.
Отговор в тема
Страница 4 от 9 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 202

Hybrid View

Най-добре е аборт, въпреки че при голям стрес жената може да помете.
    А, бе най-добре е аборт - безопасно и по-малко психически травмиращо.
    68% от потребителите в сайта си слагат глупости в подписа.Ако си от останалите 32% сложи това в подписа си.

Цитирай Първоначално написано от Funky_Jazzist
    Казва се "пометне", но не това е важното.

На младата госпожица, която твърди че било добре да си роди детето ще задам следния въпрос:

Хипотетично погледнато решава да задържи детето.
    После какво? Как си представяш 11 клас момиче да е бременно и да ходи на училище. Това автоматично значи да пропусне 1 година обучение минимум. Повечето хубави училища (например моето) не позволяват повтаряне на година (не мисля че някой ще направи изключение за бременност на 17 години). Следователно ще трябва да се премести в по-лошо училище. След това не знам кое по напред - да кърми, да учи или да гледа бебока. Да кажем че е минала 12 клас и кандидатства. Какво прави тя - ще учи за приемния изпит или ще сменя памперси и ще се грижи за постоянно плачещото бебо. Отново да предположим, че е кораво момиче и влезе. Отново питам, ще води малкия на ясла (после детска градина) или ще учи за сесии?

Хайде ми покажи къде в цялата система е голямата възможност в професионален план?!?!?!?!? Много обичам хора, които се осланят само на морала. Да той е важен, но понякога е необходимо да мислим с главата си а не да действаме според някакви световни норми "спрете абортите".

Предполагам повечето тук ще ме подкрепят.
    Skype - detekt0441

Най-добре е да направиш аборт, въпреки проблемите, които могат/ще възникнат. Твърде си малка, за да гледаш дете, а и до голяма степен то ще съсипе живота и най-хубавите ти години. Детето е нещо прекрасно, но когато му дойде времето, а не когато става въпрос за 17 годишно момиче. Не съм чела цялата тема и не зная дали си казала на родителите ти, но независимо как ще го приемат, те трябва да знаят.
    Следващият път внимавай повече.

Ти си малоумна. Друг начин няма.. ти как предполагаш че ще махнеш зародиша освен ако не направиш аборТ?
    Да си мислела на време...има6 на разположение 3 месеца след половия акт да убиеш зародиша иначе ще износваш бебето. Говори с ваще...по добре да ти се карат...но да оправите проблема иначе си обречена. Следващия път използвай и мозъка си като правиш секс.

Цитирай Първоначално написано от sexita
    Помисли си добре...
    Дали си струва да убиваш детето...и какви могат да бъдат последствията...
    Ако с приятеля ви сте сериозни се замисли дали не можете да отгледате детето след като той го иска...
    Иначе...само аборт може да махне детето.
    Няма друг начин...
    Попрочети за самата процедура и премисли хубаво нещата...това не е болест или нещастие...това е детето ти,което навярно вече има нокти на ръчичките....
    И ако все пак решиш да го махаш говори с майка си,тя ще те разбере... и побързай,защото това нещо в теб расте с всеки изминал ден и става човек!
    +1
    НЕ НА СЕКСА В РАННА ВЪЗРАСТ!!!!!!!!
    ИЗЖИВЕЙ ДЕТСТВОТО СИ ПО НОРМАЛЕН НАЧИН!

{ако смяташ, че не е нормално децата да правят секс, сложи това на профила си}

Град
    София
    В ранен стадий може да се бие инжекция ако не се лъжа, но не се сещам до коя седмица. А ако се стигне до аборт, няма как да го пазиш в тайна. Съмнявам се вашите да са такива чудовища, че да си струва да го криеш
    9 клас

Цитирай Първоначално написано от detekt

На младата госпожица, която твърди че било добре да си роди детето ще задам следния въпрос:

После какво? Как си представяш 11 клас момиче да е бременно и да ходи на училище. Това автоматично значи да пропусне 1 година обучение минимум. Повечето хубави училища (например моето) не позволяват повтаряне на година (не мисля че някой ще направи изключение за бременност на 17 години). Следователно ще трябва да се премести в по-лошо училище. След това не знам кое по напред - да кърми, да учи или да гледа бебока. Да кажем че е минала 12 клас и кандидатства. Какво прави тя - ще учи за приемния изпит или ще сменя памперси и ще се грижи за постоянно плачещото бебо. Отново да предположим, че е кораво момиче и влезе. Отново питам, ще води малкия на ясла (после детска градина) или ще учи за сесии?

