- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Абре хора...
Мога ли да си зема некфи лещи , макар и да не съм ходил на очен... щото хич не ми се ходи... В оптиките не дават ли да пробваш :Д
Ти пък... Разбира се,че не се пробват,преди да си ги купиш-представи си ако всеки ги пробва,колко болести могат да се пренесат.И на теб за какво са ти лещи?Имаш проблеми със зрението ли? Ако е така,иди на очен, но в някои оптики те преглеждат на място.Няма начин да си вземеш лещи,ако не си знаеш диоптъра.
Еми вече ми писна щото от невиждане..... неска са изложих пак бяха написали на дъската изречения аз като бавно развиващ нищо не съм написал ама познайте що... е логично щото немоа ги вида хахИ се отлагам и не отивам на лекар и направо ужас ... пЪк и наще незнаят тряя събирам пари за лещииии направооооооо дълга история от която честно казано вече ми писна
![]()
![]()
А ти си виновен че имаш проблем с очите и не трябва ваще да разберат,че ще ти се карат?![]()
А ако те блъсне кола и трябва да те оперират пак ли ще криеш от ваще,за да не ти се карат??
Не лекър дори и пари няма да ти земат като отидеш,защото предполагам си малък
А като искаш лещи знаеш ли как се слагат?? поне аз никога не бих тръгнал си слагам... да си бъркам в окото![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
естествено, че може да се пробва. не тези,които си купуваш ест. (те трябва да са стерилни) , а просто друг чифт от същите,който е предназначен за пробване.
ако искаш да са с диоптър,няма да ти ги продадат без лекарска рецепта.
така без лекар можеш да си купиш само цветни без диоптър.
аз не виждам как ще стане да си земеш без лекър
кой ще определи какви точно лещи ти трябват??
или ще пробваш като на сергиите на пазара за очила,слагаш чифт след чифт докато не пасне??
Не се излагай
да не ти се карам още![]()
А с диоптър ако вземам не може ли в някоя оптика да ми видат диоптъра
Не,за това са очните лекъри иначе кво щяха да правятПървоначално написано от prosto_edin_chovechec
Пак ти казвам разучи добре как се слагат лещи и дали би си слагал,според мене ен е приятна процедура
Ако се отиде на време може с 1-2 години да се оправи проблема или да се носят очила само при четене или пред пц,ако си чакаш и се чудиш,ще си ги лепнеш на носа и нема ги сваляш и кат спиш даже
приятна , неприятна се ми е тая те в оптиките ми казаха , че обесняват
а иначе очила мога да нося но вкъщи.... навън абсурд знам че има 10000 вида рамки и все пак не...
Ясно е че не искаш да ти викат "цайс",но понякога е по-важно да си оправиш тоя проблем,а не да се задълбочаваПървоначално написано от prosto_edin_chovechec
![]()
та ходи на лекър и разбери колко е сериозен проблема,той няма ти каже ще носиш очила и точка!
Ходи там не се офлянквай
И аз не исках да нося очила в 7-ми клас и до сега не искам 7 години по-късно, ама вече нямам избор.И лещи без преглед не могат да ти дадат, ама то прегледи правят и в оптиките. Ама точно пък и за лещите е хубаво да е на машина, а не само таблото с цифрите.
Е все пак имам избор... Всмисъл такъв мога да си сложа лещи очилата не са единствените.. иначе ясно...
отивам в някоя болница и питам "Къде мога да се запиша за очен преглед " или нещо такова ... така ли?
Не отиваш си при личната лекъра и я казваш "Боли ме главата,размазано ми е пред очите понякога,може ли да ме пратиш на очен"Първоначално написано от prosto_edin_chovechec
Тя трябва ти напише направление за него или не знам как седят нещата може и ей така да те прати