.

Виж резултатите на анкетата: Бихте ли се унижили да влезете в чалга заведение заради любим човек или обект на свалки?

Гласували
213. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

140 65,73%
  • Не

73 34,27%
Отговор в тема
Страница 4 от 11 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 275
    Вкарал си се у филма вече .

заради .. приятели съм влизала .. и бих влязла пак .. ..

заради .. приятели съм влизала .. и бих влязла пак .. ..

Град
    ~*иЗ мОя сВят*~
    м0же би
    I L0VE MY FRIENDS

А, ето я моята тема. Така, аз съм музикант и мога да ви кажа туй онуй за музиката и за чалгата.
    Музиката, деца, не са просто някакви си звуци и ритъм на който се кефите, ако сте останали с това впечатление, значи много грешите и си вредите. Музиката са предимно идеи, начин на мислене, житейска философия и принципи, предадени чрез звуци (и текст). На различните стилове отговарят и различни начини на обличане, на поведение и възприемане на света. Същото се отнася и за чалгата. Много просто може да я анализирате: 1. Основни идеи. 2.Начин на мислене. 3.Начин на обличане. 4. Поведение и т.н. Това е ВЛИЯНИЕТО на музиката. Това, че слушаш чалга, не значи че си тъп, се обличаш като селянин, си груб, неграмотен и необразован, но значи че музиката ти влияе в тази посока, много много бавно, но постоянно и сигурно. Всичко това става на подсъзнателно ниво, което рано или късно, с един или друг аспект (симптом) избива и в съзнанието. Така, че трябва МНОГО да внимавате каква музика слушате, да мислите и да си правите изводите.
    Amantes amentes

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Приятелят ми не слуша и не харесва чалгата. Но е идвал доста пъти по заведения с мен....не е умрял.

Attila_The_Hun, слушам чалга от 12-13 години. В момента съм висшистка, уча 2-ро висше магистърска програма и съм учителка в търговска гимназия.........явно много лошо ми влияе тая Преслава.

Сестра ми също слуша от толкова години, а е доктор по икономика и преподавател във ВУЗ..........

П.С. Изключително съм щастлива, че до себе си имам човек, който ме цени заради самата мен, а не заради това, което слушам(вече е по-скоро слушах, защото почти нямам свободно време) за удоволствие. Аз не слушам чалга. Аз слушам и чувам само това!!! И!? Това не е е попречило на рокаджия и метълист като него да ме хареса и де ме заобича. А още на 4-тата среща го заведох на чалготека.........Няма да влизам в безкрайния спор дали чалга феновете са тъпи, прости и прочие. Всеки с мнението си. Аз не подбирам приятелите си по това. Радвам се, че и те не са ме пренебрегнали, само защото вкусовете ни се разминават. С тези приятели делим маса всяка седмица (даже и по няколко пъти седмично), прекарваме си супер и никой не натрапва музикалните си предпочитания-слушаме всичко. А и щом моята връзка с човек, чийто идеал за жена е абсолютно противоположен на визията, стила и музикалния ми вкус, е вече над 4 години.......значи в крайна сметка това не е толкова важно. И да, не е унижение, а компромис. И аз съм ходила в метълски заведения (а обстановката там е по-гадна дори), и той е ходил по дискотеки и кръчми с мен...Ако искаме да сме заедно дадена вечер-ще се съобразим. Не е кой знае какво.

Супер фен Аватара на TheGirlNextDoor
    Град
    `Soмэewhэrэ...
    м без проблем ша са умъкна..
    това което ме боли най-много е,че бях толкова близо...
    имах толкова много да ти кажа...и гледах как си отиваш..

Град
    Sofiя
    Абе вие сте много интересни бе.Да не би,като влезете и край ще умрете.Принципно говора няма значение дали е заради някой или не.Това,че не харесвате тая музика незначи,че ако влезете в чалга клуб някой ще ви се смее.Ако ще ви се смеят то това ще са некви комплексари дето нищо не разбират.Ок ваш си избор на стил да не е,кой знае кво чалгата ама на нея стават най-яките купони нали така.Почти цела България чалга слуша и това е най-разпространения стил у нас.Кво ви е толко под нивото това,че примерно можете да влезете в дискотека с поп-фолк?Ае не се превземайте толкова,че щело ви е под нивото и т.н.Кво искате да кажете,че тея дет слушат стила са некви ограничени и тъпи селяни ли?Пффф мн жалко мислят някой.

