.

Виж резултатите на анкетата: А вашето мнение е...

Гласували
46. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Градско

11 23,91%
  • Селско

7 15,22%
  • Всички са хора,въпрос на мислене, възпитание и т.н.

28 60,87%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 46
    Град
    Roma, Italia

Вечното "дерби" : градско или селско?

Подтикната от една тема,за това кои са по-ФИЕШАН и в която възникна ВЕЧНИЯТ спор провинцията срещу големия град,реших да направя следната тема - анкета.
    Вие какво мислите?Коментирайте.

P.S. Ако вече има такава тема - delete
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

Град
    Непостоянно
    Всички са хора,въпрос на мислене, възпитание и т.н

най малкото половината в София са от село .. хаха..и всеки е различен .. доста крайно е да кажеш на някого селянин е така за кефа..
    .!.

'Ма ти сериозно ли?!

Някой да мине на преброяване на изрусените бритони и да направи процентна диаграма

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

Град
    Roma, Italia
    АЗ ПИТАМ КАКВО МИСЛИТЕ ПО ВЪПРОСА,А НЕ ПРЕБРОЯВАМ НАСЕЛЕНИЕТО
    Има някои,които като са от големия град си мислят,че са от Рая!

Под процентна диаграма имах в предвид на различни места какъв процент фьешани има, ма толко ти разбира главата...
    ...като си обясниш някое подмятане по такъв начин не само че не е смешно, ми и е и безмислено, ебати...

Аз съм най- фьешан

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Това, че мога да си купя превъзки в 3ч през нощта, или аналгин в 12ч. вечерта, или един хляб, лютеница и кремвирш - ей тва ме прави горда, че съм от голям град.
    Вече въпроса с кварталите е друго нещо...

Супер фен
    Град
    Своге
    Всички са хора,въпрос на мислене, възпитание и т.н.

Иначе усещам накъде ще отиде тая тема,обаче...
    И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !

Град
    Непостоянно
    Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Това, че мога да си купя превъзки в 3ч през нощта, или аналгин в 12ч. вечерта, или един хляб, лютеница и кремвирш - ей тва ме прави горда, че съм от голям град.
    оф да .. добре че характеризираш хората по тва в кой квартал живеят...дам дам
    .!.

Вярно, че всичко (почти) е въпрос на мислене и възпитание, но все пак една среда-едно мислене, друга среда-друго мислене.
    Средата влияе много на дадени неща.

Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от woshata
    Като не разбираш какво имам предвид недей да коментираш.
    Ок?

Град
    Непостоянно
    Ок?
    не е ок
    .!.

Ок?
    не е ок
    Я се напъни малко,че да разбереш за кво иде реч,вместо да остроумничиш.Кво ще кажеш,а?Само леко да се не осереш...

Иначе селяните имат по-"фешънско" държание.Но иначе на вид по фешънии са тея от градовете Гласувах за селото.А третия отговор просто не се вписва в анкетата.Въпроса е къде са,а не дали е въпрос на мислене или на среда(което дори го няма като опция).

Момчето може да си отиде от селото,но селото от момчето никога...
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Град
    Непостоянно
    Цитирай Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
    Ок?
    не е ок
    Я се напъни малко,че да разбереш за кво иде реч,вместо да остроумничиш.Кво ще кажеш,а?Само леко да се не осереш...
    ае па ти не ми казвай кво да правя..и къде го видя остороумниченето.. чакам да се обосновеш..хайде .. а и май някой друг тряа се напъне аа...
    .!.

Ок?
    не е ок
    ае па ти не ми казвай кво да правя..и къде го видя остороумниченето.. чакам да се обосновеш..хайде .. а и май някой друг тряа се напъне аа...
    Ок,нямаш проблеми.Кат не можеш сама да се сетиш.Искаше да каже,че като си в града имаш голям избор и възможност,а в селото не.Не харктеризира хората по кварталите,а това,че някои са по хубави от други и това,че в някои има възможност,но не смееш да излезеш,за да не те пребият наркомани и други бандюги.
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Град
    Непостоянно
    аха ..сега друг въпрос..ти секретарка ли си и ? както и да е ..добре..и все пак тази логика..да я наречем така мога също да я успоря..живея в Люлин .. квартал с доста лоша слава ..а всъщност половината от нещата не са вярни..тъй че трудно може да се характеризира място където смееш и където не смееш да излезеш..
    .!.

Град
    София
    Всички хора са равни, и както в големия град има мн прости хора, така и на село и обратното.
    Въпроса е друг.
    Аз си имам една теория (без да ми се обиждат хората)
    Значи тези които са от малък град, селце се раждат в тази среда и се стремят към големия град, а тези които са от големия град - те пък се стемят към нещо още по-голямо.
    Началното ниво е различно и от там и стремежите и разбиранията.
    И тези които са от по-малко населено място се стремят да достигнат до там където някои други са започнали.
    нз дали се разбра това което исках да кажа, но се надявам да няма обидени.
    с 2 думи - Нивото от което тръгват гражданите на големия град и на селото е различно!