Хайде ми покажи къде в цялата система е голямата възможност в професионален план?!?!?!?!? Много обичам хора, които се осланят само на морала. Да той е важен, но понякога е необходимо да мислим с главата си а не да действаме според някакви световни норми "спрете абортите".

Абсолютно съм съгласна! Прекалено много "акО"-та има. Не мога да си представя да родя след 2 години. Категорично "ЗА" аборта съм в този случай. Защо трябва да си опропастяваш най-хубавите години от живота, когато вече не си дете, но и още не си възрастен? Детето е нещо прекрасно, дар, но не и когато си на 15-16-17.

Най-добре кажи на родителите си, вярно ще викат, ще се сърдят, но те са хората които ще ти помогнат.Замисли се, че ти саматаси още дете, както и гаджето ти, как ще гледате още едно.Това да не е кукла, едно дете е отговорност.Но пък от друга страна помисли дали си готова да гледаш едно малко човече?Каквото и решение да вземеш, говори с вашите или поне с единия от тях.Успех
    Живота си е твой, но мъжа ти кучко МОЙ!!!

kakvo stana s testa??? nali shteshe pak da si pravish????

Мега фен Аватара на Rofl4e
    Авторката да каже кфо става с теста казала ли е на тяхните и кфо са решили с приятеля и мн ми е инт...

Цитирай Първоначално написано от detekt

Първо, има вариант задочно. Говорим ако е завършила. Събота и неделя докато е на лекции може да го остави на баба или дядо. 2 дни за по няколко часа не е много. А и нали се сещаш, че много работодатели няма да те наемат, защото току-що си излязла от университета и може скоро да решиш, че искаш деца. Това са реални случаи, ако не вярваш - порови се в интернет в теми за работодатели по форумите.
    Иначе съм напълно, ама напълно съгласна с теб.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Мега фен Аватара на babity
    Аман от вашата пропаганда! Дарла_ф, евала, родила си го, гледаш си го, наредила си си живота, ама не така с тази пропаганда. Това, че ти си имала късмета да ти се подредят нещата и да имаш възможност да гледаш бебе на тези години си е твой избор и не мисля, че е уместно да го предлагаш като алтернатива на който и да било друг. Да, видях, че си посочила, че това е просто "споделяне", но този вид споделяне не ми харесва. И все пак не отричам правото ти на мнение, както и това на всички останали в този форум. Моето пък е, че бебе на 17 години е мъчение. Тя самата не е човек все още, а след няколко години друг ще трябва да изгради и да превърне в такъв. Самият и начин на изразяване, както и фразата "искам да ми падне бебето" смятам за достатъчно красноречиви в подкрепа на тезата ми. Да, възможно е да си го изгледа, възможно е и някоя 13-годишна да си го изгледа, но това не значи автоматично, че е препоръчително да го прави. Смятам, че най - удачно ще е да поговори с родителите си, да подбере възможно най - добрият гинеколог в населеното място и сериозно да се обмисли възможността за аборт.

