- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Искам и той да учи
С приятеля ми сме заедно от 2 години. В началото-тръпка, различно ново усещане, хубави емоции....След година и нещо започнах да осъзнавам, че нямаме какво кой знае колко да си кажем...аз уча висше 2ра година, а той-не, а май няма и да започне...Това определено не ми допада, защото смятам че и 2мата трябва да се развиваме и да вървим заедно напред ако мислим да сме заедно...Говорила съм му много пъти за това...но не и не! Все ще тръгва на уроци за да се подготви и не тръгва...Постепенно се превърнах в пъдар-"айде, бе! Хвани се да учиш!Образованието е важно!"..с времето започна да ми писва, защото не съм родител за да го дърпам напред постоянно...
Но не само това е проблема..караме се доста често за разни неща...и чувствам, че връзката ни е пред разпад...Може би най-същественото е, че той наистина много ме харесва, винаги е правил много неща за мен, заряза приятелите си заради мен, толкова много жестове ми е правил, помагал ми е...(разбира се и аз на него)..но тук идва разминаването-че може би аз съм вече просто привързана, а той иска да е с мен цял живот(просто не му се учи на човека?какво толкова?-според него??)..но нали се сещате че не върви аз да съм с висше образование след 2 години, а той да е със средно??
и така....аз съм силно привързана към него, хубаво ми е, но ги няма старите чувства, а той иска да е само и само с мен, дори понякога като стане дума за раздяла той започва да ми говори за самоубийство ...
В същото време напоследък с един негов приятел започнахме да ставаме близки и усещам че навлизам в забранени води и съвсем не знам какво да правя!!!
Какво мислите?Съжалявам, че толкова разбъркано разказах всичко..ако има нещо неясно питайте и ще ви отговарям!
Bez podpis
Ами разнообразяваме, но това оправя нещата за момента..После всичко си е постарому...Първоначално написано от varnen4e
А курвалък е нямало никога, това с приятеля му е нещо непредвидено и създало се може би от неприятните обстоятелства около връзката ни...
Bez podpis
mislq,4e trqbva da si dadete vreme,razdelete se za malko,a ti trqbva da razmisli6 nad vruzkata vi,pak,ako tova drygoto mom4e te har.moje n6 da se poly4i,kusmet![]()
Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!
Виж сега мацко - жена ми ще учи висше "Право".Аз много ясно съм и обяснил че висше няма да запиша,не и в България.Жена ми се съгласи подкрепи ме и etc...Не виждам какво толкова го правиш на въпрос това образование.А иначе щом се чувстваш привързана, това вече е друго нещо.Не знам какъв съвет да ти дам за там![]()
"По - добре 10 години да живея като цар, отколкото цял живот като мишка" - Жоро Илиев
Тук проблема не е висшето образование. Просто си търсиш извинение, за да не си с него.
А сега наистина, обясни ми защо в една връзка да не може единия да е със, а другия - без висше.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Ти какво му гледаш на човека дипломата или характера и отношението му към тебе..!Все едно аз сега като уча икономика и да не съм см оя приятел само защото той е бил в по обикновенна паралелка..!![]()
![]()
Ужас!
Гледай сега кукле, съжалявам че требва да ти го кажа, знам че звучи грубо, но ти си чиста проба овца. Така и не можах да разбера какво е общото между образованието и връзката ви. Нещо и на мен ми се струва, както някой беше казал по-горе, че само си търсиш причина да не си с него...А да незнам защо също така си мислиш, че като си записала някво изпъдяло висше си се въздигнала и не можеш да контактуваш с хората със средно. Ще ти кажа също, че аз ако межех да се върна 5г. назад, никога нямаше да запиша пародията, наречена "българско висше образование".
http://zrockbg.com - 89.1 MhZ
Не съм се изкачил на върха на хранителната верига, за да ям домати и краставици
Човек, който си знае цената,бе хора!Какво й се карате на момичето.. гледа в бъдещето да се развият както трябва нещата...
