.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 31 от общо 31

Re: Връзки, секс, любов, не знам си какво...

Какво значи една връзка за вас? Започва ли от "Искаш ли да ми станеш гадже?" и завършва ли с "Искам да се разделим."?
    Връзката за мен е пълно отдаване и споделяне на... де да знам, целия свят. Връзка има тогава, когато имаш какво да дадеш на човека отсреща и какво да получиш от него. А също и тогава, когато не се притесняваш, че ще те види с неоскубани вежди или с маска на лицето.Когато всичко е напълно и изцяло, а не половинчато откриване. Само в такъв случай мога да нарека взаимоотношенията между двама души връзка, само тогава мисля, че, да, тези двама души са наистина свързани. Ако не си познал истински човека отсреща, ако не си го виждал без маската, която е решил, че те е привлякла, тогава говорим за едни непълноценни отношения, които не са докрай истински. Връзка може да има между двама души, а не между човек и маска или между две маски.
    Честно казано не съм сигурна кога започна настоящата ми връзка, май още в момента, в който се видяхме. Връзката започва тогава, когато двамата души открият, че човекът до тях е точно този, когото са искали, този, който им е нужен, за да се чувстват пълноценни и щастливи. Никакви думи не могат да поставят началото на нещо, което го няма вътре в душата, сърцето, мозъка, или където там се намира. А краят на една връзка... всъщност не съм много сигурна кога настъпва краят. И поради какви причини. С предишния ми приятел се разделихме, вече не сме заедно като двойка, но все още сме свързани от приятелство, възхищение и много, много топли чувства. Връзката между нас си остана, той ми е най-близкият човек, наред с мъжа ми. Не сме заедно, не сме приятели, но той в човек, когото не искам да загубя никога, а мисля, че и аз съм същото за него. Та излиза, че според мен връзката не е задължително между двама души, които са влюбени, а може да има и друг вид връзка между двама души. Подозирах го, но едва сега, когато се замислих за края на връзката, ми стана ясно.
    "Как знаем дали сме влюбени?" или по-скоро "Има ли любов въобще?" или... "Ако няма любов, има ли връзка?"
    Как знаем... ми просто го знаем, няма как да сбъркаш любовта със зъбобол, примерно. Любов има. А връзка без любов може да има, както самата аз установих преди малко. Но не тази, за която ти говориш. Може да има връзка между двамат души, свързани от много дълбоко приятелство, от изключително сходство в характерите (мисля), от също толкова дълбоко познаване и отдаване, както и в любовта. Обаче тая връзка, в която двамата души се натискат, целуват и правят секс, не може да е истинска без любов, следователно не, не може.
    Уморена съм от момичета които затварят гаджетата си с ключ и не ги пускат да излязат навън, преносно казано.
    Това, че някой е с теб само заради секса, какво променя в действителност? И какви са предимствата и недостатъците на една чисто сексуална връзка? И всъщност как разбирате дали връзката ви е "чисто сексуална" или... нещо друго.

