.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 91

Hybrid View

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Абсолютно те разбирам и подкрепям. Моят приятел беше приет, когато и аз във ВТУ, но не се записа, защото специалността беше гадна. Година по-късно не можа да кандидатства, защото беше в казармата......и стана така, че той си остана със средно, а аз вече бях почти завършила 2-ри курс....Не ми беше добре определено. Виждах в него желание да учи, но и да работи, защото финансовото състояние на семейството му не е цветущо. Лятото на 2006-та кандидатства, беше приет задочно на 2 места и се записа тук в Свищов. Но преди това му бях казала, че имам амбиции за няколко висши образования (още не съм се отказала от правото, но може би по-нататък) и до себе си не желая посредствен среднист, който никога няма да бъде на отговорна и престижна работа, винаги ще работи за някой друг и то тежък физически труд. Не, че пари няма в това. И сега той реди ламинат, но знае, че е до време, докато си плати образованието.....И за себе си бях решила, че той спре ли да се развива-до там сме. От друга страна имам колежка, чийто приятел не желае да учи, а е на 27-8.......Тя го натиска, натиска, ама не се получи. но са си добре заедно. Зависи си от много неща-от личните ти амбиции, от важността, която отдаваш на образованието, от неговата самооценка. Но знай, че 1 мъж не е добре да бъде под нивото на жената до себе си-ще се чувства подтиснат и може да се стигне до прояви, в които да я унижи и принизи на нивото си.
    Е, сега съм по-напред с материала от мъжа си, но той иска да навакса и записа 2-ра специалност. Сега учи, изкарва добри оценки, но по-важното..чувствам, че сме на 1 ниво, че ни вълнуват еднакви неща (ако ще само да оплюем някой преподавател), че движим в 1 кръг извън работата си.......това е изключително важно за 2-ма души. Нали е важно да гледаме в 1 посока........
    П.С.Само да вметна-докато кака ми и бившият й мъж бяха на 1 ниво-висшисти магистри, нещата между тях бяха супер. Но откакто тя стана доктор, той започна да я тормози, унижава, да омаловажава постиженията и умът й......беше непрекъснат психически тормоз и тя го напусна. сегашният й приятел също е преподавател, но още не е доктор. няма да ви казвам колко рядко се виждат не само, защото той е във Варна, а и защото цяло лято той писа дисертацията си, за да може да достигне нивото й. Някои хора силната жена ги амбицира, а други се комплексират....по-добре е първото, но от опит ви казвам-не се получава винаги.
    Ще гледам да не излизам от добрият тон,но гледай да не използваш модераторските си права.

Като за начало.Развали ми впечатлението с тези си изказвания,които съм удебелил.Поне си искрена,което ти прави чест.

Не обичам хората,които ми се самоизтъкват с пари,образование и т.н.
    В общи линии мразя самоизтъкването.Не ми харесва,когато някой се мисли за нещо повече от другите хора заради нещо.Най-малкото не се знае кога ще му потрябват отново,защото ти летиш някъде из облаците,а от високо когато паднеш най силно боли.Има една мисъл:"Никога не гледай човек от високо,освен ако не искаш да му помогнеш да се изправи".Имам една приятелка,с която много добре се разбираме.Втора ггодина вече учи висше ама не е взела толкова да надига глава.В класа си имах една съученичка,която беше една от най-богатите ми съученички.Аз бях от най-бедните.Нея я уважавам,защото никога не ме е погледнала с пренебрежение заради този факт.Освен по-богата винаги е била много по-отракана,оправна и свободна от мен,освен това е и красива.Никога не ми е дала повод да се съмнявам че ме мисли за по нисш от нея.Винаги сме били равни.Дори веднъж ми предложи да ме уреди в тяхното училище по връзкарската тарифа.Повечето от класа ми учат трета година висше.Аз не уча.Винаги,когато се виждаме колкото и рядко да е това ми показват че ме уважават.Брат ми е вече втора година висше и както е тръгнало ще излезе инженер по електротехника,а за това се взимат доста големи суми.Решил така,направил.Мене какво ме брига,негов си е живота,той ще си го живее.И не мога да разбера какъв е този ламтеш за пари в днешният свят.Всички хора и бедни и богати,и образовани и необразовани са тръгнали към едно и също място,където парите и имотите изобщо не се гледат.И учителкатами по информационни разбираше ама това,което го пише в учебника,няма значение че аз уж необразован знаех повече от нея това,което НЕ е написано в учебниците.Е, и аз взимам сега по 240лв и какво.По нисш ли съм от баровците и мамините синчета.Ако някога,някоя реши да ми се хвали с пари и да се опитва да ме контролира с тях може да си ги завре там,където Слънце не ограява.И аз въпреки че не съм някой сваляч и нямам някакви големи успехи в любовта мога да ти кажа че ако някоя като теб започне да ми поставя ултиматуми ще и кажа може би с болка и с яд че съм се захванал с такава да ходи да си търси по-богат или по образован.Ако всички момичета разсъждават така аз по-добре да отида някъде и да си направя сепуко или да се гръмна.