По темата за мене няма да има проблем. ; ))

Цитирай Първоначално написано от BlindedAngel
    И на мене първата ми природа е метала... аз директно забивам в чалгата за да мога да си изкарам супер
    Съжалявам но то си написал най-голямото отрицание (не се сещам за точния термин в момента) на тоя свят. Само ще ти кажа да не се заблуждаваш...ти нямаш нищо общо с метъла.

По темата: Да влизал съм в чалга заведение, но не заради момиче, това е комромис, който няма да направя, а заради приятел. Той, въпреки че слуша чалга е човек, който аз много уважавам т.е. заслужил е да направя тая жертва заради него. Това беше преди 5 години, но ако се върна назад пак бих го направил. Гледам максимално да намаля допира си с чалгата, когато обаче имам допир с нея съм развил едно много много важно умение ... да я игнорирам и да не я чувам въобще.

Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Attila_The_Hun, слушам чалга от 12-13 години. В момента съм висшистка, уча 2-ро висше магистърска програма и съм учителка в търговска гимназия.........явно много лошо ми влияе тая Преслава.
    Ей по тва изречение те хванах че се заблуждаваш!!! Извинявай, че ще го напиша, но според мен няма по-глупав човек от този, записал повече от едно висше в България, ако въобще тая пародия можем да я наречем образование. А за сестра ти която е доктор по икономика, умножи по 2 т'ва което казах в предното изречение и ще разбереш кво ми е мнението. Та ДА ...явно чалгата все пак ти е повлияла зле.

А да за малко да забравя...защо се заблуждавате, включително и ти krem4et0, че когото някои е слушал повече от веднъж "nothing else matters" значи е метъл??

ПП. Не целя да се заяждам, просто изразявам мнение.
    http://zrockbg.com - 89.1 MhZ

Не съм се изкачил на върха на хранителната верига, за да ям домати и краставици

Град
    Sofiя
    Цитирай Първоначално написано от Alderis
    Цитирай Първоначално написано от BlindedAngel
    И на мене първата ми природа е метала... аз директно забивам в чалгата за да мога да си изкарам супер
    Съжалявам но то си написал най-голямото отрицание (не се сещам за точния термин в момента) на тоя свят. Само ще ти кажа да не се заблуждаваш...ти нямаш нищо общо с метъла.

По темата: Да влизал съм в чалга заведение, но не заради момиче, това е комромис, който няма да направя, а заради приятел. Той, въпреки че слуша чалга е човек, който аз много уважавам т.е. заслужил е да направя тая жертва заради него. Това беше преди 5 години, но ако се върна назад пак бих го направил. Гледам максимално да намаля допира си с чалгата, когато обаче имам допир с нея съм развил едно много много важно умение ... да я игнорирам и да не я чувам въобще.

Ей по тва изречение те хванах че се заблуждаваш!!! Извинявай, че ще го напиша, но според мен няма по-глупав човек от този, записал повече от едно висше в България, ако въобще тая пародия можем да я наречем образование. А за сестра ти която е доктор по икономика, умножи по 2 т'ва което казах в предното изречение и ще разбереш кво ми е мнението. Та ДА ...явно чалгата все пак ти е повлияла зле.

А да за малко да забравя...защо се заблуждавате, включително и ти krem4et0, че когото някои е слушал повече от веднъж "nothing else matters" значи е метъл??

ПП. Не целя да се заяждам, просто изразявам мнение.
    Кво нещо завиждаш ли,че докато си слушаш простия метъл някой се напрягат и учат,както каза момичето за второ висше.Това,че някой е решил да има две висши образования не значи,че се заблуждава с нещо.Аз не виждам от какво се заблуждава. Май ти се заблуждаваш.

Град
    Свищов
    Alderis, стечение на обстоятелствата е 2-рото висше. Просто сменям научното направление и понеже се учи 6 семестъра, се пише 2-ро висше. Реално аз продължавам същата специалност, в същия ВУЗ, признават ми 3 семестъра, о формално съм 2-ро висше . Реално са дипломирам другата есен с бакалавърска степен в направление "Математика и компютърни науки" и магистърска-в направление "Икономика", но специалността е една и съща......малко неуредици при акредитацията, ама това вече не зависи от мен. Просто дистанционна магистратура в моето направление от бакалавърската степен има само във Варна, но и тази година не се е сформирала. Малко е овъртяно, но дано ме разбра.

П.С.Мъжът е доста по-голям фен. Щом има 1000 диска с рок, концерти, филми о тематиката и прочие.....просто не ми го натрапва. Голям меломан е. Но иначе "Металика" не понася.

