.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 55
    Голям фен
    Господ наказва добрите за да има какво да рисуват по стените на църквите... мъченик номер 2087. Абе, "справедливост".

Погледни малко извън силуетите и формите.
    И после не мрънкай защо турци са на власт тука, мамка им.

Не съм вярващ, бтв. Никак даже.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Погледни малко извън силуетите и формите.
    И после не мрънкай защо турци са на власт тука, мамка им.

Не съм вярващ, бтв. Никак даже.
    Е какво да гледам...те вярват на религията си, защото тя им казва, че са велики...а нашата, че сме равни и никой няма право да съди никой освен бог...

Цитирай Първоначално написано от Кръчмонавт
    вярата ги прави по-силни от теб обаче...
    От къде си сигурен? Ние сме слаби, защото вярата ни е слаба...

Покажи малко мисъл и наличие на мозък, знам, че го имаш, и то сигурно немалко.

Вярата не ни е слаба, няма учене и отдаване на нея. Велики или не, тяхното проявление на Бог според тях е в хиляди пъти по-велико от сбирщината им, взета заедно.

И слушай ексо ;р
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Благодаря!

Няма какво да мисля...християнството и всички религии са пълна глупост...никакъв смисъл!!!

И аз винаги съм се питала ЗАЩО ?? Но не намирам отговор може би и няма да намеря защото брат ми почина в катастрофа ...толкова адвокати сменихме и какво ли още не само пари и какво пак нищо защото това е България шибаната ни страна с шибаните ни закони никога няма да се оправи държавата ни !!!
    House music gives us the power we need.. you are trying to tAke controL of your body,but you cAn`t...I am going InsAne,and you..?! be cAreful.....

Цитирай Първоначално написано от Sofia Regular Cunt
    пак да повторя - религиите са голяма глупост.

турците са си фанатици,не само заради Аллах... ако стане бой на улицата за 1 турчин ще се притекат 50,за 1 българин никой няма да скочи... тва няма нищо общо с религията,а с МАНТАЛИТЕТА. и затова ще ни мачкат всички,щото сме миша нация и затова белите са на изчезване,щото вярват,че "всички са равни" и трябва да търпищ да те тъпчат ("като те ударят по едната буза си подай и другата буза")... религиите са глупост,неслучайно "нашата" е създадена от евреи... както казва скинхеда Дани във филма "Твърда вяра" - "вижте само с убийството на един от тях какво са постигнали"...

а и крайно смешно ми става,когато хора твърдящи,че са интелигентни,запознати с науката,историята,с разностранни интереси и т.н.,кажат че вярват в Бог?!?
    замислете се,как ще има един човек или същество,което да ни наблюдава някъде от облаците (?!?) 24/7 и ще решава кой какво да прави,какво да му се случва,как да живее и кога да умира?! супер нелепо е,дори чисто логически... само дебил,който е социално-програмиран или човек от средновековието може да вярва в Бог...

няма Бог. разберете го.
    Мнението ти не е точно...защото съм сигурен, че и двамата разбират, прекрасно разбират, че бог е измислица! Мнението ми за божествата е, че това са обикновенни хора с необикновенни качества придадени им от някого, за да промива мозъци!!!

атака (ти си, нали?), според мен манталитета до голяма степен бива обуславян от религията, която пък кове морални закони и етс. неща. Поне аз така го виждам, не знам за теб..

хахах, итърнълке, не се шашкай.

Всъщност мисля, че нашият манталитет е такъв точно заради липсата на силна вяра. Нали уравнението за моралните закони го написах по-горе.

България => слаба вяра => слаб морал => наш манталитет, по-слаб от на другите държави.

Не казвам, че всеки трябва да се кланя на Бог и омгомг, колко съм религиозен. Аз си казах, че не съм.

Просто...като стартираща точка е добре да го има и то силно.

Аз че съм слаб, съм слаб. Но виж, или ти не разбра, или аз го казах тъпо.