Не може всички да са образовани и със синя кръв.Трябва и да има по "нисши едноклетъчни".

Това което написа за него говори че той те обича и то ме просто те обича ми направо не може да живее без теб.Не мисля че образованието е най-важното нещо,а любовта.Ако го обичаш остани с него и не го насилвай да учи!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Съжалявам, ако си счела мнението ми за самоизтъкване. Аз съм на 23 години и мисля с този човек да прекарам живота си. Не е просто мимолетна любов, а желание за общо бъдеще. И не искам да градя бъдещето си с човек без амбиции. Парите не правят човека. Той изобщо не е заможен. Но работи, упорит е и с труд си купува каквото иска. за мен упоритостта и амбицията са важни, а не моментния статус. Обичам човекът до себе си. И като среднист го обичах. но сега нивото на общуването ни е по-различно. Идеята е в общуването не единият да слиза на нивото на другия, а по-нискостоящия да се стреми да достигне по-високото ниво. Не говорим само в образователното поприще. И не става дума за пари......Не се ли стремиш да растеш, неминуемо ще тъпчеш на 1 място, а развивайки се другите.......дистанцията ще става по-голяма. Това ми е идеята.

П.С.Това за учителката по информационни срещу мен нещо ли беше? Аз не споря, че децата днес са умни, но че знаят повече от мен, която 8 години съм учила това задълбочено......извинявай. Защо тогава "всезнайковците" едва вързват 3 при мен? А уж посредствените ученици имат блестящи резултати? Отговори ми на този въпрос. Да, знаят, но не това, което трябва да знаят.

Да,трябва да знаят това,което пише по учебниците и нищо друго нали?И ти ли си учителка.Не,аз говоря за една моя учителка по информационни,която се връзваше че драйверът на звуковата карта се записва в колконките и песните се трият от плейлистата на Winamp.
    И много други такива бисери.А е учителка.

Освен това съм момче такаче не съм "счела".

И да не ме помислиш за някое хлапе.Аз съм точмо на 22години и 3 месеца.

И въпреки че казваш че си учила 8 години,аз съм абсолютно сигурен че има неща,за които ако ме питаш ще те гледам с недоумяващ поглед,обаче има и други,които аз ако те питам,ти ще ме гледаш с недоумяващ поглед.Човек и 100 години да е учил пак не може да знае абсолютно всичко.Пък и някои неща не го интересуват.

П.П. А ако забогатее и един ден разбереш че е разорен(не му го пожелавам) пак ли ще ти за цял живот.

П.П.2 Извинявам се че много се паля,аз не съм талъв човек,но абсолютно всеки човек си има тема на която се нервира.Е, ти нацели една от темите ми.

И аз мисля,че само си търсиш извинения,защото вече ти е омръзнало да си с него!А това,че не иска запише висше не значи,че е тъп,както каза някой по горе даскалото не може да те научи как да чувстваш и как да контактуваш с хората.Това,че няма да завърши не значи,че е някакво нисше същество! А и в България не мисля че вече има значение дали си завършил или не важното е да си тарикат и да знаеш какво правиш
    ЩоМ Е ЛесНо Не Е ИнТеРеСнО!! :]

krem4et0, изказванията ви бяха правилно определени като "жалки".

И твоите, и тези на авторката.

Мъжът е Мъж по причини далеч по-различни от някакви класификации на

едно така или иначе изкривено, лицемерно общество. Етнически произход, религия, финансов статут, образование.. химери.

