- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Мазно лице...
girl91 ма ти що пишеш тука??? Колко неща ти казаха да направиш и ти все не щеш ...
За какво ми е кожата да ми се изсушава... и да започне да се лющи от постоянното миене със сапун???
Мия си лицето редовно, слагам и хидратиращ крем след това. Просто като сложа на измитото лице пудра и след няколко часа се е омазнило доста.
Не съм казала, че ще спра да го мия! Просто по-горе някой беше писал, че понякога от прекалено многото почистване на лицето с различни продукти в един момонет вместо да си е нормално то се омазнява повече! От няколко дена мия лицето си сутрин и вечер с гел срещу пъпки и черни точки, също така изпозлвам тоник, но ако продължавам така ще се изсуши много. Затова казвам, че няма да го мия чак толкова често с такива гелове, защото те изсушават много кожата.
Като не приемаш съветите на хората земи се оправяй сама без да пишеш тука басии ...На мен не ми изглежда много нормално в маската да се слага сода бикарбонат, но.... може на някой кожата да не предизвика такава реакция..
Не бих я пробвала, може и моето лице да стане червено и да ме сърби или боли...
П.С.: Това със сапуна върши много добра работа! =]
И на мен таэи маска ми се отраэи много гадно.Първоначално написано от girl91
But all the miles that separate,
They disappear now when I’m dreaming of your face.
аз я пробвах снощи и след това си намазах лицето с крем...добра е. другата седмица мисля пак да си я направяПървоначално написано от LuCiFer`s AngeL
Някои от нещата, които ми казаха съм ги правила и преди!!! Знам кое не ми помага!Първоначално написано от _siNNer_
П.С.: Може поне във форума да не изпозлваш думи като "ма","баси", "земи".
^ Това "ма" в случая не беше за да те обиди .. съкратих са а-то отпред и вместо ама стана ма ;]
Да знам, но просто ме дразнят такива съкращенияПървоначално написано от _siNNer_
Няма нищо
Благодаря на всички за мненията!
Оф .. и аз имам абсолютно същия проблем
Може да използваш неподходяща козметика.Гледам ползваш гелове,лосиони за черни точки...Те много изсушават!Ако кожата ти не е такава се получава обратния ефект,за който е писано на първа страница.Възможно е и кожата ти да е смесена.Затова ако лицето ти не е цялото в пъпки и черни точки,а само някои участъци,третирай само тях с лосион.Хидратиращ крем на мазна/смесена кожа не се слага,защото допълнително я омазнява.Избери някой матиращ-той хидратира сухите или нормалните участъци от кожата и не позволява на себума от мазните да избие.Пудрата също трябва да избереш според типа кожа.
И все пак ако имаш наистина проблемно лице и причината не е в козметиката,използвай си матиращ крем,слагай фон дьо тен и пудра отгоре.Това е крайна мярка за мазни кожи.
моята кожа беше такава вземи си от тая новата серия на Нивеа Young![]()
дневния крем протви омазняване ако го нямаш вече де. мн хубаво става измиваш си лицето дори и с вода да е слагаш крема и си ти. успех
![]()
![]()
![]()
Има специални серий за матиране на кожата , за предпочитане са тези от аптеката ,защото са медицински и наистина помагат ... и цената е друга но си залсужават . От опит знам ,че само медицинската козметика помага . И ползвай матираща пудра или фон дьо тен , защото те премахват този лъскащ ефект ,а матуращата пдура дори попива мазнината.
използвай български продукти, защото са съобразени не само с вида на кожата, но и с климата в България, който също е важен за кожата. Тея вносните гледам да ги избягвам лично аз. Успех.![]()
В едно издание на Дисни:
- "Аладине, кучи сине!"Първоначално написано от SuNsEt
Пудрата е вредна и запушва порите,някои си мислят,че изсушава,ама не е така.Минавай си лицето със спирт,преди лягане и не си слагай мазен крем,даже се опитай да е слагаш известно време.