DirtySouth: Я ми кажи някой по така известен град на монголоидите, че аз незнам такъв. Монголоидите по принцип са си скитащи племена. Един ден са на едно място а на следващият на друго и почти нищо не остават след себе си като история. Въпреки, че сме мигрирали на доста места сме създавали държави. А кой монголоид ще си прави труда да изгражда градове и държави с огромни каменни стени. Едно от доказателствата, че сме тюрки си е това. Второто е, че по времето на цар Борис във българският език е имало само 8 тюркски думи. Така, че неможе за толкова кратко време ако сме говорели на такъв език той да изчезне.
3-то Ако си ходил при Мадарският конник ще видиш, че отзаде на седлото на коня има малка облегалка. Това не е характерно за монголоиди или за тюрки или подобни. Облегалката на седлото се намира при индо-европейските народи. Също така в днешен Авганистан (май там беше) също има мадарски конник, който е създаден от древните българи. Кръстен е Мадар. Това пак доказва произхода ни.
Според мен е имало някои смесени бракове между пра-българите и хуните и затова при някои е имало по азиатски черти. Но това си е мое мнение.
Иначе тюрките нямат нищо общо с турците или османците. Тюрките просто са били един от многото народи в Османската империя. Имало е селджуки, татари, тюрки, монголоиди, араби, кюрди, потурчени българи и гърци и още много други народи. Така, че самите "турци" са си доста омесен народ (нещо като американците) и би трябвало Турция да се отцепи на различни по малки държавици. Той самият Ататюрк е знаел това и затова е създал фантасмагоричната си история която няма нищо общо с действителноста и заявява, че тюрките, татарите, селджуките и тн. са си турци. Дори казва, че и индианците са турци абе какво да ви говоря повече.
Да ви кажа, че за мене няма голямо значение дали сме тюрки, монголоиди, татари, славяни или подобни. Великата история си я имаме и нищо няма да ни попречи да си обичаме България.