Примерите, които даваш, в никакъв случай не са показателни. Не знам за кака ти или теб самата, но баща ми се занимава с икономика от повече от 30 години. Завършил е в чужбина, бил е главен счетоводител в доста сериозни компании, главен кредитен инспектор на голям регион и какво ли още не.

Никога не говори за работата си. Когато е с колеги или приятели, бърборят за футбол, пият си ракията и шляпат карти. Същото, което правят строители, продавачи, таксиджии и прочие. Никога дори не е споменавал, че майка ми няма висше образование или че брат ми въобще няма мераци да става висшист.

Най-истинският Мъж, когото познавам, е дърводелец. От този човек, работил къртовски през целия си живот, съм разбрал повече за живота, отколкото мога да разбера от теб и цялата ти висшистка рода за цялото си съществуване.

Аз уча в може би най-"елитната" специалност на може би най-"елитния" университет в страната. Пълна дупка. Образованието ни е дупка. Университетът е дупка. Доста от колегите ми са наперени контета, които изживяват звездните си мигове в компанията на себеподобни маймуни. Втурнали са се към високите постове, сериозните пачки, скъпите коли и евтините жени.

Амбицията е нещо съвсем различно от това да драпаш да ставаш бизнесмен, доктор, юрист или там каквото друго си избереш. Амбицията е да държиш на себе си и своята позиция в живота.

"Посредствени среднисти" съществуват само в твоя свят. Мъжът на твоята сестра е бил лайно преди да завърши средно, останал си е лайно, когато е станал магистрат, а е показал, че е лайно, когато тя е дръпнала над него. Повярвай, ако не беше образованието, миризмата щеше да се прояви по друга причина.

Та така, продължавайте да се поставяте на различни "нива".. да се издигате и падате, да се сравнявате на акъл и пари с партнъора си. Превърнете себе си в поредното зъбче на великото капиталистическо общество. Наздраве!
    Another version of the truth

Град
    Свищов
    Niakoitam, съжалявам, че сбърках пола ти. Да, учителка съм по дисциплини от цикъл "Информатика". И да ти кажа ли, че за 1 урок от 45 минутки аз чета допълнителна литература+учебника+измисл ям примери и прочие ПОНЕ час-час и половина. За 20-те часа, в които водя, едва ми стигат събота и неделя за само подготовка. По 2 дисциплини, които преподавам дори няма издадени учебници. Имам си учебна програма и по нея се ровичкам из каквито пособия ти хрумне. И общо взето все опирам до материалите от ВУЗ-а......
    Колкото до въпросът ти-ако забогатее и се срине, знам че ще се изправи. той просто не е човек, който ще седи и ще гледа безучастно, ако семейството му гладува.
    Моето семейство няколко пъти е било на ръба на оцеляването. Някои моменти не ги помня, защото съм била малка, но никога няма да забравя как кризата 97-ма ядяхме някакви снаксове с изтичащ срок на годност и почти нищо друго.......Сега пак обстоятелствата са към затягане на колана, но знам, че сме умни, кадърни и ще се справим.....

^^Амбицията е да не спираш да се развиваш. Развитие без образование НЕ МОЖЕ!

Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Niakoitam, съжалявам, че сбърках пола ти. Да, учителка съм по дисциплини от цикъл "Информатика". И да ти кажа ли, че за 1 урок от 45 минутки аз чета допълнителна литература+учебника+измисл ям примери и прочие ПОНЕ час-час и половина. За 20-те часа, в които водя, едва ми стигат събота и неделя за само подготовка. По 2 дисциплини, които преподавам дори няма издадени учебници. Имам си учебна програма и по нея се ровичкам из каквито пособия ти хрумне. И общо взето все опирам до материалите от ВУЗ-а......
    Колкото до въпросът ти-ако забогатее и се срине, знам че ще се изправи. той просто не е човек, който ще седи и ще гледа безучастно, ако семейството му гладува.
    Моето семейство няколко пъти е било на ръба на оцеляването. Някои моменти не ги помня, защото съм била малка, но никога няма да забравя как кризата 97-ма ядяхме някакви снаксове с изтичащ срок на годност и почти нищо друго.......Сега пак обстоятелствата са към затягане на колана, но знам, че сме умни, кадърни и ще се справим.....

