.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 67
    hottie
    Guest
    По последни статистики нивото на раждаемост при циганите е паднало с пъти! Има дори семейства с по 1-2 деца.
    Но не това имах предвид.
    marilyn : да тези деца ще се превърнат в същите като родителите им, но това е защото са отхвърлени и всеки им обръща гръб. Аз лично много съм си говорила с едно цигане (от тези на св Седмочисленици - София) и мога да ви кажа, че вътре в себе си то е страшно добро и много объркано. Него го учат норми, които за нас са неправилни. Аз тук не защитавам циганите , а децата. Те са толкова невинни. За мен лошо дете няма.

Мега фен Аватара на Pedigree
    Град
    на стола
    Точно пък за тези не ми е жал изобщо.

ти пък откъде си толкова сигурен че парите са за ядене ....пък и къде си виждал нещо за 10 ст. ,което може да го нахрани ......

Супер фен
    Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от tqnko
    Цитирай Първоначално написано от ANTIHUMAN
    Цитирай Първоначално написано от Pliok0019
    Не ми е жал за 5 годишен, дрипав сапун.
    +1 Нито работят, нито нищо!
    Ех тия 5 годишните защо не работят бе.. сигурно защото са циганчета
    Аз говорих общо казано ! Моя грешка.
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Цитирай Първоначално написано от hottie
    По последни статистики нивото на раждаемост при циганите е паднало с пъти! Има дори семейства с по 1-2 деца.
    Но не това имах предвид.
    marilyn : да тези деца ще се превърнат в същите като родителите им, но това е защото са отхвърлени и всеки им обръща гръб. Аз лично много съм си говорила с едно цигане (от тези на св Седмочисленици - София) и мога да ви кажа, че вътре в себе си то е страшно добро и много объркано. Него го учат норми, които за нас са неправилни. Аз тук не защитавам циганите , а децата. Те са толкова невинни. За мен лошо дете няма.
    Знаеш ли, че понякога правейки добро ти всъщност вършиш злина?
    Един вид- мечешка услуга.

Докато има добри и състрадателни хора, които да им дават пари, все повече деца ще са принуждавани да просят по улиците. Тази порочна практика трябва да се спре и най-хуманният и ефективен начин ще е да спрем да даваме.

Друг е въпроса и от къде идват тия пари... защото богатите не дават милостиня, а дават тези, които имат малко и наистина усещат разликата от лев-два...

тъжна история, но на просяци- пари не.
    Само на улични музиканти, на слепи и на възрастни хора...
    Знам, че на просяци пари не се дават и не го и правя(освен на възрастен човек, незрящ, сакат, и пр.) За това написах по-горе, че ако дете ми поиска пари го питам дали иска аз да му купя за ядене. Ако откаже прав му път, но ако се съгласи отивам и му купувам. Така знам, че парите не отиват за глупости а за хранителни нужди. Не знам аз като видя дете и се разтапям.

вчера си хапвам пица на НДК и идва едно мангалче на 7-8-9 и вика "како,као дай някви стинки да си купя пица" и ми стана гадно и му дадох 50ст(не че ще стигнат за пица,но толкова прецених че мога да му дам)..и след това почна да обикаля и да проси и от другите хора ,които ядяха или се редеха на опашката..След 2мин идва приятелчето му - момиченце,ромче пак на тази възраст и то излиза със същия номер.Но на него му отказах..Докато се наям ,тва момиченце мина и ме пита още 2-3 пъти сигурно и накрая му викам.То не помнеше ,че ме е питало даже.Едва ли парите са отишли за нещо смислено,но както и да е...И без това рядко имам възможност и много рядко се случва да давам пари на просяци...Особено на цигани.Това даже май ми беше 1вият път да дам на циганин пари.Виж на деца,които свирят,слепите на метрото,които свирят и те,старци и т.н по-съм склонна да дам,но и на тях рядко давам...

Напоследък доста често ми се случва,някоя баба(българка) да води дете със себе си и да ме моли за левче ,защото не им достигало да купят някакво лекарство за детето.Случвало ми се е и само някаква 40годишна жена да ми показва няква рецепта и да ми иска пари...И на тях не им вярвам много ,много...Въпреки че може и наистина за това да им трябват парите...
    Schranz music is my world !

LONSDALE88
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от LONSDALE88
    Ефтаназия за такива или в концлагер!

hottie
    Guest
    А най-ги мразя тия дето си мъкнат децата с тях да просят и мръзнат по студовете

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    "Измет", "дрипав сапун", "напаст"? Хора, знам, че има много просяци, които лъжат, събират пари, а ги дават за цигари или си имат нормален живот, но препечелват така с измама. Но да кажете на едно малко дете, което няма дрехи на гърба "измет", това е жестоко. Направо ми се сви сърцето като прочетох тия коментари, не е ли останала поне малко човещина у нас? Егати...
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Град
    Club Old Number One / RPU 24h
    гадни натапници, най се дразня като почнат да влизат по кафетата и кръчмите да просят... нищо друго освен храчка и шут не съм им давал.

Не ги съжалявам! Не заслужават. Вярно, съдбата не им е дала шанс за нормален живот, но и те не се стараят да го променят. Колко циганина са успели да направят нещо с живота си? Малко. Но ги има, защото са загърбили миналото си и са дали всичко от себе си, за да бъдат нещо в тоя живот. (Пример: Азис - известен, няма значение с какво, не само в България, а и цяла Европа.) Наскоро си бях купила дюнер и вървя с една приятелка по ЦЕНТЪРА и едно циганче минава покрай мене взема ми дюнера от ръката и бяга 10 метра пред мен и ми вика: "Мерси, како!" Как да ги съжалявам? И за това не стават.
    And now you want somebody
    To cure the lonely nights
    You wish you had somebody
    That could come and make it right....

