- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Искам и той да учи
Niakoitam, не се ограничавам. Просто не познавам. Единствените хора, които познавам с по-ниско образование са учениците ми. А, да и 1 момиче, което ми беше съученичка, прекъсна в 12-ти клас за да избяга при 1 мъж, роди му дете, после се разделиха, а сега е женена за друг......сега се явява на изпити за 11 клас.
Не мисля, че е постъпила особено умно. На 22 да си с дете, 2-ма съпрузи и 3 аборта не е най-голямото геройство на света.
Повярвай ми неудобно ще ми бъде ако й се падна квестор или изпитващ на някой изпит......Ние до 12-ти клас бяхме неразделни приятелки. И сега нямам против като дойде в града да изпием кафе...С това изключение просто не познавам. какво да правя-академичен град и всички тук са студенти.
Всъщност не всички са студенти... може би повечето, но бившият, за който говорех е точно от твоят град.
Пък и не виждам когато двама са заедно, единия е с висше, а другия без, то защо да няма за какво да говорят? Вярно е, че когато не си само със средно вратите за работа са повече, но конкретно тук, в София има работа за всеки. Познавам хора, които макар и студенти не работят за лоши пари. И не може да се каже, че работата им е някаква незначителна. Вярно е, че тези, които познавам учат и висше, но все пак...
Мисълта ми е, че не знам там как е, но тук аз примерно мога да съм съдия в Окръжния съд (примерно), но пък мъжа ми (да речем със средно) да работи като... продавач-консултант някъде си или техник да речем. И пак могат да си споделят как им е минал работния ден и да обсъдят заедно работата и на двамата. По логиката, че човек със средно и човек със висше няма какво да си кажат, то можем да кажем, че човек завършил право не може да си каже нещо с човек, завършил икономическо. Защото познанията им са в различни области...
the_hottie, той и с висше да е, няма гаранция, че няма да е от типа, който ти описваш. А аз такъв човек не знам как някой ще търпи.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Това имам предвидПървоначално написано от Wrathchild
Аз лично познавам хора, които завършиха мързеливо по едно всише и сега си клатят краката и са ужасни плужляци. С такива хора не мога да съм
![]()
Е, много ясно, че като е работлив нещата са ок.
Ок да приемем, че мъжа не учи и остане цял живот да прави това, което и сега-да реди ламинат. Лятото е супер и изкарва много добри пари. Но нещата са сезонни и вече джобът му олеква. Аз след 1-2 години започвам научна кариера, живот и здраве след 3-4-5 стана доктор, а той-реди ламинат...аз лично не мисля, че би се чувствал комфортно. Мога да кажа, че и сега не се чувства кой знае колко добре от професията ми. Може и да си докарва доход, но определено рано или късно ще му стане кофти, че жена му напредва, развива се и прочие, а той......не всичко е пари. Вече го казах, че предпочитам да вземам малко по-малко, но да работя нещо, което ми доставя удоволствие и е долу-горе престижно.
П.С.Напрягам си мозъка откакто я има темата да се замисля за някой, който е завършил средно и не е продължил нагоре.......просто наистина не познавам.
Да - но висшето образование не ти осигурява сигурна работа и добри пари. Аз още не съм се дипломирала официално и заплатата ми е 1430лв НЕТ + още по 350лв на проект и ме повишиха преди 3 седмици.
Друг пример : един мой познат е със средно и работи за 2000лв НЕТ като customer support с анлийски език.
Друг познат си отвори фирма със средно образование.
Друг познат с 2 висши е безработен и не може да си намери нищо![]()
Липсата не висше образование, не значи че един човек е прост. Авторке ти май просто си търсиш оправдание да не си с него... ти обичаш ли го или не? Какво значение има образованието за теб..![]()
Еми нека са си прави. Аз пари не гледам, затова гледам как се държи човек, колко му е общата култура и така нататък. Айде спирам да споря вече..Първоначално написано от Niakoitam
П.П - Ще запомня, че си момче, обещавам. Извинявам се, че не съм обърнала внимание!![]()
Животът е адът описан в Библията!