^^Амбицията е да не спираш да се развиваш. Развитие без образование НЕ МОЖЕ!
    Ясно.Разбрах защо толкова напираш че бе образование не може.Защото си учителка.Освен това средното образование не се води-без образование.Попринцип знам че една учителка не взима много.Зависи къде се уреди де.Но ти с това изказване отначалото ми заприлича хептен на някоя богаташка,която си мисли че няма за какво да се занимава с хората,които имат само средно образование и нямат много пари.А това изказване че си мислела да зарежеш гаджето ако не започне висше направо ми дойде в повече,защото и аз съм среднист и не обичам хората да ме определят по някакви категории,защото незнам си какво.Много ги мразя тия изказвания от рода циганите и турците на сапун,в провинцията всички са селяндури и идват да пълнят София,тоя не ме кефи,защото е нисък за мен,зарежи защото е дебела,среднистите в казана те са нисша класа не стават за гадже,тоя има малко пари значи нестава и т.н..Вие човека като цяло ли гледате или това колко пари има,колко е висок,непременно ли има висше образование.Трудно ти е казваш.Още си нова.Ако навлезнеш в материяла и почнеш да правиш като някои твои колежки по професия ще ти е по лесно,пък и пари ще си изкарваш.Като една бивша учителка на братовчед ми.Пише учебници по химия и ги кара да купуват нейните учебници.Далавера нали?И ти казваш че от образованието зависят средствата.Като помислим за пари един рейсаджия,таксиджия или строителен работник на някой частен обект може да взима бая повече от една учителка.И не бъди толкова сигурна че гаджето ти ако пропадне непременно ще се изправи или поне това ще стане в дълъг период.Не всичко,което лети се яде.Понякога изникват такива пречки,които преди това не си забелязвал преди и ако ги кажеш на другите може да ти се изсмеят дори някога и ти да си бил в другата позиция и това доста често и амбицията не може да ти помогне.Не го гледай толкова повърхностно.Някои не започват висше,защото ги мързи,други не започват,защото нещо им пречи,а трети поради някакви други причини.Та ако гаджето ти не може да се изправи дълго време и не се вижда светлина в тунела ти какво?Ще го зарежеш и ще се хванеш за следващият по-надежден клон.Така ли?
    Незнам какво имаш предвид по криза,но при нас кризата настъпи след 94 година.От тогава не сме ходили на море.И до днес нямаме средствата,които сме ги имали до 94 година ма се оправяме някак,но с доста повече лишения от тогава.Ама важното е че се оправяме някакси.

А относно това:

^^Амбицията е да не спираш да се развиваш. Развитие без образование НЕ МОЖЕ

Понякога въпреки голямата амбиция както казах по-нагоре има застой.
    И според мен не е развитие без образование,а е развитие без знание.
    А знанието не се получава само в училище и има много видове знания ннеобходими в живота..

Какво общо има образованието с връзката ви не можах само да разбера ? Причина ли си търсиш пред него да го зарежеш !? или и аз незнам .. А това че вече само се чувстваш привързана и няма същите чувства като преди и така нататъка говори само за ендо - остави момчето завинаги или поне се разделете за известен период от време доакто решиш какво искаш

Ясно..Бягаш от това, че не виждаш перспективи за брак. :P Признай си!

mi i az sum sredno na 23 sum no susm si napraih firma i sega daje imam hora koito ba4kat za men iskarvam mnogo dobri pari ideqta mi e ne da e pravq na mnogo umen ili neshto no prosto, tova 4ovek da se razviva ne prosto da u4i poznavam mnogo hora koito nqmat i 6 klas a si iskarvat dovbri pari sus 4esten trud i daje moje da se kaje 4e sa bogati edin vid
    Никога не спори с тъпак,хората може да не забележат разликата

Какво значение има кой какво образование има ?
    Вие сте заедно, допълвате се ... не му се учи - ами няма да учи човека ... Не виждам защо правиш такъв въпрос от това ...

Голям фен Аватара на bibo
    Град
    ПЛОВДИВ
    Цитирай Първоначално написано от Neon Black
    krem4et0, изказванията ви бяха правилно определени като "жалки".