Град
    гр. Пловдив
    Ок,нямаш проблеми.Кат не можеш сама да се сетиш.Искаше да каже,че като си в града имаш голям избор и възможност,а в селото не..
    Тук позна.
    Не харктеризира хората по кварталите,а това,че някои са по хубави от други и това,че в някои има възможност,но не смееш да излезеш,за да не те пребият наркомани и други бандюги
    Тук също.
    С една малка подробност - "бандюгите" както викаш си ги има навсякъде.
    Най-тъпото от всичко е, че махалата, в която живея се води за една от най-спокойните и най-ОК.
    Никъде друга в Пловдив или извън Пловдив не ми се е случвало нищо лошо, така както на 10 метра от входа ми, така, че тук от части си прав.

До някаква степен имах и предвид, че както във всеки един друг град го има и онова: "От кой квартал си?" - "еди си кой", "Ауу, как може да живееш в това село" .......
    Тракия е най-големия жк. и въпреки всичко се твърди, че като отидеш там едно на ръка, че се чувстваш извън Пловдив, второ - само високи блокове и треви и плевели по 2 метра и разни пустошии, Но малка хора осъзнават, че точно в този квартал (в сравнение с моя) има денонощни заведения... и барове, и дискотеки, и клубове, и аптеки на всеки метър, и т.н.
    Нищо, че за да стигнеш до тоя квартал е нужно да изминеш булевард като тия извън градовете.
    А аз кво?! За една превръзка през нощта тряа да вървя 3 километра, за да стигна до денонощния магазин, макар да живея на 15 минути от центъра...
    ох, не знам кво се обеснявам и аз.

И едно друго нещо - с тия строежи напоследък и незастроени сгради през нощта като тръгнеш да бягаш и да викаш никой не може да те чуе, няма кой да ти помогне, просто панирваш се до неузнаваемост, макар да знаеш, че още 5 крачки и ще си влезеш в къщи, но за тия 5 крачки кой знае колко много неща могат да ти се случат.

Същата е и историята с по-тихите градчета, дори и селца (както и по-тихите квартали на големите градове).

Едно е да тръгнеш да бягаш по някакъв кален път на село, или в моя квартал, друго е да тръгнеш да бягаш по центъра - все ще има кой да те види, да ти помогне....

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Майната ви...

израснал съм на място, което те оформя като личност...
    и те сблъсква с някои аспекти на живота доста рано, калява те...
    И не само ти,спокойно...А и училището ме накара много да се променя и да порасна преждвремнно,защото имаше тъпи хора,а и кварта ми не бепе и не е хубав.

Eminem-Mosh

Град
    Roma, Italia
    Цитирай Първоначално написано от hardball
    Под процентна диаграма имах в предвид на различни места какъв процент фьешани има, ма толко ти разбира главата...
    ...като си обясниш някое подмятане по такъв начин не само че не е смешно, ми и е и безмислено, ебати...

Аз съм най- фьешан
    Ооо,яаа!

Град
    Yambol
    vijte zna4i nqma zna4enie ot kade si,vajnoe kak se darji6,moje da si ot golemiq grad,no da se darji6 kato selqnin i prostak

Град
    Yambol
    Ami da Yambol e mn hubav grad,i nm se radvam 4e sam ot tuk,6to PROBLEM????????????

Град
    Yambol
    Vij kvo,ne 4e mi puka i me interesuva mnenieto ti,ama pone go davai kato si naqsno i kato znae6 za kakvo stava vapros,ne moje6 da govori6 za nqkoi ili ne6to bez da go poznava6,na vsqko mqsto dali e Sofiq ili nqkoe selo dori,ima hora koito se darjat kato selqni i takiva koito si li4i 4e sa vazpitani.Vsi4ko e do 4oveka,a ne zavisi ot mqstoto na koeto jivee.Ama...kakvo li se zanimavam s gluposti.

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    abe drajeto ot qmbol li be6e
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    qmbol e stila
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Цитирай Първоначално написано от KariZma
    Всички хора са равни, и както в големия град има мн прости хора, така и на село и обратното.
    Въпроса е друг.
    Аз си имам една теория (без да ми се обиждат хората)
    Значи тези които са от малък град, селце се раждат в тази среда и се стремят към големия град, а тези които са от големия град - те пък се стемят към нещо още по-голямо.
    Началното ниво е различно и от там и стремежите и разбиранията.
    И тези които са от по-малко населено място се стремят да достигнат до там където някои други са започнали.
    нз дали се разбра това което исках да кажа, но се надявам да няма обидени.
    с 2 думи - Нивото от което тръгват гражданите на големия град и на селото е различно!
    невероятно погрешен начин на мислене имаш...
    1-во хората никак не са равни
    2-ро мечтите на хората от село или дребен град могат да бъдат много красиви и мащабни ... а както виждаш за повечето софиянци, София е нещо приказно, огромно и свято...(нещо, което е изключително невярно за всеки, минал през Калотина)

а това е наистина тъпо

с 2 думи - много погрешна представа за нещата имаш

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си