- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Варицела.....
Първо Честита Коледа на всички...дано Дядо Коледа ви е донесъл хубави подаръци,защото на мен ми донесе ПЪПКИМоля ви кажете за колко време минават тези гадости...Пъпките избиха на 22 имам ли шанс да празнувам Нова Година поне.Моля ви който е карал да каже нещо
Гаден номер от страна на шарката. Аз боледувах в 6 клас, Разболях се, като симптомите се проявиха точно на 1 декември . По принцип карантинния период е около 14-20 дена, в които не бива да се срещаш с хора, които не са боледували, за да не ги заразиш. Аз на 20 декември тогава пак тръгнах на училище и никого не заразих. Ако на 22 са се появили първите пъпки, шансът да оздравееш до 31 е просто нищожен, но това зависи и от шарката - някои я карат супер леко. И все пак е опасно да не заразиш някого. Наистина е кофти, но за по-сигурно празнувай вкъщи с някой, който вече е карал.
ПП: не си го изкарвай на пъпките, защото после тъпкано ще ти го върнат с някой белег!
Cherry_girl@_@ -> mtg1992bg
7 дни е периода, в който мога да заразя...толкова ми е и болничния не дават повече.Ама пъпките кога ще се махнат.....това за 20 дни са глупости
Ами нз, на мене личната лекарка някакъв такъв период ми каза, наистина 20 дена за карантина ми се струват много, ама...
А за пъпките не зная. Честно казано не помня при мене как беше, а и при всеки е различно. Аз имах доста упорит обрив , но не зная при теб как е. В най-добрия случай може и да се махнат до Нова година.
Е, ами пожелавам ти да се оправиш до тогава!
Cherry_girl@_@ -> mtg1992bg
2-3 седмици се мотах с пъпки...
Супер гадно беше...аз съм била някъде 3-4 клас...
Знам,че колкото по-голям си(на години нали),толкова по-тежко я изкарваш...
Брата тогава беше на 4-5 май и имаше 10 пъпки,аз имах и в устата деа...
На мен карантината ми беше 10 дни, успях да заразя брат ми.Обаче имах следи от обривите повече от месец, а на някои места ще ми останат белези. Не ги чеши мехурите и ако много те сърби може да ги мажеш с ментолов спирт.
А от кой тръгна всичкоПървоначално написано от Madness
Аз май само ви заразих, а си я изкарах мн леко :P
БебЕтатаа мииии![]()
![]()
Еми аз съм карала в 4-5 клас. На мен карантината ми беше 10 дена нали да не се срещам с други. Но пъпките изчезнаха някъде към 15-20 ден не помня точно![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
пъпките няма да се махнат...боледувах в 9-ти клас...нямаше ми нищо освен няколко пъпки...но след карантината имах поне седмица още пъпки и ходех с шапка![]()
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Минава за 10-15 дниНе се яде сладко,защото предизвиква още по-голям сърбеж. Мажете се с ментолов спирт,а след това с бебешка пудра. Определено намалява сърбежа
Избягвайте къпането,защото така се разнася заразата. Подмивайте си се..там..мн внимателно
А,да.. и да ви кажа,че аз 3 пъти имах варицелаИмунитета не бил за цял живот,а за около 2 години
![]()
Smile!?
Аз сега съм болна от варицела и напротив-лекарката ми каза че може да се къпя-даже е препоръчително![]()