И твоите, и тези на авторката.

Мъжът е Мъж по причини далеч по-различни от някакви класификации на

едно така или иначе изкривено, лицемерно общество. Етнически произход, религия, финансов статут, образование.. химери.

Примерите, които даваш, в никакъв случай не са показателни. Не знам за кака ти или теб самата, но баща ми се занимава с икономика от повече от 30 години. Завършил е в чужбина, бил е главен счетоводител в доста сериозни компании, главен кредитен инспектор на голям регион и какво ли още не.

Никога не говори за работата си. Когато е с колеги или приятели, бърборят за футбол, пият си ракията и шляпат карти. Същото, което правят строители, продавачи, таксиджии и прочие. Никога дори не е споменавал, че майка ми няма висше образование или че брат ми въобще няма мераци да става висшист.

Най-истинският Мъж, когото познавам, е дърводелец. От този човек, работил къртовски през целия си живот, съм разбрал повече за живота, отколкото мога да разбера от теб и цялата ти висшистка рода за цялото си съществуване.

Аз уча в може би най-"елитната" специалност на може би най-"елитния" университет в страната. Пълна дупка. Образованието ни е дупка. Университетът е дупка. Доста от колегите ми са наперени контета, които изживяват звездните си мигове в компанията на себеподобни маймуни. Втурнали са се към високите постове, сериозните пачки, скъпите коли и евтините жени.

Амбицията е нещо съвсем различно от това да драпаш да ставаш бизнесмен, доктор, юрист или там каквото друго си избереш. Амбицията е да държиш на себе си и своята позиция в живота.

"Посредствени среднисти" съществуват само в твоя свят. Мъжът на твоята сестра е бил лайно преди да завърши средно, останал си е лайно, когато е станал магистрат, а е показал, че е лайно, когато тя е дръпнала над него. Повярвай, ако не беше образованието, миризмата щеше да се прояви по друга причина.

Та така, продължавайте да се поставяте на различни "нива".. да се издигате и падате, да се сравнявате на акъл и пари с партнъора си. Превърнете себе си в поредното зъбче на великото капиталистическо общество. Наздраве!
    EВАЛА ,БРАТЛЕ... =D> =D>
    Цитирай Първоначално написано от kombarka
    Има нещо в нея,майна.. ама тряя много да се взираш.

Град
    Свищов
    Niakoitam, за мое щастие родителите ми за рамките на града печелят добре и за това смятам, че за моята среда съм над средното ниво. Аз работя не толкова заради парите, а за удоволствие. Вземам чисто 350 лв и мога да ти кажа, че за наемен труд на ЖЕНА в града това е доста. Вече казах, че мъжете могат да си намерят скъпоплатена работа, но да вложат в нея повече визически възможности. Мъжът е имал месеци, в които докарва 3 пъти повече от мен от редене на ламинат...Но тези професии са до време, съсипват ти здравето (имаше доста проблеми от цикленето, въпреки че работи с маска и се отказа от него, въпреки че има пари там). Може би изказването ми звучи крайно, но за мен думите имаха за задача да поддържат в него амбицията за образование. Горда съм с него-работи и учи 2 специалности и това ми показва, че е упорит човек, на който може да разчитам. Колкото до собствания бизнес-без инвестиция това няма как да стане, а в днешно време се чудя кой 23 годишен има достатъчно средвства, за да ги инвестира в бизнес. Винаги тези млади бизнесмени ги свързвам с богат татко, който им е дал някой лев да започнат нещо. За нещастие татко ми имаше пари да купи апартамент на сестра ми, но не и за мен, и аз трябва да живея на квартира с мъжа си, да се издържаме сами и изобщо не виждам с какви пари можем да инвестираме в нещо.......Но поне след години трудът ни ще е в графата високо квалифицеран, което ще ни носи повече доход, престиж и самоуважение.....

