Цитирай Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
Ок,нямаш проблеми.Кат не можеш сама да се сетиш.Искаше да каже,че като си в града имаш голям избор и възможност,а в селото не..
Тук позна.
Цитирай Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
Не харктеризира хората по кварталите,а това,че някои са по хубави от други и това,че в някои има възможност,но не смееш да излезеш,за да не те пребият наркомани и други бандюги
Тук също.
С една малка подробност - "бандюгите" както викаш си ги има навсякъде.
Най-тъпото от всичко е, че махалата, в която живея се води за една от най-спокойните и най-ОК.
Никъде друга в Пловдив или извън Пловдив не ми се е случвало нищо лошо, така както на 10 метра от входа ми, така, че тук от части си прав.

До някаква степен имах и предвид, че както във всеки един друг град го има и онова: "От кой квартал си?" - "еди си кой", "Ауу, как може да живееш в това село" .......
Тракия е най-големия жк. и въпреки всичко се твърди, че като отидеш там едно на ръка, че се чувстваш извън Пловдив, второ - само високи блокове и треви и плевели по 2 метра и разни пустошии, Но малка хора осъзнават, че точно в този квартал (в сравнение с моя) има денонощни заведения... и барове, и дискотеки, и клубове, и аптеки на всеки метър, и т.н.
Нищо, че за да стигнеш до тоя квартал е нужно да изминеш булевард като тия извън градовете.
А аз кво?! За една превръзка през нощта тряа да вървя 3 километра, за да стигна до денонощния магазин, макар да живея на 15 минути от центъра...
ох, не знам кво се обеснявам и аз.

И едно друго нещо - с тия строежи напоследък и незастроени сгради през нощта като тръгнеш да бягаш и да викаш никой не може да те чуе, няма кой да ти помогне, просто панирваш се до неузнаваемост, макар да знаеш, че още 5 крачки и ще си влезеш в къщи, но за тия 5 крачки кой знае колко много неща могат да ти се случат.

Същата е и историята с по-тихите градчета, дори и селца (както и по-тихите квартали на големите градове).

Едно е да тръгнеш да бягаш по някакъв кален път на село, или в моя квартал, друго е да тръгнеш да бягаш по центъра - все ще има кой да те види, да ти помогне....