Първоначално написано от
SiegHeil
Евала..ако всички млади бяха като теб би било различно положението...
skaty, kiss^, яко сте малоумни.
И с какво щеше да е по-различно ?

Само аз ли не разбирам дълбокия смисъл на темата?
Евала, че не се срамуваш от произхода си, само че гордостта ти трябва да се гради на твоите личностни качества, а не на това, къде си родена. Човек не си избира родното място. Всеки обича родината си, дори да е най-измислената държава, съществуваща от 100, 60 или 2 години. Природата е красива навсякъде. Всяка държава е минавала както през силни, така и през слаби моменти, навсякъде има свестни хора и боклуци, както и корупция-къде повече, къде по-малко. Навсякъде има бедни и богати. Като не ви харесва тук ходете в Испания, Америка, Етиопия, Китай или в космоса, или като големи родолюбци, се кандидатирайте вие за политици и министри. Всеки има право да избира къде и как ще живее, обаче наистина е жалко постоянно да се оплакваме. Жалко е и когато търсиш причината за щастието или нещастието си в политиците, в държавата, в която живееш, с други думи навсякъде, само не и у теб. Мога да пиша и още, но имам чувството, че повечето няма да ме разберете.
ПП Обичам родината си, но това, къде е роден човек, само по себе си далеч не е повод за гордост.