Цитирай Първоначално написано от Miimiiнka
    Кво нещо завиждаш ли,че докато си слушаш простия метъл някой се напрягат и учат,както каза момичето за второ висше.Това,че някой е решил да има две висши образования не значи,че се заблуждава с нещо.Аз не виждам от какво се заблуждава. Май ти се заблуждаваш.
    1. Ъъъъъъ сега ще ти докажа кой е прост...аз мога да ти изброя поне 50 парчета, които са написани преди повече от 50г., когато аз и ти сме били в ташкент, и все още се помнят от 99% от хората на тоя свят. Само че съм сигурен, че ти не можеш да се сетиш дори и за 1 чалга написана преди 3 години да речем, въпреки че слушаш тая музика.

2. Личи си че не си записала още университет. Ако беше, щеше да знаеш, че това е просто начин едни хора да ти съберат парите и няма нищо общо с образование. Ако хвана една маймуна от зоо парка, ще я обуча да завърши произволно посочен от теб университет в България. И да също имам висше образование и мога смело да кажа че е най- голямата грешка в живота ми. Ако се върна назад със същите пари щях да се образовам много повече и сега нямаше да бачкам като луд, за да изкарам малко повече пари от приятелите ми със средно...

А за заблудите...май само ти си заблудена, че знаеш нещо по въпроса...

Град
    Свищов
    Аз съм доволна от образованието си. Най-малкото без него нямаше да работя това, което сега. А работата ми сред млади хора ми носи истинско удоволствие и си я върша с огромно желание и задоволство. за мен е истински празник да отида на работа и децата наистина ме разтоварват...За мен не е било загуба на време и на пари. чувствам се на много по-високо ниво, отколкото преди 4 години. Въпрос на гледна точка явно. А и да ти кажа не ми е било особено скъпо. Следвала съм в Свищов. Таксите са били минимални, а учебници почти не съм купувала, защото сме малък поток и никой не печаташе за нас. Е, магистратурата си е кожодерство, но искам да кандидатствам за аспирант и без нея не може.

И преди да кажеш нещо по въпроса за аспирантурата, ще вметна, че в академичен град като Свищов, там е единственото развитие. А аз желание да живея в голям град нямам.

Аз съм доволна от образованието си. Най-малкото без него нямаше да работя това, което сега. А работата ми сред млади хора ми носи истинско удоволствие и си я върша с огромно желание и задоволство. за мен е истински празник да отида на работа и децата наистина ме разтоварват...За мен не е било загуба на време и на пари. чувствам се на много по-високо ниво, отколкото преди 4 години. Въпрос на гледна точка явно. А и да ти кажа не ми е било особено скъпо. Следвала съм в Свищов. Таксите са били минимални, а учебници почти не съм купувала, защото сме малък поток и никой не печаташе за нас. Е, магистратурата си е кожодерство, но искам да кандидатствам за аспирант и без нея не може.

И преди да кажеш нещо по въпроса за аспирантурата, ще вметна, че в академичен град като Свищов, там е единственото развитие. А аз желание да живея в голям град нямам.
    Да явно е въпрос на гледна точка...ти си знаеш най-добре, кое е най-доброто развитие за теб, не искам и няма да те съдя, просто изказах мнение за БГ образованието . Щом си доволна още по-добре.

За да не е съвсем спам постът, ми ето и едно поздравче за чалга феновете http://www.youtube.com/watch?v=RzNyKXFvJNQ

Град
    Sofiя
    1. Ъъъъъъ сега ще ти докажа кой е прост...аз мога да ти изброя поне 50 парчета, които са написани преди повече от 50г., когато аз и ти сме били в ташкент, и все още се помнят от 99% от хората на тоя свят. Само че съм сигурен, че ти не можеш да се сетиш дори и за 1 чалга написана преди 3 години да речем, въпреки че слушаш тая музика.

2. Личи си че не си записала още университет. Ако беше, щеше да знаеш, че това е просто начин едни хора да ти съберат парите и няма нищо общо с образование. Ако хвана една маймуна от зоо парка, ще я обуча да завърши произволно посочен от теб университет в България. И да също имам висше образование и мога смело да кажа че е най- голямата грешка в живота ми. Ако се върна назад със същите пари щях да се образовам много повече и сега нямаше да бачкам като луд, за да изкарам малко повече пари от приятелите ми със средно...

А за заблудите...май само ти си заблудена, че знаеш нещо по въпроса...
    Извинявай миличък ама мога да ти изброя не 1 а поне 100 песни от преди 3 или 4 години ако искаш.Мога и преди 5 години да ти изброя.Как искаш.Не си мисли,че не съм запозната със стила "чалга" защото си в голяма грешка.След,като 2 години бях в балета на "Пайнер" сметни,колко съм запозната. ; ))

Приятелят ми не слуша и не харесва чалгата. Но е идвал доста пъти по заведения с мен....не е умрял.

