- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Матура по Философия ли е по-добрия вариант?
Философията не е за матура???От къде пък го измисли тва?Кой ме е карал да влизам в музикално училище ли???НИКОЙ!!!Винаги съм искала да се занимавам с това и го правя-това е моя живот!!!Аз самата исках това и не съжалявам!Уча музика и искам да продължа с музика!!!Ако беше направена и матура по история на музиката или солфеж примерно,естествено че щях да държа по това!Но уви нямам избор и тpябва да се захващам с нещо което няма да ми е важно.И следвателно искам да избера нещо което ми е интересно и разбираемо....а ти ми говориш че философията ,,не била'' за матура??Защо тогава миналата година тези които държаха матура по философия от моето училище са изкарали над 4 без много да учат???Всичките я минаха,именно защото разбират нещата ,отнесоха се сериозно!Мисля че оределено я има като вариант и то доста добър!Първоначално написано от Boyd
И още нещо каква е тази логика да запиша матура по ,,някой'' език.Първо аз знам само английски език и то не на ниво езикова....не съм карала по 6 часа английски на ден,а по 2 на седмица!!!!!!!Езика се учи с годините и знанията се наслагват с годините ,както е и в музиката...някои от вас може да си мисли че е лесно,но бeз да е запознат неможе да говори!Нямаш си на идея как е в музикалното и колко сме ощетени ние,че има предмети които са специалности в езиковата примерно -матура по английски ,по математика-за математическа,биология-ветеринатен,а музикалното????Никой не мисли за училищата по изкуствата и именно за това сме ощетени,но по принцип музиканта е много по -духовен и може да се справи със всички трудности!!!!Това че съм в музикалното не ме прави по-умствено изостанала от другите,напротив!!!
Та исках да кажа още нещо за езика че е много по-трудно защото се иска доста време за усвояване на строгите граматични правила ,които са много и трябва да се знаят за да се наnрави матурата!Именно за това се разколебах и клоня към философията,но исках тук да получа някакъв разумен съвет,но само глупости чета,явно тук не могат да се споделят много сериозни теми за учението както и другите неща в живота....това е жалко...И това че примерно мога да общувам с някой чужденец свободно не ми прави чест да държа матура,именно защото е много строго направена ,не знам дали въобще ме разбираш,но все пак исках да кажа....няма никаква логика в този пост!Успех!!!
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
свършват.