- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Мазно лице...
Проблемът е следноият: Преди да отида на училище си мия лицето с някой гел, след това слагам пудра. Като се прибера обаче цялото ми лице е много мазно, особено челото. Какво мога да направя за да не се получава така?
Мажи се с матиращ крем
...
Не става... с какъвто и крем да се намажа винаги лъши!Първоначално написано от [*Cr!ST!AnO`STyLe*
Прави си маски. Ето една домашна и много леснаДа речем веднъж седмично звучи добре.
1ч.л.кис. мляко
1ч.л. лим. сок
1ч.л. сода бикарбонат
Разбъркват се добре и се нанасят на измито лице.След 15 мин. се измива с хладка вода.
Успех![]()
Life's too short.. too short to live it as a bad person!
Имам толкова много маски, толкова много гелове и тоници за лице и си ги използвам редовно и пак се получава това... и пудрите съм сменяла и пак се омазнява много.. и накрая на деня лъщя. Не ми е чак толкова мазна кожата, ама на измито лице каот сложа пудра и след няколко часа е супер мазно.Първоначално написано от scoobydors
Таси маска ми звучи доста добра и мисля да пробвам.. Ще пиша какъв е разултата защото и при мен е така но не лъщи много, но все пак....
ако прекалено често използваш маски, които изсушават кожата, се е получил обратен ефект- изсушила си я прекалено много и сега самата кожа се опитва да си възвърне нормалното състояние (ако мога така да се изразя) като отделя повече мазнина. опитай се да си възвърнеш баланса с не чак толкова изсушаващи продукти за измиване + хидратиращ крем. ако помогне- чудесно!
ако ли не- значи самата ти кожа си е мазна. ако искаш може направо да идеш при дерматолог да ти каже какъв вид ти е кожата и съответно как да се грижиш за нея
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
На колко години си? Доколкото знам в пубертета е нормално кожата ти да е по- мазна от обикновено. Както някой вече спомена, не се опитвай да я изсушиш прекалено с някакви продукти, защото се получава обратен ефект.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Има такива продукти на Лореал специално за намаляване на мастната секреция /така нареченото омазняване на кожата/, можеш тях да пробваш, ако вече не си![]()
L'OREAL Pure zone - крем с/у омазняване на кожата
![]()
на Clean&Clear-Control Shine пробвала ли си го?
To infinity and beyond.
Malko typ syvenAmi chesto si izmivai liceto sys sapun (nqma znachenie kakyv, no ne techen). Ot sapuna kojata se izshushava. Probvai, nqma da sajelqvash. Kato mi se omazni kojata zapochvam se se miq mnogo chesno sys sapun (primerno 2-3-4-5 pyti na den) i taka kojata mi se izsushava. Pyk ako na teb ne ti pomogne, nqma da ti navredi. :P
За какво ми е кожата да ми се изсушава... и да започне да се лющи от постоянното миене със сапун???Първоначално написано от babylove
Мия си лицето редовно, слагам и хидратиращ крем след това. Просто като сложа на измитото лице пудра и след няколко часа се е омазнило доста.
Мерси за мненията, ще видя за тези кремчета и може да си взема.
Ti po4istva6 liceto si redovno,no tova ne e dostatu4no!Sled,kato si go izmila s kakuvto i da e po4istva6 produkt,ne e pravilno direktno da nanasq6 pudrata sled tova!Nanesi hidratanten krem,iz4akai 5-10 min.i togava ve4e nanasqi pudrata.
Opitai i da smeni6 pudrata,moje i samata pudra da ne e podhodq6tata,izpolzvai matira6ta.
Ako i tova ne pomogne,posuvetvai se s dermatolog/kozmetik.
Бях написала по-горе - като се измия слагам хидратиращ крем.. а пудрата я нанасям след 1-2 часа.Първоначално написано от pepita87
Благодаря за всички мнения. Ако след няколко дена не спре това омазняване ще си взема някое специално кремче и няма да се мия толкова често.
Sorry,propusnala sum go!Първоначално написано от girl91
A kolkotodo tova,da spre6 da mie6 tolkova 4esto liceto si,hahahaha-bez komentar!6te se napravq,4e ne sum go pro4ela!
Не съм казала, че ще спра да го мия! Просто по-горе някой беше писал, че понякога от прекалено многото почистване на лицето с различни продукти в един момонет вместо да си е нормално то се омазнява повече! От няколко дена мия лицето си сутрин и вечер с гел срещу пъпки и черни точки, също така изпозлвам тоник, но ако продължавам така ще се изсуши много. Затова казвам, че няма да го мия чак толкова често с такива гелове, защото те изсушават много кожата.Първоначално написано от pepita87
+1Първоначално написано от sladur4etyYy
Можеш да опиташ и аспиринова маска за лице --> http://www.fema-bg.com/index.php?m=1246&lang=1
Вчера я пробвах..почна да ми щипе ужасно силно..лицето ми стана на огромни червени петна..стоях само десетина мин и мн се протесних..измих я..и същата история..и след около 1 час ми изчезна зачервяването и сърбежа..Първоначално написано от scoobydors
На мен не ми изглежда много нормално в маската да се слага сода бикарбонат, но.... може на някой кожата да не предизвика такава реакция..Първоначално написано от pyfpaff
Не бих я пробвала, може и моето лице да стане червено и да ме сърби или боли...
Миенето със сапун помага.И под изсушаване на кожата, не се има предвид изпръхване или лющене.
Всъщност, нямам този проблем и за това не съм особено компетентна, но аз принципно преди пудра си слагам и някакъв крем (какъвто и да е), за да се задържа пудрата повече.
Понякога си я слагам и на сухо, де...
Но междувременно си носи пудрата в чантата и като усетиш, че ти се е омазнило лицето, просто сложи малко.![]()
А когато кожата се лющи не е ли изсушена???Първоначално написано от Goddes`
Да, и това го има. Но аз като се мия със сапун, просто кожата си ми е нормална и не лъщи.Първоначално написано от girl91
Разбира се, че си зависи и от типа на кожата, но след като казваш,че ти е мазна, съмнявам се от едно миене на ден със сапун, да почне да се лющи.![]()