Сестра ми също слуша от толкова години, а е доктор по икономика и преподавател във ВУЗ..........

П.С. Изключително съм щастлива, че до себе си имам човек, който ме цени заради самата мен, а не заради това, което слушам(вече е по-скоро слушах, защото почти нямам свободно време) за удоволствие. Аз не слушам чалга. Аз слушам и чувам само това!!! И!? Това не е е попречило на рокаджия и метълист като него да ме хареса и де ме заобича. А още на 4-тата среща го заведох на чалготека.........Няма да влизам в безкрайния спор дали чалга феновете са тъпи, прости и прочие. Всеки с мнението си. Аз не подбирам приятелите си по това. Радвам се, че и те не са ме пренебрегнали, само защото вкусовете ни се разминават. С тези приятели делим маса всяка седмица (даже и по няколко пъти седмично), прекарваме си супер и никой не натрапва музикалните си предпочитания-слушаме всичко. А и щом моята връзка с човек, чийто идеал за жена е абсолютно противоположен на визията, стила и музикалния ми вкус, е вече над 4 години.......значи в крайна сметка това не е толкова важно. И да, не е унижение, а компромис. И аз съм ходила в метълски заведения (а обстановката там е по-гадна дори), и той е ходил по дискотеки и кръчми с мен...Ако искаме да сме заедно дадена вечер-ще се съобразим. Не е кой знае какво.
    Ще се цитирам и ще доразвия мисълта си, защото явно не е бил достатъчно изчерпателен коментара

Това, че слушаш чалга, не значи че си тъп, се обличаш като селянин, си груб, неграмотен и необразован, но значи че музиката ти влияе в тази посока, много много бавно, но постоянно и сигурно. Всичко това става на подсъзнателно ниво, което рано или късно, с един или друг аспект (симптом) избива и в съзнанието

Мога да вметна още неща, за да доизясня тезата си. МУЗИКАТА ВЛИЯЕ НА ПОДСЪЗНАНИЕТО по определен начин. Тъй като се занимаваш с интелектуална дейност трудно би оглупяла в следствие на музиката, но създалото се напрежение в подсъзнанието може да предизвика определени промени в поведението след време. Може да станеш нервна и раздразнителна, да получиш тикове и други прояви на неспокойствие, вследствие на натрупаното напрежение от чалгата (както и други стилове музика). А ако искате да ви обяснявам защо чалгата създава напрежение ще трябва направо цел научен труд да пиша.
    Amantes amentes

Ми не.

Град
    40 Miles from the Sun
    Не виждам как харесвам някой, който слуша чалга (щот дори не се движа в такива кръгове,ако мога така да се изразя :Д ) => ноуп. Ама ако се наложи, ще вляза, не е като случайно да си разваля няква репутация or smth, ако чуя малко чалга, няма да умра. Сестра ми е чалгарка.

Извинявай миличък ама мога да ти изброя не 1 а поне 100 песни от преди 3 или 4 години ако искаш.Мога и преди 5 години да ти изброя.Как искаш.Не си мисли,че не съм запозната със стила "чалга" защото си в голяма грешка.След,като 2 години бях в балета на "Пайнер" сметни,колко съм запозната. ; ))
    Щом на миличък и бебе започнахме да си говорим, значи ясна работата...ще се разберем с теб.

Та значи бебе, явно съм останал неразбран. Имах в предвид следното...аз и ти тръгваме по една улица на произволно избран град...и питаме хората следното "избройте 5 песни, които са на повече от 5 години"...Абсолютно съм сигурен, че при 100 от 100 човека поне 3 от 5 песни ще са РОК и максимум 1 на всеки 20 души ще е чалга. Понеже одеве ме контрира...в университета на тоя предмет му казвахме статистика...а статистиката не лъже . Krem4eto нали е с неколко висши...може да потвърди .

Второто нещо...ти си умно момиче...най-големият концерт в целия свят до сега (за няколко хиляди години земна история) е на РОК група (ако се интересуваш коя лесно ще провериш). Втория по големина концерт на света е пак на рок група. Най-слушаната музика в световен мащаб на всички времена е пак рок. Всичко най в музиката е РОК...не знам защо въобще се опитваме да сравним чалгата, която е музика с 18г. история, с музика която е с над 70г. история и която ще остане дълго след чалгата.

