.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Превъртели тестиси O_o

В един летен юнски ден забелязах, че нещо в десния ми тестис не е наред - имаше някакво набъбване в него. Първоначално се изплаших, защото бях чел, че това най-вероятно е варикоцеле и стоях на тоалетната чиния поне половин час, разглеждайки странно уголемената тръба.

По-късно се оказа, че това е епидидимисът ми (надсеменникът), а още по-нататък - че целият ми тестис се е извъртял на 90 градуса и надсеменникът е отпред, а не отзад (както трябва да бъде и си беше преди)

Ходих два пъти при различни уролози - първият ми каза, че просто бил увиснал и че такива са ми били кръвоносните съдове, че нямало причина, лечение или обяснение защо се появява.

Преди не ми беше така, и двете мъде си бяха нормални. Нямам нищо провиснало, от време на време се връща на мястото си и всичко си изглежда повече от добре, но прекарах първите месеци в странни дразнещи болки, първата седмица въобще не можех да се застоявам на едно място седнал, а самият надсеменник се беше втвърдил и щръкнал.

Вторият уролог ми обясни, че моето явление е адски рядко и че това било от напрежението в надсеменниците. Щяло да се възвърне в нормално положение когато спре периода на свръхпроизводство...
    Това е обяснението. Лечението е оперативна фиксация като го зашият на правилното му място в скротума, но той каза, че това е глупаво и няма смисъл, щом той сам ще си се върне...

Случвало ли ви се е подобно нещо, защото на мен това ми стои без особени промени от месец Юни... Засега само е спаднал в долната част.

Момчета, имали ли сте такова нещо?!?

Не съм момче, но погледанх темата и ако съм на твое място бих отишла на трети уролог ии бих се съветвала с някой приятел който да ми препоръча добър урулог!Най-добре е така!

Мега фен Аватара на Chacho
    Абе моя съвсем спокойно мога да си го завъртя на 90 градуса и нямам проблеми. В смисъл той си стои свободно вътре. Все пак, ако изпитваш болки иди пак (по-добре на трети уролог, както съветваха по горе) и този път кажи за болката. Не мисля, че тя е от завъртането, нито втвърдяването. От свръгпроизводството може и да е, но не мисля, че е от завъртането
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Благодая за отговорите!

Аз само в началото имах дразнеща болка там, а в следващите месеци беше по-лека. От два месеца не съм изпитвал нищо и също оттогава някъде поспадна долната част на надсеменника, който беше твърд като камъче и стърчеше през кожата.

Урологът ме увери засмян да не се притеснявам, че това е от свръхпроизводството и че двата ми надсеменника са напрегнати, като в изключително малък процент от младежите се получава това завъртане, породено от напрежението.

Левият ми също се обаждаше, но веднъж в месеца и то за около час - изпитвам напрежение. Завъртях го в същата позиция като десния, за да сравня надсеменниците. На него надсеменникът почти не се виждаше и е мек, докато другия е близо 2 пъти по-голям и твърд.

Просто се чудя, защото скоро ще стават 5 месеца...

Мега фен Аватара на Chacho
    Това свръхпроизводство не трае седмица Щом затихват нещата, значи няма проблем. Явно това, което е казал уролога си важи. Айде пожелавам ти бързо оправяне, че никой не заслужава да изпитва дискомфорт там долу за дълги периоди
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов

Re: Превъртели тестиси O_o

Цитирай Първоначално написано от Leftenant
    В един летен юнски ден забелязах, че нещо в десния ми тестис не е наред - имаше някакво набъбване в него. Първоначално се изплаших, защото бях чел, че това най-вероятно е варикоцеле и стоях на тоалетната чиния поне половин час, разглеждайки странно уголемената тръба.

По-късно се оказа, че това е епидидимисът ми (надсеменникът), а още по-нататък - че целият ми тестис се е извъртял на 90 градуса и надсеменникът е отпред, а не отзад (както трябва да бъде и си беше преди)

Ходих два пъти при различни уролози - първият ми каза, че просто бил увиснал и че такива са ми били кръвоносните съдове, че нямало причина, лечение или обяснение защо се появява.

Преди не ми беше така, и двете мъде си бяха нормални. Нямам нищо провиснало, от време на време се връща на мястото си и всичко си изглежда повече от добре, но прекарах първите месеци в странни дразнещи болки, първата седмица въобще не можех да се застоявам на едно място седнал, а самият надсеменник се беше втвърдил и щръкнал.