Мега фен Аватара на babity
    Абе к'во ше жалите децата на мангалите? Те самите те не си жалят децата, та аз ще ги жаля... Значи циганката може да си надруса бебето с риск да го осакати за цял живот и да се лепне пред църквата да чака пари за цигари, пък аз немога да не и дам пари, така ли? Я сиктир от тука..

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Цитирай Първоначално написано от Alco
    гадни натапници, най се дразня като почнат да влизат по кафетата и кръчмите да просят... нищо друго освен храчка и шут не съм им давал.
    Понякога много обичам кежуалите ...

По темата:
    На тези не им вярвам ... знам каква е далаверата .. предполагам всеки знае!
    Иначе онзи ден си стоя с една мацка на ОМВ на Опълченска и си се кефя нещо .. и идва едно цигане на 13-14 години и почва да ни дрънка некви глупости и да иска стотинки!Момичето тръгна да се бръква да му даде но аз я спрях и понеже бях в добро настроение викам "Стой .. аз ще дам!" ...и му давам некви стотинки (бели не жълти) и оня вика дай да ти видя ръката и аз викам какво !?!? И той тръгва да ми разтваря юмрука .... ебаси наглия тип!!! Спаси го това че бях с момиче, което харесвам и не исках първото и впечатление да бъде от това как мангала отнася един прав в лицето!
    Тия дни пак имам път натам и горко му!!!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Град
    Видин
    Едно такова въпросно цигане отива при един познат да му иска 10 ст...
    Пича си пийнал, идва от дискотека и т.н.
    Та удря му той 2 шамара и му обръща джобовете, изкарал близо 10-15 лева дребни..
    Горките те...
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Аз трябва ли според теб да се чувстрам виновна , че майка му и татко му не са учили като млади и са го родили ? Не съм виновна за тяхното разбиране ... мислят си , че живота е лесен и раждат по 10 -15 деца

Град
    София
    На мен ми е много тъжно за хората по улиците, които виждам, че наистина се нуждаят. Когато имам възможност им давам пари. Ужасно е, че държавата позволява възрастни хора, които не са добре здравословно и не могат да работят, да просят по улиците. Когато мина покрай някоя мила бабка, която си личи, че наистина има мужда от пари и не и дам по някаква причина след това направо си изпитвам угризения..

Иначе за циганетата не ми пука. Даже току що да съм спечелила 6тица от тотото пак няма да им дам. Имат физическата възможност да работят или да ходят на училище, но не го правят.
    До университета има едно цигане. Идва всяка сутрин, подпира се на стената и вика: "Како, имаш ли 10 стотинки?".. Ами да ходи на училище бе! След 5 години като се размножи многократно ще започне праща малките циганета така... защото е най-лесно да стоиш подпрян на стената и да викаш дай 10 стотинки..

Супер фен Аватара на evil_lady_in_black
    Град
    извън всякаква реалност
    Кой каквото си го направи ! Ако родителите на въпросното циганче бяха поработили малко може би то нямаше да проси

Град
    Там,където най-малко очакваш....
    От една страна ми е жал ..
    докато са малки и безобидни .. а после ...
    -момичетата .. магистралата .. джас прас ... аеееееееееее няя ..
    -момчтата .. загорели са .. ходиш си по улицата и .. секси ..кога ще се.... няяяяяяяяяяяяяя боклуци мизернииииииииииииииииии
    If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
    do...it just means that nothing else is more important than you... )

Мега фен
    Град
    София
    Много им се дразня- защо на мен никой не ми дава пари?!?!? Защо аз трябва да работя(през лятото), за да изкарам по 20 лв на ден като те тея пари само за час ги изкарват на Витошка. То така е много лесно само да искаш от хората.

За тея само бой бой и пак бой.

Чудя се,защо раждат по 15 деца и после ги пращат на улицата или да просят или да крадат

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от pOiSoN_kIsS_94
    Чудя се,защо раждат по 15 деца и после ги пращат на улицата или да просят или да крадат
    кажи му циганин и повече не го обиждай

^ За да вземат повече помощи и правомощия и да не работят!

Точно затова - чух лично случай как една циганка на не повече от 25 чака 7-мо дете, щото не искала да почва работа, а и трябват пари, че имали много кредити и т.н. Хем тя сита, хем мързелува, хем циганетата след време ще крадат и имат печалба. Тя и без това го оставя ей така, ако оживее - оживее.. Не че ми дреме де специално за тях. Носят само болести..

Просто на САПУН! Няма снизходителност за мангалите и това е.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Аз лично никога не давам стотинки на просяче (независимо дали е циганче или българче), защото не знам какво ще си купи. Не мога да знам дали ще ги изхарчи за лепило, цигари или баничка. Ако, е някое от първите две чисто и просто му правя мечешка услуга. По-добре нищо отколкото това.

Е, ти фактура ли искаш?.. ;д

То си личи по-лапето бе в повечето случаи.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Аз лично не бих могла да позная по външния вид за какво ще ги похарчи. Правят мили очи, ама като им купиш нещо за ядене го хвърлят (както беше написало едно момиче).

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си