- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- психология
Някой може ли да ми помогне с отговарянето на този въпрос:
Какви добродетели ще се изграждат през осемте етапа в развитието но личността?
БЛАГОДАРЯ
еми пише си го в учебника. в 9-ти клас си предполагам![]()
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
За първите 4 не знам :P
5 етап-юношество- от 13 до 19 г. добродетел: ангажираност
6 етап-ранна зрялост- от 20 до 40 г. добродетел: "Ние сме това, което обичаме"
7 етап-средна зрялост- от 40 до 60 г. добродетел: "Любов и грижи"
8 етап-зряла възраст- след 60-те г. добродетел: мъдрост
Има го и в учебника както казаха![]()
Можеш да покажеш на човек правилния път, но не можеш да го накараш да тръгне по него!!!
htpp://www.impulse.bg/user/LoNeLy_DeaTh_f
да в девети клас съм,но не съм си купувала учебник
Благодаря зя тези четири![]()
Еми аз до колкото знам са 8![]()
1.Младенчество - първите месеци .. Добродетел - Надежда , тогава се появява доверието или недоверието .. Формулировката на "Младенчеството" е "Аз съм това , което се надявам , че имам и давам."
2.Ранно Детство -(1-3г) ... Добродетел - Воля ..,тогава се появяват автономията и съмнението .. Крайната формулировка на този етап е "Аз съм това , което мога да желая свободно"
3.Предучилищна възраст -(3-6г) .. Добродетел - Цел , появява се иниацитивата или вина . Формулировка "Аз съм това , което мога да си представя , че ще бъда"
4.Училищна възраст - (7-12г) .. Добродетел - Компетентност ,появява се трудолюбието или чувството за малоценност .. Крайна формулировка "Аз съм това , което мога да науча , за да накарам нещата да работят"
За останалите само ще допълня ,защото са ти ги написали![]()
5.Появява се чусвството за идентичност или дифузия .. Крайна формулировка - "Търся да се захвана здраво за някакъв вид живот"
6.Появява се интимността / изолацията .. Формулирофка "Ние сме това , което обичаме"
7. Генеративност /изозлация отново , формулировка "Аз съм това , което сътворявам и за което се грижа"
8.Интергитет/отчаяние ,формулировка "Аз съм това,което оцелее от мене"
Добродетелите не са точно това , но в таблицата са посочени така , по - добре си вземи учебник , когато ти се отвори възможност.Ще ти трябва наистина , много неща пише , който няма как да минеш ако не ги прочетеш , интересно е
![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
имах да пиша доклад за това всико си пише в учебника ако не се лъжа беше на 31 стр или 41 стр потърси в нета![]()
ВинаГи ПиТаЙ "Чичко Google"