Abe momi4e dumata zabludena govorili ti ne6to?Bahte egoisti4noto sazdanie,mn go sajalqvam mom4eto.6tom ne iska da u4i nqma da u4i,ne si nikva za da mu kazva6 kvo da pravi!![]()
![]()
![]()
![]()
Абе аз не мисля, че авторката го изкарва прост![]()
Като иска да е с нея цял живот- да помисли за бъдещето. Едно е да мислиш някого за нисше същество, съвсем друго е просто да искаш да се развива.
Не че висшето образование е голямо чудо. Една диплома е нищо!!! Не става дума само да учи... Ако примерно е почнал да се развива в друга посока (частен бизнес, ала-бала) сигурно е ок. Но тя сигурно просто иска той да има амбиции за своето собствено бъдеще!!! А не да се остави на течението!!! И все пак наистина човек може да постигне много и без висше, но ако просто няма желанието и смята цял живот да се мести от една временна работа на друга...
А иначе само ти можеш да кажеш дали искаш да си с него или не. Ако го обичаш е все тая образованието. Въпреки че ако той толкова държеше на теб можеше до сега да е записал нещо.....
И не търси тръпка в приятелския му кръг. Свят широк- мъже много.
И все пак говорим за София, нали. то там е друга България относно заплатите. Мога да ти кажа, че баща ми като директор на предприятие тук взема доста по-малко от теб.....Просто нещата не са съпоставими изобщо.Първоначално написано от the_hottie
Е да, но като цяло исках да кажа, че има възможности за работа и развитие стига да го искаш и да си упорит.
Но (пак се повтарям) напълно разбирам какво имаш предвид и съм съгласна с теб. Особено за теорията, че мъжа се комплексира ако жената до него взима по-висока заплата от него и има по-добра работа.
Да, обаче пък мъжа ми работи на процент. И може да вземе около 900 лева (говорим за продавач-консултант със средно, който в момента учи висше и това му е временна работа). Понякога са по-малко, но това е друг въпрос.
Обаче да речем се прехвърля в друга фирма за заплата 1500 да речем. И пак е продавач-консултант. Докато аз мога, както казах да работя като съдия в ОС... примерно за 500 лева (не съм запозната там как вървят заплатите, но си говоря хипотетично). И не мисля, че след като той е човека с повечето пари, вложени вкъщи, ще му е много еня, че жена му е с по-престижна, да речем, професия.
А иначе и аз съм съгласна, че при такова положение мъжа се комплексира. Но според мен ако е фрапантна разлика някаква. И не мисля, че ако аз взимам 100-200 лева отгоре, то мъжа ми ще се чувства ужасно застрашен.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Всъщност всичко си зависи от мъжа. Вчера говорих с моя по темата и той е на същото мнение-по-издигната ли е жената, идват и комплексите.....Лично аз смятам, че вместо комплекс мъжете могат да развият амбиция. Всичко си зависи от човека. Просто не искам мъжът до мен да тъпче на 1 място и да е задоволен от това, което е.
Права си!В днесшно време няма бъдеще без висше!Така мисля аз де незнам за другите.И за мен е важно това на какво ниво е човекът до мен.Но все пак това не би трябвало да е повод за разпадане на връзката ви!Дръж се!
четох само до 2ра страница и не ме сдържа да не напиша ... абсолютно не съм съгласен с кремчето .. има ХИЛЯДИ други начини да покажеш любовта си освен образованието ... според мен изобщо не е хубаво да насилвате някой да прави нещо , което не иска , още повече да го изнудвате с раздяла .. боже боже .,,
Къде съм казала, че така някой показва любовта си? Той може да е с основно и пак да ме обича. Въпросът е може ли да бъдем заедно......Не винаги това има общо само с любовта. Трябват доста други фактори, за да се съхрани 1 връзка.