В един летен юнски ден забелязах, че нещо в десния ми тестис не е наред - имаше някакво набъбване в него. Първоначално се изплаших, защото бях чел, че това най-вероятно е варикоцеле и стоях на тоалетната чиния поне половин час, разглеждайки странно уголемената тръба.
По-късно се оказа, че това е епидидимисът ми (надсеменникът), а още по-нататък - че целият ми тестис се е извъртял на 90 градуса и надсеменникът е отпред, а не отзад (както трябва да бъде и си беше преди)
Ходих два пъти при различни уролози - първият ми каза, че просто бил увиснал и че такива са ми били кръвоносните съдове, че нямало причина, лечение или обяснение защо се появява.
Преди не ми беше така, и двете мъде си бяха нормални. Нямам нищо провиснало, от време на време се връща на мястото си и всичко си изглежда повече от добре, но прекарах първите месеци в странни дразнещи болки, първата седмица въобще не можех да се застоявам на едно място седнал, а самият надсеменник се беше втвърдил и щръкнал.
Вторият уролог ми обясни, че моето явление е адски рядко и че това било от напрежението в надсеменниците. Щяло да се възвърне в нормално положение когато спре периода на свръхпроизводство...
Това е обяснението. Лечението е оперативна фиксация като го зашият на правилното му място в скротума, но той каза, че това е глупаво и няма смисъл, щом той сам ще си се върне...
Случвало ли ви се е подобно нещо, защото на мен това ми стои без особени промени от месец Юни... Засега само е спаднал в долната част.