С това мнение съм вече по-съгласен.
    Обаче човек не трябва да става роб на парите НИКОГА.
    И нетрябва да се държи надменно с другите хора ако ще той да е и Бил Гейтс,а пред него да стои някакъв просяк,който се храни от кофите.
    И още по важно:Човек никога не трябва да забравя от къде е тръгнал и да не забравя корените си и за къде е тръгнал.
    Аз ако ще и на нивото на най-големият богаташ да стигна,ако ще и в най-луксозното жилище да живея и да карам най-скъпата кола(това последното няма да стане поради разни причини),няма да забравя кой е моят град и с кои хора съм общувал.А не като наши родни"звезди",които ги е срам да кажат къде са се родили.И аз мога да кажа че съм от София ама несъм.На 30тина километра от София съм.
    Не като тая Люси от No Angels.
    Имаше се за голямата звезда като е отишла на евровизия.Парадираше че живеела в Германия,дори всичките и от групата казаха че ще гласуват за българската песен,тя като не иска вместо да си затрае каза"Не аз няма да гласувам за България.Като остана на последно място ред сълзи ред сополи и много обичала България и гражданите и пък даже се беше наметнала и с българското знаме.

Като във "Криворазбраната цивилизация".Била "францушка" българите били прости,а после айде помагайте аз съм се заблудила.
    Така че амбицията си е нещо много хубаво,но гледай в амбицията си да не забравиш откъде си тръгнала,защото тогава става много лошо и някога горчиво може да съжаляваш за това.

Град
    В облаците
    До авторката на темата:
    Разбира се, че образованието е важно.. Ти си подредила ценностите си. Но то по-важно ли е от любимия човек? Колкото до "забранените води", така да го нарека, може би към него те дърпа желанието за нещо различно и ново.. А от настоящия ти приятел те отблъсква това, че не иска да учи, поне до колкото разбрах. В крайна сметка това какво прави той зависи от него, и никой не може да му поставя ултиматуми, но ако въпросът е поставен така "Избирай мен или животът без грижи(образование)!" може би ще се промени.. И все пак, това е много крайна мярка. Помисли пак дали си струва да унищожавате една стабилна връзка за нещо, което не зависи от теб (:
    When I was young
    It seemed that life was so wonderful
    A miracle
    Oh it was beautiful,
    magical.
    All the birds in the trees
    They could sing so happily
    So joyfully..

Всичко е относително

Мега фен
    Град
    SF
    Не ми харесва спора, ама никак.

И все пак, за мен също образованието не е определящо ама никак за интелигентността и амбициите на хората. Най-малкото защото виждам какво то4но представлява висшето образование в България. И то уж елитни специалности - право, икономики, ала бала. Вси4ко е фарс. Как се завършва висше ли? С преписване, връзки, пари, секс... вси4ко друго, но не и у4ене. Или поне у4енето спрямо останалите 4 е незна4ително. Вси4ките ми познати са така, аз съм така. Оценките и дипломите не са гаранция, 4е си нещо пове4е от другия, който ги няма. Нито ходенето по изложби, театри, концери и вси4ко друго, което се води за интелектуално занимание. Най-малкото работила съм в театър 2 години. Знаете ли каква беше най-голямата 4аст от публиката - у4еници, довле4ени насила, които си търгваха през антракта или пиеха на най-задните редове в салона. И типи4ните уонаби интелектуалци, на които им ли4еше, 4е идват само за да могат да кажат след това, 4е видите ли са на4етени хора и ходят по културни мероприятия.
    Курсовете? И по курсове съм ходила - за 4ужди езици, рисуване и какво ли още не. Там най-добри са тези, 4иито родители са финансирали съответната фирма най-съвестно.
    Истината е, 4е образователната система в България с нищо не предразполага младите наистина да се стремят да се развиват и усъвършенстват, при положение, 4е нещата не са доизмислени и никой не изисква старание от теб, за да направиш каквото и да било. Така 4е колкото и да ме убеждавате - една хартийка пове4е за висше образование не те поставя автомати4но над другите.

В интерес на истината и аз съм отраснала в семейство на вишисти. Но вкъщи за работа се говори рядко, да не кажа никога. Нормалните семейства водят най-нормални и 'ежедневни' разговори, никой не се прибира вкъщи, за да философства по някакви кой знае колко интелектуални теми, просто защото 99% от деня ти е свързан именно с разправии относно баналните нещица. А те са еднакви за вси4ки. Така 4е това като пример и изтъкване на предимството да си вишист не важи особено.

