аз пък знам, че има "лош" и "добър" холестерол, като лошия е от тлъстините, кожите и въобще от мазните части...като казах всякакви меса, май не оточних, че аз не броя за месо кремвиршите, надениците и подобните продукти, сори за това
аз без месо, освен на закуска, не мога...за мен месото си е най-пълноценния източник на протеини, а без тях няма цикъл, няма коса, няма нокти, няма мускулатура, а само отпусната кожа, не че съм тръгнала да правя мускули, но все пак държа на стегнатото тяла ...примерно от рибата се набяват много ценните за организма омега3 мастни киселини, да вярно, че тях ги има и в ядките, но в доста по-малки количества.
не оспорвам факта, че месото в магазина е натъпкано с хормони, но и зеленчуците на пазара са пълни с нитрати, млякото е с нишесте и така нататък...най-добре си е, ако можеш да си ги набавяш от село, аз си взимам понякога зеленчуци и плодове от дядо ми и вкуса им е 100 пъти по-различен от този на пазарските, но за жялост не всеки и не всичко може да се вземе от село
то май вече няма храна на пазара, която да не е малко или много вредна, но поне да ядем по-малкото зло...
вече кой яде месо и кой не, това си е въпрос на лично мнение, предпочитания, хранителни навици