.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

ПОМОЩ по Психология

Може ли някой да ми даде подробен отговар на този въпрос (може и като есе)
    Оказва ли социалната среда,в която живеем влияние върху изграждането на Аз-образ?
    Благодаря много

Едва ли някой ще седне да ти пише есе. Съветвам те да си погледнеш в учебника и в тетрадката, какво сте писали и да си измислиш сама есето. Не е трудно!
    In life, unlike chess, the game continues after checkmate.

Това може да ти помогне:

Още с раждането започва формирането на човешките норми на поведение. Запознаването с общоприетите правила или накратко – възпитаването. На този етап детето „попива” всичко от хората около себе си и от средата, в която живее. Този придобит опит е неговата основа за бъдещото му развитие, обучение и утвърждаване като личност. На този етап малкият човек не може да избира „кой е”. Той е част от държавата, общността, традициите и т.н., в които се е родил.

Ако на по-късен етап от развитието, когато младият човек придобил вече достатъчно опит и видял необходимото му, за да прецени иска ли да бъде това, към което върви, той може да „работи” върху себе си в насоката, в която иска. Когато вече съзнателно избира какво да учи, как да действа и какво да прави със себе си, той избира своето Аз.

Разбира се, основата положена в детството пречи или помага, има решаваща роля, но в повечето случаи е преодолимо негативното влияние.

аз като един изявен Доктор по Философските НаУки мога да ви кажа: я не се занимавайте с простотий...

Град
    Пловдив
    Мойта г-жа я изкарахме извън нерви и почна да дърпа и бута 1 момиче от нашия клас и тая мацка полудя нареди я едно хубаво и госпожата напусна
    ChoCoGirL..!

Град
    TAM KADETO OBI4AM
    Фройд.....ала бала....
    Цитирай Първоначално написано от ™G-Baby™

Научих се - да копая дълбоко в мене,
    моите кладенци за да търся отново ,
    искрица надежда и частицата
    останала вяра.

Ей богу - кажи ми ти ,
    струва ли си риска,
    да дълбая отново?