Просто...като стартираща точка е добре да го има и то силно.
    Никога не съм бил прекалено религиозен, но съм го имал в мен. И оттам е тръгнал това, че имам МОРАЛ и морален кодекс, който се опитвам да спазвам. Може да не съм вярващ сега, но този кодекс и правила си остават вътре, попити са.

Отделно, че не съм вярващ, но вярвам в различни неща. Имах предвид като директен християнин.

Вижте сега, тая тема е толкова необятна, колкото цялата Вселена. Защо въобще се захващате да спорите? Относно Бог винаги ще има спорове и конфликти.
    Не задълбочавайте, доникъде няма да стигнете.

Цитирай Първоначално написано от Hit 2 fit.
    Вижте сега, тая тема е толкова необятна, колкото цялата Вселена. Защо въобще се захващате да спорите? Относно Бог винаги ще има спорове и конфликти.
    Не задълбочавайте, доникъде няма да стигнете.
    По-добре да си тормозим мозъчетата с религия отколкото с номинации или коментари по снимки...

Е ти в някакъв пълен безморален хаос ли искаш да живееш?
    Иначе за програмирането си прав - ужасно нещо е, но пък социума е еволюирал достатъчно, да се надскачат тези летви.

Естествено, за религиозния човек това, което говорим сега ние с теб е супер богохулство и на другия полюс, но пък хората затова сме интересни.

ариецо, тормозиМ. щом е на я - само м.

Цитирай Първоначално написано от Sofia Regular Cunt
    като умра не искам да ме погребват,а да ме изгорят и праха ми да го хвърлят в морето примерно или на някое друго готино място... абсолютно НЕрелигиозен съм и НЕвярващ в тази манипулация,наречена "религия"
    Примерно на стадиона...

ScionOfStorm северозапада братле

Атака, всеки си следва пътя, който е открил и има свой начин на живот. Правилен такъв няма...но пък стига факта, че на теб така ти харесва и ти е удобно. Това е хубаво

Аз моят още не го знам напълно, примерно :>

Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Атака, всеки си следва пътя, който е открил и има свой начин на живот. Правилен такъв няма...но пък стига факта, че на теб така ти харесва и ти е удобно. Това е хубаво

Аз моят още не го знам напълно, примерно :>
    Има време...стига да имаш желание

Като допълнение към библейските документи за Божието съществуване, има и логични аргументи. Първият от тях е онтологичният аргумент. Най-известната форма на онтологичния аргумент в основата си използва понятието за Бога като доказателство за Божието съществуване. Той започва с определението за Бога като: ‘нещо, по-голямо и което не може да се зачене”. След това се твърди, че да се съществува е по-велико от това да не се съществува и, следователно, най-голямото възможно същество би трябвало да съществува. Ако Бог не съществува, тогава Бог няма да бъде най-голямото възможно същество, но това би противоречало на самото определение за Бога. Втори е телеологичният аргумент. Телеологичният аргумент е, че след като във вселената се проявява такъв удивителен замисъл, би трябвало да има и Божествен проектант, който да го е създал. Например, ако земята беше дори само на няколкостотин км по-близо или по-далеч от слънцето, на нея не би могъл да съществува животът, който в момента съществува. Ако съотношението между елементите в нашата атмосфера беше само с няколко процента по-различно, всяко живо същество на земята би умряло. Вероятността една единствена протеинова молекула да се образува случайно е 1 към 10243 (това е 10, следванo от 243 ‘0’). А една клетка се състои от милиони протеинови молекули.

Третият логичен аргумент в полза на съществуването на Бога се нарича космологичен аргумент. Всяко следствие е породено от някаква причина. Тази вселена и всичко в нея е следствие. Следователно, би трябвало да има нещо, което да е породило тяхното съществуване. И в крайна сметка, би трябвало да има нещо, което да е “не-причинено” и което да е причината, породила всичко останало. Това “не-причинено” нещо е Бог. Четвъртият аргумент е известен като морален аргумент. Всяка една култура в историята има някаква форма на закон. Всеки човек има усещане за това какво е добро и какво е зло. Убийството, лъжата, кражбата и аморалността са все неща, които всички култури отричат. Откъде идва това разбиране за добро и лошо, ако не от един свят Бог?

