.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    Голям фен Аватара на girl4eety

розова вода

izvinqvam se za glupaviq mi vapros no da pitam 4e neznam za kakvo se izpolzva "rozovata voda"
    Цитирай Първоначално написано от sexy_baby_originale
    Хехе...спермата избелва зъбите. Поне гаджето ми ми каза така.

Розова вода

Действие:
    - Противовъзпалително, противоалергично и омекотяващо;
    - Леко антисептично, подтиска развитието на болестотворните микроорганизми;
    - Стимулира регенеративните процеси в увредените и застаряващи тъкани;
    - Тонизира и освежава кожата;
    - Подобрява кръвообращението и поддържа водния баланс на кожата;
    - Локално обезболяващо;
    - Вътрешно приета, розовата вода действа тонизиращо върху кръвоносната, храносмилателната и нервната система;
    - Премахва нервното натоварване. Действа като антидепресант и афродизиак;
    - Ароматизиращо;
    Начин на употреба:
    - Почистване на всякакъв вид кожа. Особено подходяща за нежната бебешка кожа;
    - Премахване на младежки пъпки;
    - Тонизиране и успокояване на кожата на лицето след бръснене;
    - Фрикции на суха и чуплива коса;
    - Компреси при възпаление на очите и кожни обриви;
    - Гаргара при зъбобол, афти, възпаление на устната кухина, гърлото и венците;
    - Инхалации с розова вода повишават тонуса на организма, премахват главоболието, успокояват нервната система;

Общо взето аз я използвах, за да си почистя лицето
    Умирай само в краен случай =)

чичко Google Знае всичко

Розата не без причина носи титлата царица на цветята. Нейните омайно ароматни цветове носят не само радост и наслада за окото, но и притежават лечебни свойства. Розовата вода представлява натурален продукт, който се добива чрез дестилация на цветовете на маслодайната българска роза - "Rosa damascena Mill". Безценната течност, добивана от ароматните розови цветове е позната още в миналото като противовъзпалително, омекотяващо и почистващо средство. Действието й е разнообразно и много деликатно - тонизира, освежава и овлажнява кожата, също успокоява кожата при обрив и алергия. Ето какви са свойствата на розовата вода: тя действа противовъзпалително, противоалергично и омекотяващо; леко антисептично, подтиска развитието на болестотворните микроорганизми. Розовата вода също стимулира регенерирането на увредените и застаряващи тъкани, тонизира и освежава кожата; подобрява кръвообращението и поддържа водния баланс на кожата. На локално ниво, приложена външно, тя има обезболяващо действие, а вътрешно приета, розовата вода действа тонизиращо върху кръвоносната, храносмилателната и нервната система.

Ценния елексир има способността да премахва нервното натоварване и да действа като антидепресант и афродизиак.

Розовото масло е основна съставна част на много парфюми. Ароматът на розата е нежен и пленителен. Розовата вода пък се съдържа в много козметични продукти, защото има благоприятно и лечебно действие върху кожата.

Почистване на кожата с розова вода е познато от много поколения – тя е подходяща за всякакъв тип кожа. Особено препоръчителна е за нежната бебешка кожа, защото не я раздразва при почистване и същевременно се грижи за нея. Мъжете също могат да я използват, тъй като тонизира и успокоява кожата на лицето след бръснене и предотвратява появата на пъпки. Ако косата ви е суха и чуплива, правете си фрикции с розова вода. При възпалени очи също помагат компреси напоени с ароматната течност.

Гаргарата с розова вода има благотворно действие при зъбобол, афти, възпаление на устната кухина, гърлото и венците. Инхалациите с розова вода повишават тонуса на организма и го зареждат с енергия, премахват главоболието, успокояват нервната система.

И не на последно място – можете да срещнете розовата вода като хранителна добавка към чайове, десерти и други.

еми то вече всичко казано отгоре е достатъчно изчерпателно браво!
    Аз лично винаги обичам да ползвам розовата вода,защото освежава кожата на лицето ми и мирише доста приятно

Розовата вода, смесена с хума става добра маска за лице и шия

Супер фен Аватара на Sigrina
    Град
    София
    Единствената истинска розова вода на пазара в момента е на фирма "Българска роза - Карлово". ето и да видиш как изглежда:

[/quote]

и колко струва тва нещо

Голям фен Аватара на girl4eety
    Цитирай Първоначално написано от devastatorr
    и колко струва тва нещо
    az si q vzex za 1.80
    A nqkoi znae li kat se namaja posle da se miq li ili taka da ostana
    Цитирай Първоначално написано от sexy_baby_originale
    Хехе...спермата избелва зъбите. Поне гаджето ми ми каза така.

Голям фен Аватара на Slashy
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от zvezda_
    Цитирай Първоначално написано от devastatorr
    и колко струва тва нещо
    az si q vzex za 1.80
    A nqkoi znae li kat se namaja posle da se miq li ili taka da ostana
    не, няма нужда да се миеш

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми