.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Тема: Очила..

Hybrid View

Очила..

здравейте драги съфорумници имам проблем и рееших да се допитам до вас
    днеска бях ан очен лекар и ми каза че трябва да нося очила не ми е проблема това-нямам против очилата щом ще помогнат, ноо диоптъра ми е висок и се чудех дали може по някакъв начин да се намали някаде бях чела за упражнения за намаляване на диоптъра..всмисъл упражнения за очите -например гледаш еди-колко си време нанякаде и така някой дали може да каже по точно какви са търсих и из нета но не успях да намеря
    мерси предварително и съжалявам ако темата се повтаря ама ми е малко притеснено и за това не ми се търси

Повече от фен Аватара на TheLittleAngel
    Няма как с "упражнения" да си намалиш диоптъра. Щом те притеснява, че е висок си вземи лещи. Ако не ти се дават повече пари от нужните си карай с очила.

П.П. Колко ти е диоптъра, че го имаш за висок?
    Като бебче да ме гушнеш,
    с ръце силни да ме обгърнеш,
    с погледа си нежен да ме стоплиш
    и след това, бавно да си тръгнеш...

Супер фен Аватара на splendour
    Град
    dobri4
    ima li medikamenti za namalqvane na dioptera?stryva mi se po pravdopodobno ot yprajneniq...........
    http://impulse.bg/bebcho0o0
    Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
    Отговор: Защото топките са му на елхата.

не ми се вярва то ако ставаше така,всеки щеше да ги прави тея упражнение,ноо нз ,попитай очния си лекар
    Когато се изкачваш по стълбата поздравявай,защото когато слизаш срещаш същите хора!

Цитирай Първоначално написано от my baby love
    ima li medikamenti za namalqvane na dioptera?stryva mi se po pravdopodobno ot yprajneniq...........
    Какви медикаменти, бе хора? Единствените лекарства за очите, които еветуално могат да намалят диоптрите са очилата и лещите. Това зависи от самото заболяване.
    Пример1: Нося очила, откакто се помня. Имах кривогледство (нарича се още мързеливо око) и все още астегматизъм, който ми е по наследсво. Започнах с диоптри +4 на едното и +5 на другото. Сега след около 12 години, може би, и на двете съм с +2.
    Пример2: Една съученичка има късогледство и откакто носи очила, диоптърът й е станал 4.
    Друг вариант е операция, но не се препоръчва на тийнейджъри, защото проблема може да се върне отново. Дори може да стане по-зле и от преди (Не си го измислям. Каза ми го офталмолог с дългогодишен опит).
    Като бебче да ме гушнеш,

мс мн за отговорите ми значи упражненията са от една книга и наистина са полезни ма не мога да се сетя какви бяха точноо
    а за лещи какви? меки или твърди ? всмисъл една фр ми каза че имало и меки и твърди а забравих да питам лекарката кои са за намаляване

аа а някой беше пуитал за диоптъра - ами 4,50 на едното и 4,25 на другото висок е според мен даже доста

не е вярно, че упражненията не помагат, аз махнах цял диоптър с тяхна помощ. Знам няколко и е най-добре да се правят последователно, едно след друго, може вечер като си легнеш.
    1.Стискаш клепачи и отваряш очи 30 пъти, без да се бърчиш и там да стискаш мн силно, "придърпвай" очите навътре.
    2.Поглеждай нагоре, напред, надолу, напред - така 30 пъти, 15 нагоре, 15 надолу.
    3.Сега същото, само че гледаш настрани - пак общо 30 пъти.
    4.Погледни нагоре, после надясно, надолу, наляво, и пак нагоре. Правиш пълно завъртане 15-20 пъти. Да не те заболи мн глава.
    5. Мигай 30 пъти и лягай да спиш.

А има и една книга, "Опитът на един глупак..." на М. Норбеков, интересна е и може да ти помогне, написана е изцяло за хора с проблеми с очите, има какви ли не щуротии но и упражнения.
    Успех!
    If you're goin' through hell, your only option is to keep goin'...

ами пи4 за упражнения незнам ..ама аз имам ..нз 7 или 8 диоптара моа сам ги намалил ..нося си о4ила само в к16ти ...6ото ме е срам някак си пред приятелите ....нз сори...апак ле6ти не нося ..6ото ..зема ги изгубя ..после аиде о6те пари.....

мдаа мерси мн наистина за отговорите и мн мс на CvukKito за упражненията и да точно тази книга са ми казвали доста хора з анея ще си я взема определно

Цитирай Първоначално написано от little_star
    мс мн за отговорите ми значи упражненията са от една книга и наистина са полезни ма не мога да се сетя какви бяха точноо
    а за лещи какви? меки или твърди ? всмисъл една фр ми каза че имало и меки и твърди а забравих да питам лекарката кои са за намаляване
    Меките лещи са по-хубави и по-скъпи. Правят ти ги по поръчка. Не са определени кои са за намаляване и кои не. Само трябва да избереш меки или твърди да са лещите и това е.
    Като бебче да ме гушнеш,

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си