Трето: за това тая държава е толкоз проста, щото 90% от младото поколение се опитва да подражава на личности като Слави Трифонов, Глория, Камелия, Азис и още хиляди тъпаци като гореизброените. Само за справка...господин Трифонов му трябваха 30г. за да завърши гореспоменатото и прехвалено от теб образование.

Та бебе мисля, че ти загуби тоя спор преди да е започнал , а колкото за танците при Пайнера, ОК. Браво, Ако беше певица е друга играта. Едно е да танцуваш за пари, друго е некой да те е метнал, че можеш да пееш и ти до толкова да си поверваш, че даже да се земеш за звезда . Едно време, в казармата, и аз бех във военния хор, ама ако ме чуеш как пея на живо...вервай ми нема се задържиш дълго.

Pochti vsichki slyshat chalga... Samo ne moga da razbera za kfo ne si priznavate, pri polojenie che ne mojesh da sednesh na masa i da slyshash metal, kolkoto i da ti e lubim tozi stil Ne kazvam che vsichkite chalga pesni sa ynikalni, no ima i izklucheniq vse pak!!!
    ТрЯбВа Да ЖиВееШ Taka,Че Да Те Е сРаМ Да Го РаЗкаЖеШ, А Да Ти Е КеФ Да Си Го сПоМнЯш ...

Град
    Sofiя
    Щом на миличък и бебе започнахме да си говорим, значи ясна работата...ще се разберем с теб.

Та значи бебе, явно съм останал неразбран. Имах в предвид следното...аз и ти тръгваме по една улица на произволно избран град...и питаме хората следното "избройте 5 песни, които са на повече от 5 години"...Абсолютно съм сигурен, че при 100 от 100 човека поне 3 от 5 песни ще са РОК и максимум 1 на всеки 20 души ще е чалга. Понеже одеве ме контрира...в университета на тоя предмет му казвахме статистика...а статистиката не лъже . Krem4eto нали е с неколко висши...може да потвърди .

Второто нещо...ти си умно момиче...най-големият концерт в целия свят до сега (за няколко хиляди години земна история) е на РОК група (ако се интересуваш коя лесно ще провериш). Втория по големина концерт на света е пак на рок група. Най-слушаната музика в световен мащаб на всички времена е пак рок. Всичко най в музиката е РОК...не знам защо въобще се опитваме да сравним чалгата, която е музика с 18г. история, с музика която е с над 70г. история и която ще остане дълго след чалгата.

Трето: за това тая държава е толкоз проста, щото 90% от младото поколение се опитва да подражава на личности като Слави Трифонов, Глория, Камелия, Азис и още хиляди тъпаци като гореизброените. Само за справка...господин Трифонов му трябваха 30г. за да завърши гореспоменатото и прехвалено от теб образование.

Та бебе мисля, че ти загуби тоя спор преди да е започнал , а колкото за танците при Пайнера, ОК. Браво, Ако беше певица е друга играта. Едно е да танцуваш за пари, друго е некой да те е метнал, че можеш да пееш и ти до толкова да си поверваш, че даже да се земеш за звезда . Едно време, в казармата, и аз бех във военния хор, ама ако ме чуеш как пея на живо...вервай ми нема се задържиш дълго.
    Първо никъде не съм споменала думата "бебе" . Второ мен и да ми кажат,че мога да пея няма ме излъжат защото е така колкото и просто да звучи от моята уста.Понеже се занимавам с музика и хода да пеене.Имам глас,който и преди да почна да хода на уроци си беше добре развит. Бебенце да спрем тоя спор,че почна да ме кефиш

Бебенце да спрем тоя спор,че почна да ме кефиш
    \/

hottie
    Guest
    Всъщност спора се превърна в : За или против чалгата

Всеки си има вкус бе хора ! Някои слушат чалга , други не.
    Аз съм от тези, които не слушат, което не значи задължително че се кефя на транс или метъл ...
    А тези, които я слушат ами да си я слушат. Защо всички трябва да се събираме под един покрив?Аз имам приятели, които слушат чалга и когато те ходят в БИАД аз пък не ходя. И какво толкова?Да не би да сме се изпокарали?Никой не може да задължи другия да слуша нещо си. А вече ако се окажат под един покрив на рожден ден, например се правят компромиси демек от всичко по малко.

Аз съм от тези, които не се ограничават в музика. Обожавам рока и пънка, харесвам много готик-метъла, а против чалгата нямам нищо против... Като отида на кръчма играя, като отида на концерт се клатя... Живее си живота и ми е добре. А вие си спорете кое е по-стойностно...

По темата... Не влизам никъде заради някой си там определено. Ако ще влизам е защото искам да вляза, а не защото ще видя някой, който искам да сваля.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си