.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 45 от общо 45
    Aз ги...и всеки би трябвало да ги, затова казах и че ги харесвам.

Все пак ако не уважаваш предците си не уважаваш и самия себе си и бъдещите поколения.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Все пак ако не уважаваш предците си не уважаваш и самия себе си и бъдещите поколения.
    Точно!
    brd.blog.bg

brd.bulboard.com

Град
    тук таме
    две от най-големи политически сили тогава
    Нашата страна винаги е била на кръстопътя на търговията и е въпрос на стратегия да бъде привлечена към някоя друга страна,а и страната ни,въпреки че е имала моменти на разгром,е била силна и могъща.Въпрос на стратегия и организиране на целите и плановете на другите страни....нито е бил някакъв кой знай какъв мъдър ход,нито нищо и моля никой да не пророкува какво е щяло да било,защото при вземане на друго решение,сега държавата ни е могла да бъде много по развита.Има си тънкости,тактики,връзки и тем подобни с които не сме запознати и при положение че не ги знаем неможем да казваме какво е щяло да бъде.
    По начина по който честваме празниците и обичаите не показваме никакво уважение,а само невежеството си по отношение на оригиналния вариант и цел на тези обичаи,които до такава степен са се вплели с християнските вярвания,че ако можеха да ни видят предците ни,то те щяха да ни се смеят или може би и псуват.
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Точно ,защото сме на благоприятно географско положение другите са искали да ни владеят. Не говори на ангро прочети по сериозна историческа литература.
    brd.blog.bg

brd.bulboard.com

Цитирай Първоначално написано от Националист
    Точно ,защото сме на благоприятно географско положение другите са искали да ни владеят.
    Освен това Борис е имал основателни причини за покръстването на народа .
    Повечето от българските ханове са били прабългари , славяните дълго време не са били допускани до управлението в държавата .
    Народа е бил разцепен - всеки със свои обичаи , вярвания и др.Това е можело да доведе до фатални последици както във външно- политическият живот на България така и във вътрешният .
    Борис не е имал голям избор - да бъде завзет или да покръсти поданиците си .

Град
    Някъде по широкия свят...
    Едно е да почиташ миналото си ,съвсем друго е да живееш в него .
    Все пак сме в 21 век и глобализацията тече в пълна сила,трябва да запазим идентичноста си на българи,но за да оцелеем ,трябва и да вървим напред заедно с другите.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Християнството учи хората да стават духовно силни, съответно и морално, което помага и да станеш материално силен. То е пътят за физическо и духовно благо.
    Който не мисли така, или е сектант, или не го разбира, нито пък иска да го разбере.
    Съжелявам, че то бива използвано за зло от църквите и управляващите.
    Религиозно-политическите отношение могат и да помагат, и да вредят. Само че целта на религията е собствено, индивидуално усъвършенстване.

Все едно, но какво значи езичеството се завръща? Искаш хората да повярват в Бог Тангра ли, или имаш съвсем друго впредвид?
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    тук таме
    На човек му е нужно да е умствено силен и ще преодолее всичко...ако е умствено силен ще знае как да се пребори със собствено си "аз',как да контролира чувствата си така че да постига целите си!

Християнската религията е създадена да обеднява и ако кажеш че греша,то ти оспорваш самата християнска религия....ако беше индивидуална Исус нямаше да събира учениците си и да ги учи на едни и същи неща,а щеше да им раздава различни домашни задачи.
    Плюс това индивидиализмът сам по семе си е лъжа....всичко е копие на копието на копието на копието на копието....

Воини на Тангра.
    Да възродим могъща България.
    Войни на Тангра

Аз предлагам на тези от вас,които смятат акта на Борис за грешен,да се поровят в интернет за съвременните езичници Явно биха искали да са като тях

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones
    Цитирай Първоначално написано от mousy
    Аз предлагам на тези от вас,които смятат акта на Борис за грешен,да се поровят в интернет за съвременните езичници Явно биха искали да са като тях
    nai-malkoto koeto pravqt dne6nite ezi4nici e 4e se zanimavat s ekologiq...
    i sa mnogo po svestni ot pove4eto "vqrva6ti hristiqni "

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

Цитирай Първоначално написано от AutumnTears
    или пък празнуват голи пред "Stonehange" лятното слънцестоене --> http://www.segabg.com/online/article...id=14&id=00006

Смърт за езичниците и кур за атеистите !