Но все пак - рано или късно всяка връзка се изчерпва..И това нещо твоя човек трябва да го разбере добре...Дори да не е сега..Все някога ще се разделите...Млади хора сте все още си се нуждаете от почивки или разнообразие не само в леглото, но и м/у себе си..ако ме разбирате на къде бия...
Нощта настъпва, а тя мълчи.Сълзите се стичат, душата кърви.Студът замразява, сърцето търпи.Спомени бледи преплитат се,в сърцето зее яма.И кръв буйна пролива се.И един млад живот отива си....
И на мен ми е много интересно?Първоначално написано от Wrathchild
![]()
Абе каква цена знае, що говориш глупости?? Малка надувка!!! Като е записала висше да не са и израстнали втори чифт цици?? Голям праз!!! Съвсем скоро ще разбере че с дипломата от висшето ще може само да си избърше четирибуквието. Имам приятели, които със средно изкарват четирицифрени суми, на които първата цифра е повече от 2, както и такива с по 4 спецялности (висши), които не могат да стигнат 1000 лв.Първоначално написано от Junona
Едно време и аз не записах веднага висше, но гаджето ми не се чудеше как да на*бе приятелите ми, а ги караше и те да ми наливат акъл. И след 2 години пропаганда от всякъде склоних и записах. Но само да отбележа, че приятелката ми нито за момент не си е помисляла, че съм по-нисше съшество от нея.
По мое мнения авторката трябва възможно най-скоро да зареже момчето, защото не го заслужава. Прекалено на сериозно се е взела. Само ще мъчи човека.
Колко не сте прави! Мога да ви кажа, че и образованието е страшно важно в една връзка! Имам такъв близък случай до себе си. Жената има висше, мъжа средно. Семейството им е тотално разкапано точно заради това, защото жената е интелигента а той е простак! И не ми казвайте, че интелигентността няма нищо общо с образованието... Описаните случаи са стотици! Авторке, няма какво да правиш с този човек, повярвай ми. Ще започне много да те дразни след време. Все пак ти си решаваш, но не мисля, че имаш бъдеще с този човек!
Животът е адът описан в Библията!
suglasna s ALDERIS macko ti neshto ne si dobre...mai nz kakvo e dumata lubov a...ili mojebi materialnoto te vleche poveche..s vishe ili ne choveka si e chovek i tva e..kvo samo edna furchashta hartiika po otgore..ne se izlagai..posle shte sujalqvash povqrvai mi
ama kusno..shte si izgubila tova koeto RQDKO SE STRESHTA V DNESHNO VREME..no taka e..ne vsqka vruzka moje da e vechna..samo istinskite chuvstva satraina..nezvaismo 2 ili 10god
![]()
...
♫♪ Miley Cyrus - When I Look At You ♪♫
...
![]()
Защо ли ми се струва,че въпросното висше е само оправдание?Така ли е?Какво като той е със средно,а ти с висше?Това не означава,че е тъп.Я се стегни.Една връзка не се гради на това,дали си учил/ла след 12 клас.
bravo SASHA napulno VQRNO =D>
...
♫♪ Miley Cyrus - When I Look At You ♪♫
...
![]()
Мисля, че грешиш за някой неща отностно вразката ти с това момче. Аз имам един вапрос към теб... ти работила ли си някога?
