.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 91 от общо 91
    Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Niakoitam, не се ограничавам. Просто не познавам. Единствените хора, които познавам с по-ниско образование са учениците ми. А, да и 1 момиче, което ми беше съученичка, прекъсна в 12-ти клас за да избяга при 1 мъж, роди му дете, после се разделиха, а сега е женена за друг......сега се явява на изпити за 11 клас.
    Не мисля, че е постъпила особено умно. На 22 да си с дете, 2-ма съпрузи и 3 аборта не е най-голямото геройство на света.
    Повярвай ми неудобно ще ми бъде ако й се падна квестор или изпитващ на някой изпит......Ние до 12-ти клас бяхме неразделни приятелки. И сега нямам против като дойде в града да изпием кафе...С това изключение просто не познавам. какво да правя-академичен град и всички тук са студенти.

Всъщност не всички са студенти... може би повечето, но бившият, за който говорех е точно от твоят град.
    Пък и не виждам когато двама са заедно, единия е с висше, а другия без, то защо да няма за какво да говорят? Вярно е, че когато не си само със средно вратите за работа са повече, но конкретно тук, в София има работа за всеки. Познавам хора, които макар и студенти не работят за лоши пари. И не може да се каже, че работата им е някаква незначителна. Вярно е, че тези, които познавам учат и висше, но все пак...
    Мисълта ми е, че не знам там как е, но тук аз примерно мога да съм съдия в Окръжния съд (примерно), но пък мъжа ми (да речем със средно) да работи като... продавач-консултант някъде си или техник да речем. И пак могат да си споделят как им е минал работния ден и да обсъдят заедно работата и на двамата. По логиката, че човек със средно и човек със висше няма какво да си кажат, то можем да кажем, че човек завършил право не може да си каже нещо с човек, завършил икономическо. Защото познанията им са в различни области...
    the_hottie, той и с висше да е, няма гаранция, че няма да е от типа, който ти описваш. А аз такъв човек не знам как някой ще търпи.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Wrathchild
    Всъщност не всички са студенти... може би повечето, но бившият, за който говорех е точно от твоят град.
    Пък и не виждам когато двама са заедно, единия е с висше, а другия без, то защо да няма за какво да говорят? Вярно е, че когато не си само със средно вратите за работа са повече, но конкретно тук, в София има работа за всеки. Познавам хора, които макар и студенти не работят за лоши пари. И не може да се каже, че работата им е някаква незначителна. Вярно е, че тези, които познавам учат и висше, но все пак...
    Мисълта ми е, че не знам там как е, но тук аз примерно мога да съм съдия в Окръжния съд (примерно), но пък мъжа ми (да речем със средно) да работи като... продавач-консултант някъде си или техник да речем. И пак могат да си споделят как им е минал работния ден и да обсъдят заедно работата и на двамата. По логиката, че човек със средно и човек със висше няма какво да си кажат, то можем да кажем, че човек завършил право не може да си каже нещо с човек, завършил икономическо. Защото познанията им са в различни области...
    the_hottie, той и с висше да е, няма гаранция, че няма да е от типа, който ти описваш. А аз такъв човек не знам как някой ще търпи.
    Това имам предвид Аз лично познавам хора, които завършиха мързеливо по едно всише и сега си клатят краката и са ужасни плужляци. С такива хора не мога да съм

Град
    Свищов
    Е, много ясно, че като е работлив нещата са ок.
    Ок да приемем, че мъжа не учи и остане цял живот да прави това, което и сега-да реди ламинат. Лятото е супер и изкарва много добри пари. Но нещата са сезонни и вече джобът му олеква. Аз след 1-2 години започвам научна кариера, живот и здраве след 3-4-5 стана доктор, а той-реди ламинат...аз лично не мисля, че би се чувствал комфортно. Мога да кажа, че и сега не се чувства кой знае колко добре от професията ми. Може и да си докарва доход, но определено рано или късно ще му стане кофти, че жена му напредва, развива се и прочие, а той......не всичко е пари. Вече го казах, че предпочитам да вземам малко по-малко, но да работя нещо, което ми доставя удоволствие и е долу-горе престижно.

П.С.Напрягам си мозъка откакто я има темата да се замисля за някой, който е завършил средно и не е продължил нагоре.......просто наистина не познавам.

hottie
    Guest
    Да - но висшето образование не ти осигурява сигурна работа и добри пари. Аз още не съм се дипломирала официално и заплатата ми е 1430лв НЕТ + още по 350лв на проект и ме повишиха преди 3 седмици.
    Друг пример : един мой познат е със средно и работи за 2000лв НЕТ като customer support с анлийски език.
    Друг познат си отвори фирма със средно образование.
    Друг познат с 2 висши е безработен и не може да си намери нищо

Мега фен Аватара на MoHuTo
    Град
    Там някъде в прегръдките на самотата..
    Липсата не висше образование, не значи че един човек е прост. Авторке ти май просто си търсиш оправдание да не си с него... ти обичаш ли го или не? Какво значение има образованието за теб..