Излиза, че ревността е типично и изцяло женска черта, а мъжете са оперирани от нея с раждането си.
    Аз не съм уморена от това. Освен ако не ги заключват в прекия смисъл, всеки си има свобода и право на избор дали ще търпи такова отношение, подобаващо по-скоро да се прилага върху предмет, върху вещ. Съобразяването с такива изисквания и отношение в почти всички случаи говори за слабохарактерност у човека, който си стои "заключен" вкъщи, защото така иска гаджето му.
    Когато взаимоотношенията между двама души се основават само на секса, това не е връзка. Когато знам, че някой е с мен само заради секса... ще ми стане приятно, че толкова много му харесва сексът с мен. Ако такива взаимоотношения ме удовлетворяват, тогава ще се чувствам добре. Ако не ме удовлетворяват, няма да ми стане хубаво от факта, че този човек не ме възприема по начина, по който аз възприемам него - като партньор в живота, като човек, с когото искам да споделя моя свят. В такъв случай сигурно бих прекратила взаимоотношенията ни, защото, предполагам, ще е болезнено да държиш някого в прегръдките си, но той да не е наистина с теб. Фактически, когато той е с мен само заради секса, това не променя нищо. Аз съм си аз и животът си тече, а той си остава той. Дали от време на време ще споделяме едно и също легло, или не - това няма да ме разтърси из основи и да промени това, което съм, и това, което чувствам. Независимо дали искам само това, или нещо повече.
    Не мога да сравнявам чисто сексуалните отношения с една истинска връзка, затова няма как да изброявам предимствата и недостатъците на едното и другото. Две коренно различни неща са, кое ще избереш зависи от това как се чувстваш в момента, какво искаш, а и най-важното - дали срещаш човека, с когото можеш да имаш пълноценна връзка. Понеже не могат да се сравняват, едното не може да е по-лошо от другото. Всичко си зависи от това кое теб те кара да се чувстваш добре в момента.
    "Пеперудите" изчезват ужасно бързо... това значи ли, че трябва да се прекрати връзката?
    Имам фобия от пепруди, имат много гадни крачета.
    А "пепрудите" въобще не съм ги виждала, чувала или усещала. Мислех си, че съществуват само по филмите. Нищо от всичкото, което изпитвам или съм изпитвала с мъжа си, не прилича на пеперуди.
    И какво би значело едно "Обичам те" за вас? Представете си колко пъти сте го казали без да го чувствате.... без да го чувствате в момента.
    Казвала съм го страшно дълго време без да го чувствам... поне не така, както трябваше да го чувствам... всяка вечер в продължение на векове сякаш. Чувствах се ужасно, защото човекът до мен прекрасно разбираше, че не е това, което на него му се искаше да бъде. Макар тези думички сами по себе си да не означават нищо, това не значи, че можеш да хабиш дъх без угризения, за да ги изричаш. Най-малкото, защото лъжата е нещо много грозно, направо ужасно. А това е сравнително значима лъжа... защото за много хора тези думички означават много, понякога означават всичко дори.
    За мен няма нужда от тях, те са излишни, защото го виждам в очите му, усещам го в прегръдката му, цялото му същество го показва. Но и аз често го казвам, защото звучи хубаво.
    Всеки човек стои между два зъбера и пази една крачка стена. Аз виждам само моята крачка. И знам, че трябва да я защитавам... Мръднеш ли, злото ще влезе. И когато умреш, твоето тяло да заприщи вратите между двата зъбера.

Говорих си днес с един прекрасен мъж и той ми даде линк към темата. Нямах намерение да пиша, но тя провокира доста мисли.

По принцип не обичам да говоря и чета за любовта, дразня се от хора, които се опитват да й направят дисекция, да я разнищят и раздробят на 4-5 прости обяснения или пък да отрекат съществуването й. Така се убива магията, колкото и тривиално да звучи.

Но все пак, в противоречие с това, което написах току-що, ще драсна някой ред като човек с доста опит във връзките.

Знам ли, има моменти, в които дори не е от значение, че си обичан. Важното е, че ти обичаш. И искаш само да даваш и да даваш.. и да виждаш другия усмихнат.
    Не ти пука дали след твоето "обичам те" ще последва "и аз те обичам", не ти пука дали е забелязал, че дрехите му от разхвърляни из стаята са преминали в състояние - сгънати на леглото, не спиш цяла нощ, защото има температура и бълнува, а ти се грижиш за него, доколкото можеш и си щастлив, когато му донесеш чаша вода или просто го галиш по челото. Вълшебно е, когато си лежите сплели крака и когато усещаш топлия влажен дъх, умереното дишане, докато се губиш в прегръдките му, когато получиш целувката по челото за лека нощ и когато се чувстваш едно безумно спокойствие, една хармония. Всичко е на мястото си и по-добре не може да бъде, пълнота, цялост.
    Бих определила всички тези дребни моменти с една дума - priceless.

И колко недостатъчно ти се вижда простичкото "обичам те" в такива моменти. Затова не го казваш, излишно е.
    И просто ти се иска да даваш. Не ти пука какво ще получиш.

На фона на всичко това какво означават изрази, тип "да станем гаджета", "няма любов" и т.н. Въобще какво знаете вие, че да характеризирате нещо такова с посредствени умозаключения на базата на никакъв опит? Патешка работа..

А относно връзката и разбирателството - трябва партньорите да си приличат. Забравете глупостите, тип "противоположностите се привличат". Да, те се привличат за известен период може би, но всичко е обречено от самото начало. Нищо сериозно не може да излезе между двама души, които имат сериозни противоречия дори за дреболии. Затова съвет - търсете си партньори, с които имате сходни интереси и начин на мислене.

Твърде емоционално подходих, пишейки поста, но пък темата е такава - емоционална. Не я осирайте, търсейки логика и обяснения. Всичко си идва на мястото един ден, драматизациите са излишни.
    твоя

Re: Връзки, секс, любов, не знам си какво...

Цитирай Първоначално написано от Bolt_f
    Честно казано не ми се искаше да пускам такава тема, но ще го направя. И държа да остане в този раздел, защото е тема за размисъл, а в разделите "любов" и "секс" всички се вайкат дали са бременни или какво значи когато на "него му стърчи от гащите"... както и да е.

Какво значи една връзка за вас? Започва ли от "Искаш ли да ми станеш гадже?" и завършва ли с "Искам да се разделим."? Никога не съм вярвала в тази "рамка" и никога не съм я следвала. Но сега се чувствам сякаш картината във въпросната рамка е ужасно замазана. И всъщност въпросът който искам да задам е "Как знаем дали сме влюбени?" или по-скоро "Има ли любов въобще?" или... "Ако няма любов, има ли връзка?"

Уморена съм от момичета които затварят гаджетата си с ключ и не ги пускат да излязат навън, преносно казано. Писнало ми е да гледам когато отговорите на хората за даден "любовен" проблем са "Той е с теб само за секса." Е хубаво! Примерно, аз не съм ли за секса също? Това, че някой е с теб само заради секса, какво променя в действителност? И какви са предимствата и недостатъците на една чисто сексуална връзка? И всъщност как разбирате дали връзката ви е "чисто сексуална" или... нещо друго. Не зная дали е повече или по-малко.....

"Пеперудите" изчезват ужасно бързо... това значи ли, че трябва да се прекрати връзката?

И какво би значело едно "Обичам те" за вас? Представете си колко пъти сте го казали без да го чувствате.... без да го чувствате в момента.
    Някак тъжно е. Замисляйки се, ако някога е имало каквато и да е "магия", отдавна е избледняла жестоко.

Зададох толкова въпроси, на които дори сама мога да си отговоря. Но бих искала да зная какво мислят хората........

Благодаря!
    доста насериозно си взела нещата браво!
    ще ти кажа само, че за мен една връзка не може да се псотави в рамки. Любовта в крайна сметка няма граници.
    би тру добре го каза: влююбване-любов-обич. ясно е че страста не може винаги да е една и съща. такава каквато е била в самото начало на връзката, след месец-два, след 6 месеца, след година... но това не означава че тч изчезва има си я но се променч с времето и любовта си чя има и тч се променч с времето..
    Ще ти кажа, че не на всички гаджета съм акзвала че ги обичам казвала съм го само на сегашното си гадже и съм му го казвала и му го казвам и ще продължавам, защото найстина го обичам и е специален за мен от свички останали. и всеки път като съм му го казвала (и му го акзвам и ще му го акзвам) ще го чувствам найстина. Казвам му го когато имам нужда да му го кажа за да знае че е така! не съм го казвала никога просто ей така.
    а относно секса... в една връзка секса е важен, но не е най-важен.
    Да ние сме млади харесваме секса и го правим. правим го защото той иска и защото и аз го искам. и сме заедно не смао заради секса много други неща има.. това че се разбираме и си пасваме. е не сме иделаните не всичко между нас е съвършенно, по някога се караме но и тогава пак се обичаме. няма иделани хора няма иделни връзки.
    във всяка една връзка има и шанс има и риск. ако си струва поемаме риска. аз го поех и не съжалявам защото си залужава, защото обичам истински. това е.
    She started dyeing her hair and
    Wearing the same perfume as me
    She started reading my books
    And stealing my looks and lingerie

She's not me !

Мега фен
    Град
    Utopia..
    ^ и такъв подпис няма

Аз още навлизаща в тая част,само да кажа,че пеперудките може и да се задържат маааалко повече

Супер фен Аватара на Dumb
    ScionOfStorm , иделано е!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си