Цитирай Първоначално написано от eveto_xx
Цитирай Първоначално написано от Kman
Не - няма прераждане и Господ. Животът няма смисъл и след като умреш няма рай или ад, а просто един вечен мрак.
+1 дори и мрак няма,съзнанието което се сформира от психиката на човек съществува докато мозакът се захранва с кръв,обогатена с кислород.След прекратяване на функциите на тялото,всичко процеси спират и съзнаието което наричате душа или дух,просто като машина спира,защото реално погледнато съзнанието не е нищо повече от ел. импулси и процеси протичащи в мозъка.
Ама то е тка,когато човек не се интересува и не знае кое как всъщност става,започва да си го обяснява според това което знае около него ,за съжаление това не е достатъчно и си въобразява едвали не че има душа и тази душа била безсмърта и се преражда или че пък имала еди колко си прераждания,или че била отивала някъде в разни други светове....
В други светове....
И аз точно така си мислех в 7ми клас.И се чувствах добре.Не ме беше страх. Но не пречеше да опитам някои техники за медитация. Както и да прочета допълнителна информация.Правиш опити, нищо не се получава.Но след усилената работа се появява така наречения "успех".Когато почват да ти се случват едни странни работи...И не само на теб, и на близките ти,приятелите ти...И на всеки един от тях имаш безусловно доверие, почваш да се чудиш - къде е уловката?Виждаш и усещаш неща, които се отричат.Усещаш, че света не е толкова просто устроен - сетивата са ни прекалено несъвършени, за да усетим същността на нещата.
Уточни се малко...
На лс ако искаш.Ще ми е интересно да разбера за какво става въпрос.