Мега фен Аватара на MiMcHeToOo
    Град
    Там
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от MiMcHeToOo
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от MiMcHeToOo
    Колко не сте прави! Мога да ви кажа, че и образованието е страшно важно в една връзка! Имам такъв близък случай до себе си. Жената има висше, мъжа средно. Семейството им е тотално разкапано точно заради това, защото жената е интелигента а той е простак! И не ми казвайте, че интелигентността няма нищо общо с образованието... Описаните случаи са стотици! Авторке, няма какво да правиш с този човек, повярвай ми. Ще започне много да те дразни след време. Все пак ти си решаваш, но не мисля, че имаш бъдеще с този човек!
    За пореден път те хващам че пишеш пост само за трупане на мнение без изобщо да вникнеш в материята и да се замислиш.Щом бил нисък не ставал,щом нямал вицше образование не ставал,щом нямал еди си какво не ствал.
    Ехооо ти за идеална ли се имаш или само се правиш на повърхността.
    Което пак показва.Да си образован е едно ама да си интелигентен е друго и не е свързано с повърхностните,които плямпат без да се замислят пък било то и с висше образование.
    Не мисля, че си прав/а. Всеки си има мнение, имай си твоето и ако обичаш не казвай, че е 100% вярно
    За пореден път казвам че съм момче.Вие никовете изобщо ли не ги гледате

Абсолютно съм съгласен стеб.Абсолютно си права.То и според някои портфейла на мъжа е най-важното качество на един мъж,но дори и те са прави...за себе си.
    Еми нека са си прави. Аз пари не гледам, затова гледам как се държи човек, колко му е общата култура и така нататък. Айде спирам да споря вече..

П.П - Ще запомня, че си момче, обещавам. Извинявам се, че не съм обърнала внимание!

Животът е адът описан в Библията!

Abe momi4e dumata zabludena govorili ti ne6to?Bahte egoisti4noto sazdanie,mn go sajalqvam mom4eto.6tom ne iska da u4i nqma da u4i,ne si nikva za da mu kazva6 kvo da pravi!

Град
    On the middle of nowhere...
    Абе аз не мисля, че авторката го изкарва прост
    Като иска да е с нея цял живот- да помисли за бъдещето. Едно е да мислиш някого за нисше същество, съвсем друго е просто да искаш да се развива.
    Не че висшето образование е голямо чудо. Една диплома е нищо!!! Не става дума само да учи... Ако примерно е почнал да се развива в друга посока (частен бизнес, ала-бала) сигурно е ок. Но тя сигурно просто иска той да има амбиции за своето собствено бъдеще!!! А не да се остави на течението!!! И все пак наистина човек може да постигне много и без висше, но ако просто няма желанието и смята цял живот да се мести от една временна работа на друга...
    А иначе само ти можеш да кажеш дали искаш да си с него или не. Ако го обичаш е все тая образованието. Въпреки че ако той толкова държеше на теб можеше до сега да е записал нещо.....
    И не търси тръпка в приятелския му кръг. Свят широк- мъже много.

Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от the_hottie
    Да - но висшето образование не ти осигурява сигурна работа и добри пари. Аз още не съм се дипломирала официално и заплатата ми е 1430лв НЕТ + още по 350лв на проект и ме повишиха преди 3 седмици.
    Друг пример : един мой познат е със средно и работи за 2000лв НЕТ като customer support с анлийски език.
    Друг познат си отвори фирма със средно образование.
    Друг познат с 2 висши е безработен и не може да си намери нищо
    И все пак говорим за София, нали. то там е друга България относно заплатите. Мога да ти кажа, че баща ми като директор на предприятие тук взема доста по-малко от теб.....Просто нещата не са съпоставими изобщо.

hottie
    Guest
    Е да, но като цяло исках да кажа, че има възможности за работа и развитие стига да го искаш и да си упорит.

Но (пак се повтарям) напълно разбирам какво имаш предвид и съм съгласна с теб. Особено за теорията, че мъжа се комплексира ако жената до него взима по-висока заплата от него и има по-добра работа.

Да, обаче пък мъжа ми работи на процент. И може да вземе около 900 лева (говорим за продавач-консултант със средно, който в момента учи висше и това му е временна работа). Понякога са по-малко, но това е друг въпрос.
    Обаче да речем се прехвърля в друга фирма за заплата 1500 да речем. И пак е продавач-консултант. Докато аз мога, както казах да работя като съдия в ОС... примерно за 500 лева (не съм запозната там как вървят заплатите, но си говоря хипотетично). И не мисля, че след като той е човека с повечето пари, вложени вкъщи, ще му е много еня, че жена му е с по-престижна, да речем, професия.
    А иначе и аз съм съгласна, че при такова положение мъжа се комплексира. Но според мен ако е фрапантна разлика някаква. И не мисля, че ако аз взимам 100-200 лева отгоре, то мъжа ми ще се чувства ужасно застрашен.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Град
    Свищов
    Всъщност всичко си зависи от мъжа. Вчера говорих с моя по темата и той е на същото мнение-по-издигната ли е жената, идват и комплексите.....Лично аз смятам, че вместо комплекс мъжете могат да развият амбиция. Всичко си зависи от човека. Просто не искам мъжът до мен да тъпче на 1 място и да е задоволен от това, което е.

Повече от фен Аватара на xxXroshawkaXxx
    Град
    wтоrата zвезdа w ляwо ii вsе напrаwо до sутrинtа...
    Права си!В днесшно време няма бъдеще без висше!Така мисля аз де незнам за другите.И за мен е важно това на какво ниво е човекът до мен.Но все пак това не би трябвало да е повод за разпадане на връзката ви!Дръж се!

четох само до 2ра страница и не ме сдържа да не напиша ... абсолютно не съм съгласен с кремчето .. има ХИЛЯДИ други начини да покажеш любовта си освен образованието ... според мен изобщо не е хубаво да насилвате някой да прави нещо , което не иска , още повече да го изнудвате с раздяла .. боже боже .,,

Град
    Свищов
    Къде съм казала, че така някой показва любовта си? Той може да е с основно и пак да ме обича. Въпросът е може ли да бъдем заедно......Не винаги това има общо само с любовта. Трябват доста други фактори, за да се съхрани 1 връзка.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си