има момичета,на които гаджетата им дават да пият бензин и ги ритат в корема...ама това е още по друга тема....[/quote]
Ужас! Как е възможна подобна диващина! Вие в кой век живеете, бе сексоправещи? Много сте отворени, ама такава ниска сексуална култура едва ли има другаде, освен при мангалите! Вие замисляте ли се какви съвети давате? Огромният процент от възрастни жени, които не могат да имат деца са с история като на това момиче - забременяване в ранна възраст, аборт (по един или друг начин), после неистови усилия за бебе, ама нъц! Който няма акъл, има яка гърбина да си носи последствията.
А към момичето: щом се страхуваш от вашите, моят съвет е да отидеш при добър гинеколог (за целта трябва да си направиш собствено проучване) и с него да поговориш какви са ти вариантите, и ако той също те посъветва все пак да кажеш на родителите си, го направи! Но гледай гинекологът да не е само добър лекар, но и да е човек, с когото можеш спокойно да поговориш, без да се притесняваш. Рисковете от пиене на бензин, ритници в корема, пъхане на нещо остро и всякакви дивотии, та даже и от един нормален аборт, са огромни. Вероятността да се лишиш ЗАВИНАГИ от щастието да имаш деца е огромна! ЗАПОМНИ ТОВА! Казвам ти го с най-добри чувства. Ако предприемеш нещо, нека все пак да е аборт по всички правила на медицината. Разбирам, че на 17 години човек не е готов да отглежда дете, но и това е различно при всеки.
И още нещо (в случай, че тръгнеш на аборт): задължително си направете (и ти и приятеля ти) изследване за кръвна група и резус фактор! Ако резус факторът ти е отрицателен, а този на приятеля ти положителен (за обратния случай няма проблем, т.е. ти да си "+", а той "-"), след аборта до 72 часа най-късно трябва да ти поставят ваксина "Анти Д гама глобулин". Тя се покрива от Здравната каса, но бъди сигурна, че няма да я получиш, затова трябва да си я набавиш предварително! Няма да ти обяснявам защо се бие (страшно е, ако не го направиш. При една бъдеща бременност нещата за бебето стават много опасни), т.к. може изобщо да не се стигне до това. Казвам го това, защото лекарите дори не уведомяват жената за това. Аз съм с отрицателен и ако не се бях интересувала, никой нямаше да ми каже. Така че съдбата на давещия се е само и единствено в негови ръце. Ако се намери добър човек да ти подаде ръка, това е само една щастлива случайност.