- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Плаче ми се...
Може би класическото робство като това над негрите в колониите наистина да е било рядкост над нас българите, но го е имало, особено в първите години на отоманското иго. И да- в един момент изчезва, но еничарството си остава дълги векове, премахва се едва в края на XVIII век, а еничарството си е вид робство както и да го погледнеш. Същото се отнася и за ангарията, така че не бързай да казваш не е имало робство. Имало е, макари в значително по-малко количество и в повечето случай в така да се каже "олекотен" вариант, не в класическия, но както казах еничарството, ангарията, девширмето, исмялизацията са си пак вид заробване, но по-правилното определение според мен е геноцид. Да, 5 века сме под османски геноцид, това е истината! Така че всички пишман демократи, които реват за правата на "горките" турци и цигани да се огледат и да видят, че българите все повече и повече намаляваме, че търпим техния гнет в икономически и религиозен вариант най-вече, а и езиков, защото има места където официалния език си е турски и тогава да говорят как всички сме дни и същи, как всички сме равни и други такива. Там е работата, че не сме. Не говоря, че трябва да се вземат радикални и нехуманни мерки срещу тях, но определено трябва да се спре с толеранса към тях, трябва да разберат, че България е преди всичко на българите, че не може да живееш в България и да казваш аз съм турчин, защото в България има само българи, по закон малцинства няма и те казвайки ние сме турци нарушават Конституцията и сами се лишават от правата, които тя им дава като български граждани. Защото трябва да стане така, че всеки, който нарушава конституцията и законите в тази страна, трябва да бъде санкционират и правата му да бъдат намалявани. Всеки, които на официално място говори на различен от българския език- пак по същия начин- най-малкото глоба. Така ще се оправят нещата и ще почувстваме, че живеем в собствената си държава, а не в колония на Турция и САЩ.Първоначално написано от saty