.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Hybrid View

Моля за помощ! Задача по информатика......

Здравейте! Искам да Ви помоля да ми помогнете със следната задача, давана на състезание по информатика :

Представете си, че сте се събрали K приятели (2 <= К <= 10) и сте решили да поиграете следната игра:
    Слагате N ( 5 <= N <= 1000) купчинки от камъчета на земята, съдържащи съответно m1, m2, …..mN камъчета. След това започвате играта по предварително определен ред (всички К играча се редуват да правят своя ход). Ходът е следния – играчът избира една купчинка, в която има поне 2 останали камъка и я разделя на 2 нови купчинки, всяка с произволен брой (поне 1) камъчета. Играта се печели от този, който направи последния ход в нея.
    При началния жребий на Вас се пада да изберете кой по ред да играете. Точно в този момент Ви хрумва нещо и отскачате до вкъщи под предлог, че трябва да обядвате 
    Въпросът е можете ли да напишете програма GAME.EXE, която по зададените брой приятели и купчинки от камъчета, вместо вас да определя кой по ред трябва да започнете играта, за да сте сигурен, че ще победите.
    Входните данни се четат от стандартния вход и са в следния формат:
    На първи ред стоят 2 числа – К и N, съответно брой играчи и брой купчинки.
    На следващите N реда имаме по едно число между 1 и 1000, което указва колко точно камъчета има в поредната купчинка.
    Вашата програма трябва на стандартния изход да изведе едно единствено число между 1 и К – това е поредния номер, под който трябва да започнете играта, за да сте сигурен, че ще спечелите.

Пример:

Вход:
    2 5
    2
    8
    2
    1
    10

Изход:
    2

Благодаря Ви предварително !
    Krasiv do dokazvane na protivnoto !!!

Голям фен Аватара на moncho
    Град
    Истината е някъде там.
    Искаш да ти напишем програмата ли?

Ми ако можете да ми помогнете с решаването на задачата и съставянето на алгоритъма, а пък аз мисля, че мога да я напиша сам

Ти да не учиш случайно в УКТЦ/ТУЕС . Такива работи само там могат да дават, иначе бих ти помогнал, но повече си спомням колко водка може да изпие даскала ми по информатика преди да забрави как се ходи.

Не не уча там ..... Някой може ли да ми помогне

...

e tq "igrata" ne trqbva li da zapo4va li pod razli4en nomer ili vseki put po edin i su6t na4in?

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Ти дане учиш в УТП-Улавите тичат по полето
    Цитирай Първоначално написано от mrKiss
    за секс не се притеснявам да я поканя обаче ще се притесня ако приеме
    Цитирай Първоначално написано от gigiii
    нормално ли е момче да си пипа пениса

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове