Първоначално написано от
marilyn
Писна ми да ме срещат точно такива циганчета, каквито е описала авторката и да ми искат "20 стотинки". Бях преди 2 седмици до посолството на Испания и там някакво циганче ме молеше да му дам някакви стотинки, естествено го изгоних, но една дойде да му се представя за майка и да ми обяснява колко нямали пари. След като излязох от посолството някаква друга циганка представи това циганче за нейно дете и пак ми искаха пари.
Никога не давам пари на такива, които просят. Все пак да се замислим защо нямат пари. Родителите им ги мързи да работят и карат само на помощи. А на морето тази година едни циганчета, кото нямаха 10 години сигурно искаха цигара на майка ми.
И после съжалявайте ги...
А някой беше споделил за българи, семейство с 10 деца. Е извинявайте, ама нормално ли е да карат децата си да работят от мн рано, да живеят в пълна мизерия и нз си какво, само защото не им се прави секс с презерватив?! По-добре да имат 1-2 деца и да ги отгледат добре и да ги изучат, отколкото 10 и от никое нищо да не стане, само да се мъчат. Тези деца са осъкатени заради безумието на родителите си.
На такава възраст въобще не осъзнаваш какво ти се случва. Тези деца са така възпитани, но те не са виновни за това. Те още нямат почти никакви права.
И ако всички деца са отхвърлени по този начин свестен циганин наистина няма да има !
Все едно да отхвърлим 7 годишно дете, защото е бутнало съученик, напсувало учител и откраднало нещо(говоря за българче, защото ги има). И какво правим с това дете? Посочваме го с пръст и го гоним? После какъв човек ще излезе от него? Защо трябва да отблъскваме беззащитните вместо да им помагаме?