Човек не се определя по образование, добар ли си, имаш ли късмет ще успееш в живота. И аз мислих така преди, но като заварших висше ( PR ), почнах малко преди това и работа и ми се промени мнението по много въпроси. Важното е да оценяваш човека до себе си такъв какъвто е, не го съди! Той си има права и собствено мнение. Моя приятел и той няма висше и надали ще започне да учи, тай като вече е доста голям като години и живота отдавна го е хванал здраво за гушата. Образованието вече във все по малки случаи ти помага, замисли се сама и ще разбереш.Успех
abe kvo te burka negovoto obrazovanie? koi kvot si prai za sebe si go prai nali znae6... a i go priemi takuv kakuvto e a kat ne si saglasna 4upkata za nego i tva e :P
Абсолютно те разбирам и подкрепям. Моят приятел беше приет, когато и аз във ВТУ, но не се записа, защото специалността беше гадна. Година по-късно не можа да кандидатства, защото беше в казармата......и стана така, че той си остана със средно, а аз вече бях почти завършила 2-ри курс....Не ми беше добре определено. Виждах в него желание да учи, но и да работи, защото финансовото състояние на семейството му не е цветущо. Лятото на 2006-та кандидатства, беше приет задочно на 2 места и се записа тук в Свищов. Но преди това му бях казала, че имам амбиции за няколко висши образования (още не съм се отказала от правото, но може би по-нататък) и до себе си не желая посредствен среднист, който никога няма да бъде на отговорна и престижна работа, винаги ще работи за някой друг и то тежък физически труд. Не, че пари няма в това. И сега той реди ламинат, но знае, че е до време, докато си плати образованието.....И за себе си бях решила, че той спре ли да се развива-до там сме. От друга страна имам колежка, чийто приятел не желае да учи, а е на 27-8.......Тя го натиска, натиска, ама не се получи. но са си добре заедно. Зависи си от много неща-от личните ти амбиции, от важността, която отдаваш на образованието, от неговата самооценка. Но знай, че 1 мъж не е добре да бъде под нивото на жената до себе си-ще се чувства подтиснат и може да се стигне до прояви, в които да я унижи и принизи на нивото си.
Е, сега съм по-напред с материала от мъжа си, но той иска да навакса и записа 2-ра специалност. Сега учи, изкарва добри оценки, но по-важното..чувствам, че сме на 1 ниво, че ни вълнуват еднакви неща (ако ще само да оплюем някой преподавател), че движим в 1 кръг извън работата си.......това е изключително важно за 2-ма души. Нали е важно да гледаме в 1 посока........
П.С.Само да вметна-докато кака ми и бившият й мъж бяха на 1 ниво-висшисти магистри, нещата между тях бяха супер. Но откакто тя стана доктор, той започна да я тормози, унижава, да омаловажава постиженията и умът й......беше непрекъснат психически тормоз и тя го напусна. сегашният й приятел също е преподавател, но още не е доктор. няма да ви казвам колко рядко се виждат не само, защото той е във Варна, а и защото цяло лято той писа дисертацията си, за да може да достигне нивото й. Някои хора силната жена ги амбицира, а други се комплексират....по-добре е първото, но от опит ви казвам-не се получава винаги.
Авторката,ако се е загубила тръпката,ако вече не го чувстваш както преди,ако си харесваш някакъв негов приятел си помисли по тези въпроси и не си намирай оправдание с образованите.Ако наистина го-мислиш това за образованието те съжалявам.Това същото като някоя незнам коя певица беше от предишният Music Idol,където зарязала гаджето си виждаш ли,защото тя била станала много известна в България,а той бил един обикновен студент от МЕИ.
Интелигентността няма абсолютно връзка с образованието.Човек може и да е интелигентен без да е образован,но може и да е образован и пак да не е интелигентен.Пример-Петър от ББ4. Той е образован,ама да ли е интелигентен може да се поспори.
За пореден път те хващам че пишеш пост само за трупане на мнение без изобщо да вникнеш в материята и да се замислиш.Щом бил нисък не ставал,щом нямал вицше образование не ставал,щом нямал еди си какво не ствал.Първоначално написано от MiMcHeToOo
Ехооо ти за идеална ли се имаш или само се правиш на повърхността.
Което пак показва.Да си образован е едно ама да си интелигентен е друго и не е свързано с повърхностните,които плямпат без да се замислят пък било то и с висше образование.
