.

Виж резултатите на анкетата: Съществувa ли Бог?

Гласували
34. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да.

19 55,88%
  • Не.

15 44,12%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 42

Тема "Сблъсък": Бог и Страшният съд-мит или истина

Я сега да видим хорското мнение??

Да, вярвам, че съществува.

Също както някой атеист вярва, че не съществува.

http://www.vbox7.com/play:1869d0d0

иначе аз вярвам ( не заради клипа който е монтаж ) : )

Супер фен Аватара на thefreak
    Град
    Пловдив
    А отговор нямам мнение? Смисъл безразличен съм по този въпрос?

Цитирай Първоначално написано от Anub-oO-Arak
    http://www.vbox7.com/play:1869d0d0

иначе аз вярвам ( не заради клипа който е монтаж ) : )

Матей 24:23
    Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте

az mnenie nqmam smisul abe nqkak ne mi puka a i ne mislq 4e naistina su6testvuva bog a za klip4eto nz ne moga da si obqsna takiva raboti i za tova i ne vqrvam

Ми... на принципа съм, че щом не виждаш/усещаш нещо, не значи, че не съществува. За мен Бог не белобрад чичка, дето си виси на трона в небето и ни зяпа кво правим.
    Не съм атеист, но не вярвам точно в господ.

Това клипче ме подсети за нещо друго... Разни руски учени правили изследвания някъде си и изведнъж попаднали на странен шум. Отиват да проверят и виждат дупка, околото която е много горещо, и от нея се чуват милиони викове на хора. Казват, че това бил вход към ада, а вътре били страдащите души на хората. Имаше го качено в youtube и това, което чух, не знам дали е монтаж или не, ама не можах да изведа кучето от стрaх.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

не съществува

Мега фен
    Град
    Utopia..
    догадки, догадки и пак догадки

Вярвам в Господ, следователно той съществува за мен. А дори нещо да е факт, но аз да не мога и да не искам да го приема-за мен не съществува.

Град
    то не е град,а джунгла...
    всеки има различно разбиране за Бог. едни следват вече установени, универаслни догми, докато други си имат някакви собствени вярвания, като аз съм от вторите, и това да почитам някаква грозна книга, написана от хора за хора с цел сближаване (или по-скоро манипулация), никога няма да стане. да не говорим колко религиозни войни са се случвали и ще се случват, "благодарение" на тези глупости.

п.п. направо отивам при свидетелите на йехова да се оплача

Град
    Шумень
    Бог е нещо духовно и не може да бъде обект на доказаталества и изследвания,защото те се опират на базата на математически изчисления, физични или химични експирименти. Така че няма как да бъде доказано, че има Бог, но аналогично няма как да бъде доказано и че няма
    Аз лично не вярвам, че съществува.
    -Къде са хората - попита най-сетне Малкия принц. - Човек се чувства малко самотен тук
    -Човек е самотен и сред хората - отвърна змията.

Цитирай Първоначално написано от Sofia Regular Cunt
    по-скоро вярвам в дявола,отколкото в бог
    щом признаваш съществуването на дявола следователно вярвяш и в Бог

Бог и Страшният съд - мит.

Тук не става дума за това какво на практика съществува, а за вярата.

Не вярвам на това, което го пише в Библията за Бог, за Христос и т.н. Според мен това хората са си го измислили, за да има какво да ги свързва, в какво да вярват и какво да следват като едно цяло.

Иначе ми се иска да има някаква висша сила или нещо по-интересно, защото ще е гадно да сме си само ние.

The snake will completely devour itself putting an end to the cycle of time
    Acausal flames will burn all to ashes erasing all signs of the demiurge crime
    Our dark gods of chaos will return, this time to rule forever supreme
    The dragon mother will then resurrect and end this cosmic dream

Dies Irae Dies Illa Solvet Cosmos In Favilla
    Vocamus Te Aeshma-Diva
    Dies Irae Dies Illa Solvet Cosmos In Favilla
    Vocamus Te Aeshma-Diva

Toва повече ме кефи като вариация на Страшния съд, макар че в ни едно от двете не вярвам :р
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Ако някой от вас които отричате Бог си направи труда да прочете дори част от последната част от Библията-Откровението на Йоана едва ли ще продължи да говори безмислици които отричат съществуването на Бог. Като се замисля че повече от половината човечество ще погине в онзи ден който идва.. тръпки ме побиват. Бог съществува и е съвсем реален.Това би го разбрал всеки който има желанието да разбере за Него.

...каза ти от позицията на стриктно и здраво стъпил на краката си християнин?

Аз пък мога да кажа, че дървото-бреза до нас е Бог, защото е моят Бог, и е различен от твоят "съществуващ" такъв.

Спор религиозен е безсмислен, както и да разпръскваш великото си знание, че всеки ще разбере за Него. Които си знаете - знайте се, нали ви носи спасение отвъд? Някои явно не искаме.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Въпрос към кръчмонавт:
    Вдигни ръката си,погледни с очите си,раздвижи глава,ритни с крак. Каде са батерийте в теб които те движат? Какво те движи? Какво има в теб за да си жив и да мърдаш? Защо мъртвите не могат да мърдат като теб?? Какво изчезва от тях когато умрат? И какво има в теб за да си жив сега?

Really Кръчмонавте, рйъли в теб има душа която не е направена от Майкрософт.

ScionOfStorm,замислял ли си се някога така докато гледаш твойто дърво-"бог" колко перфектен и сложно устроен е механизмът който ти позволява да го гледаш това дърво.Или колко сложна,жива и перфектна е всяка клетка от зрителния ти апарат.Или колко уникално е създадено човешкото същество със всяка една микро система,органи и процеси вътре в него..мислиш ли че това е резултат от една от никой-неконтролируема савсем така случайна еволюция? Хаха,би било много глупаво нали. Еволюцията е процес който също е възникнал от някой или нещо.Нали?

Цитирай Първоначално написано от Кръчмонавт
    ако имаше нещо божествено в мен, щях да живея и без сърце може би?
    Защо всички си мислят, че Бог прави чудеса?

@Lenux, не се мъчи. Няма да вдянат.

Значи всичко тръгва от нервните окончания и мозъка ти.А какво кара мозъка ти да работи?Или можеби ти не си чувал че в момента на смъртта човешкото тяло олеква с близо 24 грама,с което се доказва че това е момента на отделянето на душата от тялото. Следователно душата също има тегло измеримо в грамове. Но теб май те притесняваше че имаш душа в тялото си ??

Супер фен
    Град
    Своге
    Za men Bog nqma sled kato ima tolkova nespravedlivost po sveta.Za6to ima milioni nevinni su6testva,koito stradat i ima milioni greshni sushtestva,koito sa na vurha i si jiveqt jivota beznakazano?!Vsu6tnost Bog nqma,na negovo mqsto e suzdadeno neshto,v koeto vsi4ki vqrvame.A be tva e edna dosta trudna filosofiq za 4oveka.

Не не се мъча и знам че няма да вдянат,опитвам се да помогна на тези които наричат себе си "силни". А от писъците на силните един ден ще се тресе земята. Това ме притеснява.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си