пак най-важното е да я убедиш, че има проблем.Успех !
Момичето е било с доста слаба психика.Не се прави, че разбираш, моля те.Първоначално написано от lizzard_92
Когато двама човека много се обичат, това не значи непременно, че заедно ще ти тичат по поляните на щастието и вечната любов...