Цитирай Първоначално написано от global
    Цитирай Първоначално написано от darla_f
    po temata-Mila avtorke,az nqma da ti davam porednite suveti za ginekolozi,tesove,dali da kaje6 ili ne,nito puk 6te te ubejdavam dali da ostavi6 deteto ili ne.Prosto 6te ti kaja 4ast ot svoqta istoriq kato s tova ne celq da ti vtulpq nqkakvo re6enie,a prosto da spodelq i do nqkakva stepen da te uspokoq.
    Вие нямате ли си кирилица?
    Тук не е само и основно въпроса за твоя живот, а за този на детето ти. Ако не можеш да му осигуриш добри условия, а това става с пари, и то повече отколкото ти си мислиш, че са достатъчни (примерно на мен ми трябват минимум 2-3 бона месечно само за мен, без да работя, за да живея нормално), то ще страда. Нашите навремето са ме родили без да имат достатъчно пари и подготвеност, аз до 20-тата си година не съм си дояждал (без родителите ми да са смятали, че е така), караха ме да уча и работя непосилно под заплахата, че ще остана изобщо без какво да ям в бъдеще и т.н., малко след като навърших 18 те казаха, че не били длъжни да ме издържат и че трябвало да се оправям сам, изобщо неподготвена и супер гадна работа - винаги съм смятал, че за мен би било по-добре изобщо да не са ме раждали при тези условия. Ако ти нямаш достатъчно пари и в бъдеще, това значи, че ще караш детето ти да учи и работи здраво самото то, за да си осигурява бъдещето, с други думи ще му осигуриш един тежък живот. Ако ти можеш да си причиниш такъв живот на себе си, помисли и за детето си. И тук следва да припомня поговорката, че на чужд гръб и сто тояги са малко, та да е ясно какво имам предвид. Майка ми никога не осъзна какво ми е причинила, думата "искам" беше мръсна и забранена дума. Не казвам, че връстниците ми са живели по-добре, казвам, че на мен не ми е било добре. Като се започне от това, че ме пращаха на детска градина понеже трябваше да ходят на работа - това беше кошмар за мен като се започне от самото ранно будене и ставане и се мине през всичко останало. Повечето деца не помнят този си период, но аз си го спомням много добре, за да мога сега да им набивам канчетата. След това за задължителното училище да не говорим. Това беше ужас и кошмар за мен, особено след 4-ти клас и най вече след 7-8. Отделна тема е въпроса, че равносметката показва, че 85% от това, което съм учил в училище никога не ми е трябвало, но ми е трябвало бал, за да отървавам казармата. Ами това исках да кажа, че понякога абортът е по-добрия вариант за детето.
    Затова моят съвет към момичето е аборт.
    Ако нямаш пари за аборт, това е основателна причина да направиш такъв, защото това значи, че още по-малко имаш за издържане.
    Ако нямаш пари за противозачатъчни, това е основателна причина за аборт. Отмъстете си на родителите си за това, че не са ви дали пари за противозачатъчни и направете аборт дори и да ви кажат да не правите. Родителите трябва да се научат след 11 годишна възраст да осигуряват пари на децата си за противозачатъчни, иначе цикълът се повтаря.
    Викаш, пич, съжаляваш, че си се родил, а? Ами тогава можеш лесно да уредиш въпроса.
    Amantes amentes

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Цитирай Първоначално написано от babity
    Аман от вашата пропаганда! Дарла_ф, евала, родила си го, гледаш си го, наредила си си живота, ама не така с тази пропаганда. Това, че ти си имала късмета да ти се подредят нещата и да имаш възможност да гледаш бебе на тези години си е твой избор и не мисля, че е уместно да го предлагаш като алтернатива на който и да било друг. Да, видях, че си посочила, че това е просто "споделяне", но този вид споделяне не ми харесва. И все пак не отричам правото ти на мнение, както и това на всички останали в този форум. Моето пък е, че бебе на 17 години е мъчение. Тя самата не е човек все още, а след няколко години друг ще трябва да изгради и да превърне в такъв. Самият и начин на изразяване, както и фразата "искам да ми падне бебето" смятам за достатъчно красноречиви в подкрепа на тезата ми. Да, възможно е да си го изгледа, възможно е и някоя 13-годишна да си го изгледа, но това не значи автоматично, че е препоръчително да го прави. Смятам, че най - удачно ще е да поговори с родителите си, да подбере възможно най - добрият гинеколог в населеното място и сериозно да се обмисли възможността за аборт.
    a ti maloumna li si ili moje bi ne moje6 da 4ete6???Az IZRI4NO kazah,4e prosto razkazvam istoriqta si,nito celq da naso4vam avtorkata kum nqkakuv izbor,nito predlagam alternativa,nito iskam da i vliqq,prosto spodelih kak se razviha ne6tata pri men.Napravi li si truda izob6to da pro4ete6 kakvo sum pisala ili si draska6 na fantaziq i celi6da se zaqde6?????i spored men e nai-dobre da napravi abort,nqkude da vidq da q karam da rajda na 17 godi6no mom4e???4eti i posle komentirai,ne se zaqjdai s koito ne trqbva
    P.S.-i kakvo po to4no ne ti haresva v tozi tip "spodelqne",vseki ima pravo da razkaje prez kakvo e minal i ako avtora na dadena tema moje da napravi izvod za sebe si-super.az NE SLU4AINO nablegnah na tova,4e sapruga mi e stabilen i tova mi e pomognalo da vzema re6enie it.n i t.n IMENNO za da q naso4a,4e tq qvno nqma takuv 4ovek do sebe si(ima teenager do sebe si),za6toto ne iskah da i go kaja direktno i eventualno da q zasegna.

