Цитирай Първоначално написано от Bolt_f
Какво значи една връзка за вас? Започва ли от "Искаш ли да ми станеш гадже?" и завършва ли с "Искам да се разделим."?
Какво означава да си 'имаш гадже'? Като те попитат да можеш да кажеш 'да' ли? Аз може да нямам 'официално' гадже, но да се чувствам достатъчно 'обвързана' в мислите и чувствата си с някого.

Това е като един 'съюз' между двама, в който действат определени "закони" индивудуални за всяка двойка. Трябва да се съобразяваш с човека до себе си, да не постъпваш егоистично, да не ставаш обсебващ, да умееш да правиш компромиси, да не си "развяваш байряка", да се съобразяваш и с другия, без същевременно да изгубиш себе си. /защото много често хората се променят, заради половинката си и то до неузнаваемост /. Трябва да си достатъчно гъвкав, за да лавираш така, че да сте в 'хармония'.
И т.к. много хора не се чувстват достатъчно подготвени за това, си намират моментни забавления, мимолетни връзки, докато 'узреят' за истинската такава.

Цитирай Първоначално написано от Bolt_f
"Как знаем дали сме влюбени?" или по-скоро "Има ли любов въобще?" или... "Ако няма любов, има ли връзка?" ]
...когато се будиш с мисълта за един и същи човек, във всяка свободна минута през деня си мислиш за него, вечер заспиваш с мисълта за него и това се повтаря ли, повтаря. Светът ти изглежда розов, когато сте заедно, когато не сте ти е празно, сиво, нямаш търпение да го видиш, броиш часовете и минутите до следващата ви среща...дори мълчанието, което настъпва понякога, ти се струва приятно и всеки негов малък недостатък го прави още по-чаровен.

"Пеперудите" изчезват ужасно бързо... това значи ли, че трябва да се прекрати връзката?
"Пеперудите" са в началото, докато се 'разгори' любовта. След това нещата се случват по-плавно, по-спокойно. Когато 'пеперудите' изчезнат, това не означава, че тръпката, страстта, любовта са изчезнали също. Просто връзката минава на едно по-високо ниво.

И какво би значело едно "Обичам те" за вас? Представете си колко пъти сте го казали без да го чувствате.... без да го чувствате в момента.
"Обичам те" означава много за мен и затова ми е много трудно да го кажа. Дори, когато го чувствам силно, пак се боря със себе си да го изрека.
Да, казвала съм го без да го чувствам, но тогава бях по-малка, и го правех, защото ме 'изнудваха', иначе щеше да има скандали. Не се гордея с това, но и толкова ми е бил акълът.