Цитирай Първоначално написано от krem4et0
Абсолютно те разбирам и подкрепям. Моят приятел беше приет, когато и аз във ВТУ, но не се записа, защото специалността беше гадна. Година по-късно не можа да кандидатства, защото беше в казармата......и стана така, че той си остана със средно, а аз вече бях почти завършила 2-ри курс....Не ми беше добре определено. Виждах в него желание да учи, но и да работи, защото финансовото състояние на семейството му не е цветущо. Лятото на 2006-та кандидатства, беше приет задочно на 2 места и се записа тук в Свищов. Но преди това му бях казала, че имам амбиции за няколко висши образования (още не съм се отказала от правото, но може би по-нататък) и до себе си не желая посредствен среднист, който никога няма да бъде на отговорна и престижна работа, винаги ще работи за някой друг и то тежък физически труд. Не, че пари няма в това. И сега той реди ламинат, но знае, че е до време, докато си плати образованието.....И за себе си бях решила, че той спре ли да се развива-до там сме. От друга страна имам колежка, чийто приятел не желае да учи, а е на 27-8.......Тя го натиска, натиска, ама не се получи. но са си добре заедно. Зависи си от много неща-от личните ти амбиции, от важността, която отдаваш на образованието, от неговата самооценка. Но знай, че 1 мъж не е добре да бъде под нивото на жената до себе си-ще се чувства подтиснат и може да се стигне до прояви, в които да я унижи и принизи на нивото си.
Е, сега съм по-напред с материала от мъжа си, но той иска да навакса и записа 2-ра специалност. Сега учи, изкарва добри оценки, но по-важното..чувствам, че сме на 1 ниво, че ни вълнуват еднакви неща (ако ще само да оплюем някой преподавател), че движим в 1 кръг извън работата си.......това е изключително важно за 2-ма души. Нали е важно да гледаме в 1 посока........
П.С.Само да вметна-докато кака ми и бившият й мъж бяха на 1 ниво-висшисти магистри, нещата между тях бяха супер. Но откакто тя стана доктор, той започна да я тормози, унижава, да омаловажава постиженията и умът й......беше непрекъснат психически тормоз и тя го напусна. сегашният й приятел също е преподавател, но още не е доктор. няма да ви казвам колко рядко се виждат не само, защото той е във Варна, а и защото цяло лято той писа дисертацията си, за да може да достигне нивото й. Някои хора силната жена ги амбицира, а други се комплексират....по-добре е първото, но от опит ви казвам-не се получава винаги.
Ще гледам да не излизам от добрият тон,но гледай да не използваш модераторските си права.

Като за начало.Развали ми впечатлението с тези си изказвания,които съм удебелил.Поне си искрена,което ти прави чест.

Не обичам хората,които ми се самоизтъкват с пари,образование и т.н.
В общи линии мразя самоизтъкването.Не ми харесва,когато някой се мисли за нещо повече от другите хора заради нещо.Най-малкото не се знае кога ще му потрябват отново,защото ти летиш някъде из облаците,а от високо когато паднеш най силно боли.Има една мисъл:"Никога не гледай човек от високо,освен ако не искаш да му помогнеш да се изправи".Имам една приятелка,с която много добре се разбираме.Втора ггодина вече учи висше ама не е взела толкова да надига глава.В класа си имах една съученичка,която беше една от най-богатите ми съученички.Аз бях от най-бедните.Нея я уважавам,защото никога не ме е погледнала с пренебрежение заради този факт.Освен по-богата винаги е била много по-отракана,оправна и свободна от мен,освен това е и красива.Никога не ми е дала повод да се съмнявам че ме мисли за по нисш от нея.Винаги сме били равни.Дори веднъж ми предложи да ме уреди в тяхното училище по връзкарската тарифа.Повечето от класа ми учат трета година висше.Аз не уча.Винаги,когато се виждаме колкото и рядко да е това ми показват че ме уважават.Брат ми е вече втора година висше и както е тръгнало ще излезе инженер по електротехника,а за това се взимат доста големи суми.Решил така,направил.Мене какво ме брига,негов си е живота,той ще си го живее.И не мога да разбера какъв е този ламтеш за пари в днешният свят.Всички хора и бедни и богати,и образовани и необразовани са тръгнали към едно и също място,където парите и имотите изобщо не се гледат.И учителкатами по информационни разбираше ама това,което го пише в учебника,няма значение че аз уж необразован знаех повече от нея това,което НЕ е написано в учебниците.Е, и аз взимам сега по 240лв и какво.По нисш ли съм от баровците и мамините синчета.Ако някога,някоя реши да ми се хвали с пари и да се опитва да ме контролира с тях може да си ги завре там,където Слънце не ограява.И аз въпреки че не съм някой сваляч и нямам някакви големи успехи в любовта мога да ти кажа че ако някоя като теб започне да ми поставя ултиматуми ще и кажа може би с болка и с яд че съм се захванал с такава да ходи да си търси по-богат или по образован.Ако всички момичета разсъждават така аз по-добре да отида някъде и да си направя сепуко или да се гръмна.

Не може всички да са образовани и със синя кръв.Трябва и да има по "нисши едноклетъчни".