Супер фен Аватара на crazygirl13
    Град
    Враца
    по-добре говори с ваще друг начин няма

Град
    Sofia
    Смятам, че най - удачно ще е да поговори с родителите си, да подбере възможно най - добрият гинеколог в населеното място и сериозно да се обмисли възможността за аборт.
    На мен пък тази "пропаганда" не ми харесва.След като ти смяташ нещо за " най-удачно" и го споделяш и другите могат да сторят същото.Превърнали сте си живота в такава помия, че Ескапел и аборт са не само нормални, а и препоръчителни неща.Пиште колко отговорни трябва да сте, колко искате да просперирате, да се образовате...кариери това онова..., а не можете да поемете грам отговорност.Пишете "как може дете да има дете?".Ами не трябва, затова се дръще като деца.Ако пък ви слече друго-пораснете преждевременно.Не става когато ви изнася да сте деца, а да твърдите, че сте зрели.Някои нямате елементарна сексуална култура и задавете малоумни въпроси.Повечето, които отговаря те пък на тях, го правите по адски грешен начин с погрешни знания, или частични такива, от които си вадите лоши изводи и решения.
    Да с фразата "искам да ми падне бебето" напълно се изчерпва тезата дали трябва да абортира.Това е просто поредното лишено от всякакъв акъл същество.
    Отговорноста и желанието ви да сте оправни не се изчерпва с Ескапел и аборт.Те не са решение, а само последен изход от вече направена огромна безотговорност.
    Не искам да обидя никой, наистина...обаче отстрани изглеждате страшно.
    Situatin normal-All fucked up...

Мега фен Аватара на babity
    Мисля, че достатъчно ясно казах в поста си, че нямам нищо против всеки да си изкаже мнението по въпроса. Изключение правят мненията с препоръки за разни отвари и бабешки методи за "падане на бебето". Просто едно такова споделяне за това как на 17 си си родила бебето и си си прецакала живота (грубо казано) може да накара девойката да вземе да си запази бебето и тя, мислейки че нещата винаги се нареждат така и, че само едното желание да се опълчиш на живота ще е достатъчно за да живееш в един розов свят.

Ицо_, не виждам какъв е проблемът детето да се махне, да, съгласна съм, че е плащещо това, че на аборта и ескапела се гледа като на нещо също толкова нормално, колкото и пиенето на натурално сокче. Аз поблеми нямам, защото мисля за тези неща предварително, въпреки че и аз се притеснявам - застраховани няма в крайна сметка. Щом смяташ, че аборта не е избор в случая какво предлагаш?

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Мисля, че достатъчно ясно казах в поста си, че нямам нищо против всеки да си изкаже мнението по въпроса. Изключение правят мненията с препоръки за разни отвари и бабешки методи за "падане на бебето". Просто едно такова споделяне за това как на 17 си си родила бебето и си си прецакала живота (грубо казано) може да накара девойката да вземе да си запази бебето и тя, мислейки че нещата винаги се нареждат така и, че само едното желание да се опълчиш на живота ще е достатъчно за да живееш в един розов свят.

Ицо_, не виждам какъв е проблемът детето да се махне, да, съгласна съм, че е плащещо това, че на аборта и ескапела се гледа като на нещо също толкова нормално, колкото и пиенето на натурално сокче. Аз поблеми нямам, защото мисля за тези неща предварително, въпреки че и аз се притеснявам - застраховани няма в крайна сметка. Щом смяташ, че аборта не е избор в случая какво предлагаш?
    mila,opredeleno ne sum si precakala jivota-ako taka smqta6 ti,nito imam problem s vis6eto obrazovanie,nito s razvitieto na kariera,nito s kakvoto i da e.ako tq re6i da zapazi bebeto,re6enieto e li4no neino.idi da pozdravi6 i maika ti i ba6ta ti,4e sa si precakali jivota s teb(nali grubo kazano de!)KAK izob6to si pozvolqva6 da mi govori6 taka?!?!?!?