И накрая до авторката - ако мом4ето е свястно, не би трябвало изобщо да си помисляш да го зарязваш само защото не иска да влиза в университет. Ина4е явно си поредната превзета фльорца, която е записала някакво висше и си мисли, 4е светът й е в краката..

Робинята на Quench

Бах аз тая учителка по инфо дето има 10к поста

Град
    Свищов
    Родителите ми са от село, аз съм родена, израсла и живея в малък град. Изобщо не съм забравила от къде са тръгнали те, нито какво съм представлявала аз преди няколко години. но това, че само за 1-2 поколения семейството ми е просперирало доста, то за мен е отговорност да вървя нагоре.....а и явно имам някакви заложени данни.

Синдел, е аз съм си изкарала образованието с учене....И съм доволна от него. Превзето или не-аз искам образован човек до себе си.
    Колкото до постовете-учителка съм на трудов договор от месец и половина (даже и толкова няма), а във форума пиша с години.

Чакай малко де.Не бързай толкова.Все пак си още на 23 години.Има още бая да поживееш.Ти ако сега на тези години беше забравила откъде си тръгнала просто щях да реша че съм доста класи над теб та било ти висшистка,а аз среднист.
    Радвам се че все пак още не си забравила от къде си тръгнала.
    Но с тази скорост където си тръгнала:

за мен е отговорност да вървя нагоре
    внимавай докато тичаш да не се спънеш от някое камъче по пътя че боли като паднеш с такава несъизмерима скорост.

Другото ооще по лошо нещо е да си мислиш че вървиш нагоре,но всъщност да летиш право в пропастта.

Например да отидеш в Америка и да забравиш българската азбука,както впрочем някои твои и мои съграждани правят.

Тамън го бях подкарал в добрият тон и айде:

а и явно имам някакви заложени данни.
    После аз съм считал че се самоизтъкваш.
    Да аз лично ще те похваля ако наистина успяваш във това,което вършиш.

Нали знаеш учи се в училище и то не във вицшето образование

"Скромността краси човека".

Вярно че в днешният объркан свят колкото повече се самоизтъкваш толкова повече ти се вдига възможността за успех,но все пак...

Пожелавам ти успех в начинанията и ако искаш стани и манекенка и слагай "договорите си" пред семейното щастие.

Град
    спорно
    Ако усещаш,че е само привличане към приятелят ти,a обичаш другото момче,отиди при него,но първо се увери в чувствата си.И според мен трябва да има висше,на днешно време без висше си за никъде.Пък после,ако сте заедно какъв пример ще дава на децата.Но той като се опъва толко ,незнам как да му втълпиш,че трябва да има висше.

Абе...защо направо не го зарежеш да го лишиш от "умното" си присъствие".Видяло се е че си залитнала по приятеля му и само си търсиш причини да си онеправданата,Утре като завърши висшето,сигурно пак ще си измислиш някакъв повод.Или то какъв повод,ти ще го зарежеш преди да е завършил.

П.П. На днешно време без висше си бил за никъде.Пък като гледам сумата и висшисти цъвнали и завързали.В крайна сметка повечето почват работа,за която не ти е нужно повече от средно образование.

Град
    Свищов
    Имах предвид генетични дадености.....

И да, в крайна сметка ако тя харесва друг - с висше, без висше-все тая. Но разминаванията в интересите са доста основателна причина да разлюбиш някой. Мисля, че това имах предвид през цялото време. Защото съгласете се, че колкото и да се обичат двама души, ако ги вълнуват коренно различни неща, то връзката не би имала особено бъдеще......

Еми знам ли.Мисля че трябва да са гледали преди това кой какви интереси има.Пък има и приятели за тая цел нали?
    Попринцип двама души не трябва да тръгват ей така колкото да си пазят страх.
    Ама това си е мое разбиране за любовта.Може да се разочаровам някога.Сега просто я чакам с нетърпение и се надявам ако някога дойде такива проблемчета да не са причина за нейното рухване.

Град
    Там, където е сърцето...
    Първо не мисля че това че той не иска да учи е проблем, заради който трябва да скъсате - все пак това си е лично негов избор!!! Проблеми ви идва от това че твоите чувства са се променили.
    Най-добре му обясни как стоят нещата и се разделете.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true... Follow me and I'll take you there..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си