Град
    или пък празнуват голи пред "Stonehange" лятното слънцестоене --> http://www.segabg.com/online/article...id=14&id=00006
    vseki narod si ima unikalni rituali i tradicii
    tova ne e ni6to 4ak tolkova potresava6to..

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Цитирай Първоначално написано от ULTRA_LEVSKI
    Смърт за езичниците и "мъжки полов орган" за атеистите !
    +1
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Град
    "мъжки полов орган" за Bibliqta

Супер фен Аватара на SolusChristus
    "мъжки полов орган" за Bibliqta

Град
    тук таме
    Християните са били смятани за атеисти и езичници....като казваш тази попържня,поне малко да се беше замислил,защото с нея обиждаш абсолютно всички религии и философски възгледи!

Съгласна съм, че Борис е трябвало да предприеме нещо, за да запази цялостта на народа си, за да може той да продължи напред като единно цяло. Не харесвам християнството, никак даже, но определено приемам тезата, че когато всички наоколо са християни, няма как един разумен владетел да ги игнорира, тъй като това би повлияло негативно на развитието на отношенията между отделните държави, които пък от своя страна са важни, особено за размирно време като Средновековието. От друга страна, обаче, човек със средни познания по история на България е добре запознат с факта, че българският народ е бил притиснат - тоест малцинството решава за мнозинството. Тук не говорим само за това политическия елит да реши и определи бъдещето вероизповедание на целия народ, тук наблюдаваме друг феномен: Малцинството от политическия елит, начело с Борис решава тиранично да наложи своето виждане за бъдещата политика. 52 болярски рода биват изкормени. Не само болярите, не само жените им, децата им, братовчедите им, лелите им, чичовците им, всички, които се сетите. 52 рода ... все едно сега г-н Първанов да реши да убие всички Иванови, защото не харесва фамилията им или възгледите им. А как се чувства народа според вас в такива години, принуден да приеме някаква шибана, селска вярица, зародила се в катакомбите на Рим? Тук говорим за ограничаване на индивидуалната свобода и третиране на свободния човек като роб. Всички плачем и ревем, когато говорим за Турското робство, нали? На всички им става неприятно при мисълта, че християни са били избивани, когато не са пожелавали да станат мюсюлмани. За нас това е трагедия. А избора на българският народ тогава, избора на болярите от онези 52 благородни рода ... просто статистика, пречка за осъщестяването на новата религия, която видите ли, носила нещо добро. Защото в съзнанието на българина Борис си остава светец. Какъв светец е този, по чийто заповеди са изкормени толкова много хора? Какъв владетел е този, който се отнася по такъв начин с народа си. Мислите си ... "не е имало алтернатива, не е имало алтернатива, затова е направил така". Имало е алтернатива, имало е избор ... никой не му е пречел да направи християнството официална религия, но да са позволени и другите култове, защото в въпрос на избор. Борис, обаче, е избрал християнството да е ЕДИНСТВЕНА религия. С официално вероизповедание християнството щяха да се решат до голяма степен проблемите с Визанитя и другите съседни държави. С по-строги и добре обмислени закони можело да се задължат хората активно да участват в държавния живот ... имам предвид по-строги закони за набирането на войници, примерно, по-строги санкции за хората, които не стават войници и не подпомагат по някакъв начин държавата.
    Че езичеството се възражда, възражда се, има си неопаганизъм и доста хора го изповядват напоследък в различните му форми. Християните нищо не могат да направят по въпроса, техен избор е да живеят със жалката им Библийка винаги под ръка.
    Memento moriendum esse!

Голям фен Аватара на Uptown_soldier
    Град
    Sofia city
    стига копирахте националистични идиотизми, вземете си учебника по история и вместо да пишете простотии. слепци и роби сте онези от вас, които подкрепяте идеите на определени хора само защото нз кое е правилно. през османско време нарочно са искали българите и изобщо поробените народи да не са образовани за да се управляват лесно. през комунизма може и да не е имало много висшисти, но пък всички са имали задължително основно образование. сега нацията ни пропада именно заради не желанието на младото поколение да учат и да изискват от мързеливите си учители да им преподават. все пак това е наше право. за това ни управляват мутри, доган, и американски говеда си правят каквото поискат с нас. Това е причината да отричате Бог, това е причината национализма да бъде популярен, но за съжаление погрешно разбран от мнозинството.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си