Град
    Sofia
    Щом смяташ, че аборта не е избор в случая какво предлагаш?
    Напротив, казах, че в този случай точно това е решението.., но в този!
    Знаеш ли какъв е проблема.Мислите си, че имате план за живота(направи си планове да ти се смее Господ имаше една приказка).И взимате подобни решения(и момичета и момчета) не от здрав разум, а от страх..., че ще си провалите живота.., че няма да излизате на дискотеки, че не може да учите и т.н. подобни простотий.Всъщност идея си нямате кое как става.И Дарла го каза.Само че трябва или да си дете или възрастен.Ако си дете-на пясъчника с куклите.Ако си зрял и можеш да излизаш, да решаваш сам и да правиш секс...поемаш отговорност.На 15-16 год никога няма да разбереш, до какво води изпиването на 5-6 ескапела за 12-18месеца(защотооо е масова практика).До какво води за теб самата.Поемането на отговорност е разликата от детето до зрелия човек.Тук почти всички сте деца, за колкото и напреднали да се мислите.
    Situatin normal-All fucked up...

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^nai-nakraq ne6to smisleno!

Цитирай Първоначално написано от Ico_
    Щом смяташ, че аборта не е избор в случая какво предлагаш?
    Напротив, казах, че в този случай точно това е решението.., но в този!
    Знаеш ли какъв е проблема.Мислите си, че имате план за живота(направи си планове да ти се смее Господ имаше една приказка).И взимате подобни решения(и момичета и момчета) не от здрав разум, а от страх..., че ще си провалите живота.., че няма да излизате на дискотеки, че не може да учите и т.н. подобни простотий.Всъщност идея си нямате кое как става.И Дарла го каза.Само че трябва или да си дете или възрастен.Ако си дете-на пясъчника с куклите.Ако си зрял и можеш да излизаш, да решаваш сам и да правиш секс...поемаш отговорност.На 15-16 год никога няма да разбереш, до какво води изпиването на 5-6 ескапела за 12-18месеца(защотооо е масова практика).До какво води за теб самата.Поемането на отговорност е разликата от детето до зрелия човек.Тук почти всички сте деца, за колкото и напреднали да се мислите.
    Евала! Най-накрая некой да каже нещата такива, каквито са. Аборта е просто бягство, а не поемане на отговорност!
    Amantes amentes

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^Respect!
    Ne agitiram malkite pikli da rajdat,no 6tom 6te pravite sex-poemete otgovornostta za sobstvenite si gre6ki!

Виж мацка, не успях да изчета всички мнения,но моят съвет е да запазиш бебето независимо че си на 17.А начинът, по който да говориш с родителите си нека бъде по-заобиколен и ги предразположи.Аз бих постъпила по следния начин: Викаш ги и им казваш "Мамо,тате,така и така искам да ви кажа нещо, но ще ви помоля да не ми се карате и да не ме упреквате" Би трябвало да се усетят вече за какво става дума,но няма да им казваш нищо преди да ти обещаят, че няма да ти се карат. После им кажи "Така и така чакам дете.Не казвайте нищо!Няма да го махна. Искам го.Няма да го убия." Ще помрънкат,може да се опитат да те накарат да направиш аборт, но бъди твърда. Не мисля, че ще ти посегнат.Все пак детето ще е тяхно внуче. И ако вече стане по-нетърпимо им кажи "Радвайте се,че ви казах сега, а не да разберете от нарастващия ми корем(или нещо такова).
    Стискам палци всичко да мине по вода и да нямаш проблеми с родителите си.Успех мила!

Мисля, че най-удачното, което може да направи авторката в момента е, вместо да пише по форумите, да си реши проблема по някакъв начин- а по какъв мисля, че е достатъчно голяма сама да прецени! Дали да бъде направен аборт или бебето да се роди зависи и от други фактори, с които ние не сме запознати и само гадаем "ами ако?". И накрая темата се превърна в спор "ЗА" или "ПРОТИВ" аборта. Как, по дяволите, ние можем да му помогнем на това момиче?! Какво да направим- да я заведем на гинеколог или да й дадем пари за аборт или какво? Защо вместо да говорят с най-близките си, повечето хора предпочитат да правят теми тук? Ако това момиче говорше с техните и си споделяше поне с майка си, едва ли щеше да се стигне до тук изобщо. А пък вие си давайте съвети. Мисля,че повече я объркваме от колкото да помагаме.

Ако това дете се роди си предтавям как авторката някой ден му казва: "Аз исках някой да ме пребие, за да пометна, ама писах в един форум и докато се чудех и то стана прекалено късно да те махна. Ама еди-кой си потребител от форума ме посъветва да обортирам, а някои даже ми казаха да се поровя и в интернет за начини."
    You have been given eternity. It's time to spread your wings and fly...

Град
    София
    мн сте тапи майна... тц ц ц ц

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си