Вторият уролог ми обясни, че моето явление е адски рядко и че това било от напрежението в надсеменниците. Щяло да се възвърне в нормално положение когато спре периода на свръхпроизводство...
    Това е обяснението. Лечението е оперативна фиксация като го зашият на правилното му място в скротума, но той каза, че това е глупаво и няма смисъл, щом той сам ще си се върне...

Случвало ли ви се е подобно нещо, защото на мен това ми стои без особени промени от месец Юни... Засега само е спаднал в долната част.

Момчета, имали ли сте такова нещо?!?
    глупости на търкала!

при всяко състояние на тестиса при което той се намира в патологично състояние относно надлъжната си ос т. е. се е " извъртял на 90 градуса и надсеменникът е отпред, а не отзад (както трябва да бъде и си беше преди)" трябва да говори за евентуално торзио /усукване/ на тестиса и/или семенната връв!
    според локализацията може да бъде интравагинално или суправагинално торзио, торзио на мезорхиума, торзио на хидатидите....

във вс случай се прави УЗД на тестиси и без отлагане се пристъпва към хирургична интервенция...

btw, този род проблеми са в компетенцията на хирург. неговото менение е меродавно. урологът (освен ако не е и андролог!) не е компетентен да реши подобен проблем!

Той ми каза, че има 90 градусово завъртане (торзио). Да, разбери, ако наистина незабавно трябваше да ходя да ме кълцат поради усукване (истинското торзио е 360 градуса, като адски болки настъпват и при 180)
    то значи... съм поопуснал срока с половин година.

Торзиото при мен е леко и незначително, това, за което вие говорите е по-лош засук на нещата, съпътстван с болка до припадане, или поне забележителна такава, която не съм изпитвал.

В общи линии ще съм на изчакване, ако видя някакви промени, отивам пак.

Пич,това определено ме психира тотално,но не се плаши...всичко изглежда стряскащо обяснено.Т.е. наистина нормално звучи ( в лекарските среди)...явно наистина си рядък случай...не се пртеснявай толкова...И по-полека го карай с к*ра...
    Дано да съм се изразил успокоително...защото самият аз знам как се психирам при проблеми с моя.За щастие нямам много...

...

Абе пи4 и аз имам тоя проблем.....оба4е това "щръкналото" се оправя от само себе си....и после пак излиза...обикновенно след като свърша..и ми е от доста време...не съм ходил на лекар...но вредно ли е??????

И ми е на деснния напипва се..а понякога го няма////

Я пиши..

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от Leftenant
    Той ми каза, че има 90 градусово завъртане (торзио). Да, разбери, ако наистина незабавно трябваше да ходя да ме кълцат поради усукване (истинското торзио е 360 градуса, като адски болки настъпват и при 180)
    то значи... съм поопуснал срока с половин година.

Торзиото при мен е леко и незначително, това, за което вие говорите е по-лош засук на нещата, съпътстван с болка до припадане, или поне забележителна такава, която не съм изпитвал.

В общи линии ще съм на изчакване, ако видя някакви промени, отивам пак.
    да те видят в някоя университетска клиника!!!

шест месеца е много време и ако има проблем с трофиката на тестиса той може да се отчете чрез специализирани изсл.

тезата за "напрежението в надсеменниците" е абсолютна глупост и невежество!

Лично аз не вярвам уролог със собствен кабинет в "Авис Медика", който е обиколил многобройни държави и има дългогодишен опит, да е невежа и глупак. Той е помагал на много мои познати и приятели, като е давал абсолютно точна диагноза, каквато други "специалисти" не са успели.

Решавам да му се доверя, тъй като сам той посочи, че няма нужда от притеснение, защото просто в момента съм в процес на свръхпроизводство, който ще отмине не по-късно от 18-годишнината ми.
    Каза, че има торзио, но то не е заплашващо или рисково и може да се коригира хирургически, като се зашие тестиса на правилното му място, ако ме мъчат болки (каквито нямам), но това е излишно.
    Описа ми абсолютно всички детайли, които НЕ ВИДЯ при прегледа, относно прибирането на тестиса (с долната част нагоре), което ме води до извода, че явно е запознат с моя случай.

Към mmmeeennn: Първо: надсеменникът ти къде се намира?
    При мен в първите месеци ми беше постоянно щръкнало в долната част, болеше при допир и беше като камъче, в последствие спадна и не е се подувало от доста време. Сега само горната половина на надсеменникът ми си личи.

Аз се бях изплашил, че може би нещо в мускулните тъкани се е повредило и вместо да дърпа надсеменникът навътре, при свиване го бута навън, но на няколко пъти той си върна нормалното положение и наклона при свиването на тестиса беше абс идентично с това на другия.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си