Независимо от всички тези аргументи Библията ни казва, че хората ще отхвърлят ясното и неоспоримо знание за Бога и вместо това ще повярват в лъжата. В Римляни 1:25 се заявява: “Те замениха Божията истина с лъжата и се поклониха и служиха на творението, вместо на Твореца, който е благословен до века. Амин.” Библията също така прокламира, че хората са без извинение за това, че не вярват в Бога: “Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него – вечната Му сила и божественост – се вижда ясно, разбираемо от творенията, така че те са без извинение” (Римляни 1:20).

Хората твърдят, че не вярват в Бога, защото не е “научно” или “защото няма доказателства”. Истинската причина е, че веднъж признали, че има Бог, те трябва също така да осъзнаят, че са отговорни пред Бога и се нуждаят от Неговото прощение (Римляни 3:23; 6:23). Ако Бог съществува, тогава ние ще отговаряме за действията си пред Него. Ако Бог не съществува, тогава ще можем да правим каквото си поискаме без да се безпокоим, че Бог ще ни съди. Мисля, че именно поради тази причина теорията за еволюцията се приема от толкова много хора в нашето общество – защото дава на хората алтернатива на вярата в Създателя–Бог. Бог съществува и в крайна сметка всеки знае, че Той съществува. Самият факт, че някои толкова агресивно се опитват да оспорят съществуването Му, сам по себе си е аргумент в полза на Неговото съществуване.

Позволете ми да ви дам още един аргумент в полза на Божието съществуване. Откъде лично аз знам, че Бог съществува? Знам това, защото всеки ден разговарям с Него. Аз не чувам глас, който да ми говори, но усещам Неговото присъствие и водителство, познавам любовта Му, копнея за благодатта Му. В живота ми са се случвали неща, които нямат никакво друго обяснение освен това, че Бог съществува. Бог в своята милост по чудотворен начин ме е спасил и е променил живота ми, така че не мога да не призная, че Той съществува и да не го хваля за това. Никой от тези аргументи поотделно или взети заедно не могат да убедят някого, че Бог съществува, ако този човек отказва да признае онова, което толкова ясно се вижда. И на края, Божието съществуване трябва да се приеме чрез вяра (Евреи 11:6). Вярата в Бога не е скок в тъмното, а уверена стъпка напред в добре осветена стая, в която вече се намират 90% от хората на земята.
    из един сайт..
    А и Михал Гелер е доказал съществуването му... Донякъде...

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    Цитирай Първоначално написано от SWASTICA
    Откъде лично аз знам, че Бог съществува? Знам това, защото всеки ден разговарям с Него. Аз не чувам глас, който да ми говори, но усещам Неговото присъствие и водителство, познавам любовта Му, копнея за благодатта Му.

Добре до ся мненията ти са ми харесвали ама тука ме хвърли в тъча..
    The Spark

Цитирай Първоначално написано от 5StaR
    Откъде лично аз знам, че Бог съществува? Знам това, защото всеки ден разговарям с Него. Аз не чувам глас, който да ми говори, но усещам Неговото присъствие и водителство, познавам любовта Му, копнея за благодатта Му.

Това да ти прилича на моя мисъл?

Свастика...пълни глупости...дай точните доказателства за неговите действия!!!

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    Цитирай Първоначално написано от 5StaR

Това да ти прилича на моя мисъл?
    нз ти го постваш :>
    The Spark

Цитирай Първоначално написано от метО
    Господ ми даде 6 000 марки,е как да не съм Му благодарен!!!!!!!!!!
    Баце на мен ми даде 6000 еврейчета...

Град
    Видин
    Явно те е ограничил от други неща ^
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Пак се вкарахте в лошите антисемитски филми!!!

Ето ви малко "еврейчета" или по-скоро еврейки които ще ви сритат задниците!!!

http://img362.imageshack.us/img362/491/israel116sa.jpg
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си