.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Тема: ФизикАа

ФизикАа

пФф здр пак химията я оправих сега физиката.... имам 12 задачи които нямам никаква представа как трябва да се решат..утре ще правя контролно който разбира от физика за 9клас да се обажда а ето ги и задачите на едната и другата група

1. Каква е разликата между елементарен,точков и подобен заряд?

2.Два точкови заряда q1 и q2 на разтояниe r си взаимодействат със сила F. С каква каква сила ще си взаимодействат ако разтоянието между тях се умножи 2 пъти?

3.На какво разтояние един от друг се намират два протона, ако силата на взаимодействие между тях е 23,04.10(-17степен)N? (к=9.10(9степен)N.m2/C2)

4.Как можем да открием наличието на електростатично поле в пространството?

5.Пробен заряд q0=2.10(-9степен)C се привлича от наелектризирано тяло със сила 4.10(-5степен)N

6.В точка с потенциал 100V се поставя ел.заряд q=-5.10(-6степен)C. Колко е електричната потенциална енергия на заряда?

7.Кое явление наричаме поларизация на диелектрик?

8. Два точкови заряда q1 и q2 на разтояниe r си взаимодействат със сила F. С каква каква сила ще си взаимодействат ако единия заряд се увеличи 2 пъти?

9.С каква сила си взаимодействат два електрона във вакум, ако се намират на разтояние 2.10(-7степен)m един от друг? (к=9.10(9степен)N.m2/C2)

10.Положителен пробен заряд с големина 3.10(-9степен)С е поставен в точка А от електростатично поле. На пробния заряд деиства ел.сила F=6=10(-6степен)N която е насочена на изток. Определете големината и посоката на интензитета на полето в точка А.

11. В точка с потенциал 100V се поставя ел.заряд q=3.10(-6степен)С. Колко е електричната потенциална енергия на заряда?

12.Кое явление се нарича електростатична индукция?

плс който знае как се решават да ми напише решенията ще съм му мн благодарна!!! мерси предварително

Град
    Ha MopeTo (sun)
    ооо боже,нямате ли си учебници и тетрадки
    Не Е вЯрнО, чЕ сИ На мОеТо НиВо ... Ти сИ нОмЕр 2 , а Аз НомЕр 1 [!][!][!]

ако ги имаше решени задачите в учебника или тетрадката щях ли да пускам тема....

7.поларизация-явление,при което диелектриците се наелектризират 12.електростатична индукция – явлението, при което под влиянието на външно електрично поле става преразпределение на свободните електрони, и едни части от повърхноста на проводниците се зареждат със + заряд, а други – с отрицателен заряд. за другите идея нямам,нищо че и аз тва уча...ама мене само на теория ме има
    Think.Believe.Dream.DARE[!!!]

Град
    София
    Доста от задачите ги имаше на матурата,потърси вариантите с отговорите.

Голям фен Аватара на kukli4kata001
    Град
    Dreamland
    мхм физика засега при мен става,но нали съм само 7-ми клас за първа година уча....пък тук немога да ти помогна сори
    She was both wise and stupid in the way that when life got hard she didn’t work through her problems; she just danced in her underwear alone in her room until they went away.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си