Жалко!!! Бях останал с добри впечтления от теб.Първоначално написано от krem4et0
![]()
Целта на образованието не е да ти налее нещо в главата. Целта е да провокира мисленето ти, да отведе разсъжденията ти на друг ниво, да провокира в теб ако щеш интерес към нещо ново. Мога да кажа с ръка на сърцето, че за малко повече от месец на работа научих повече, отколкото последната година във ВУЗ-а. Мога да кажа, че магистратурата до момента НИЩО не ми дава. Но богатия общ поглед ми помагат изключително много. Когато 15-16 годишни дечица те попитат нещо, а ти не го знаеш, си проличава колко е важно образованието ти. Знаете ли колко е трудно да дам някакъв адекватен, смислен отговор и да не се изложа? И тук съм щастлива, че съм учила висше. винаги мога да помисля, да направя аналогия, да ми изплува нещо и да дам адекватен отговор. Без образование нямаше да съм на тази работа (а тя ме прави безкрайно щастлива и доволна). Магистърството за мен е просто стъпало към докторантура и преподавателска дейност......Ако бях среднистка сега щях да съм продавачка за по 220 лв месечно и без особени надежди да стане нещо повече от мен. За жените без образование перспективите са по-малко. И това трябва да се отчете.
Niakoitam, с какво развалих впечатлението? С това, че мисля, че двама души трябва да са на 1 ниво? Или че мъжът трябва да е по-издигнат. И аз не го харесвам като теза, ама е така. Мъжът е мощен, доминиращ, закрилящ. Силната жена го прави по-малко мъж!
И ти си толкова жалка, колкото е и авторката на темата!!!Първоначално написано от krem4et0
ПП. Само да вметна, че не ти си толкова умна за колкото се мислиш, а гаджето ти е толкова заблуден, че нема на къде.
Ако беше толкова заблуден, нямаше да кандидатства преди още да ме познава. За мен е важно човекът до мен да не тъпче на 1 място, а да се развива. Образование, курсове, семинари, изложби, театри.......просто да не стои на 1 място. за вас, ако не е важно-ок. За мен е важно и не мога да имам до себе си мъж без амбиция, без жар, плам и устрем. Най-малкото ще го "стъпча" с постоянното си развитие и след 10 години разликата просто ще бъде като бездна.
Oбразованието е важно,но не е решаващо ако говорим за любовна връзка...Образованието не може да те научи как да се държиш с хората,как да се радваш на нещата,как да бъдеш щастлив...
Да,то е много важно обаче ако едни човек реши,че не му се учи..
"Насила хубост не става" са казали хората...Освен това не е вярно твърдението,че човек без висше е човек втора ръка...Образованието и интелигентността са две различни неща и не трябва да се бъркат,защото човек може да е спец в дадена област и абсолютно невеж във всички други и да няма елементарни познания за елементарни неща...
Относно авторката - приятеля ти щом досега не се е съгласил да учуи никой не може да го накара-дори и ти..
Представи си да се съгласи само заради теб - пак няма да го изкара,след 1-2 години ще се откаже...Дали да учи или не си е негово право да избира,може и да сгреши,но все пак той ще си е направил избора...
![]()
![]()
[/b]
Първоначално написано от kombarka
Не, не са втора ръка хора. Но ще дам пример друг. Родителите на мъжа са среднисти, а моите-висшисти. Разликата е очевидна дори в 1 обикновен разговор. Не ги обиждам или принизявам. Винаги ще ги уважавам, че са създали това момче. Но нивото на разговорите, дребните неща от ежедневието им, дори и приятелският разговор ми подсказват, че в много отношения са далеч от средата, в която съм свикнала. Да не говорим, че са в различни сфери и те реално в къщи си говорят обикновени неща. У дома като се съберем се говори за счетоводство(най-вече), икономика, образование. Показателен е случаят, когато като се събрахме след Държавния ми изпит с гаджето и това на кака ми(също счетоводен кадър), завързахме едночасов разговор и спор как се осчетоводява 1 статия.......Всеки с аргументите си, с мнението си, от своята си гледна точка......това в семейство на среднисти не съм го виждала.....Просто разговорите им са твърде......ежедневни.
И все пак ако някой е по-образован, нека това да е мъжът. не, че не искам да има умни жени. Просто не искам да има комплексирани мъже.