- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Vyproscheta dami.. :)
Тва за образованието не беше много на място.Първоначално написано от cherinka
Кво ти да не се образоваш заради другите,да не си тъпа на фона на тях? Щото аз го правя за себе си,просто щото искам да имам разбиранията на тази или онази тема. Толкова ли фантастично звучи?
.. и съм забелязала,че момчетата на нашата възраст,които са ако мога да се изразя "на място" не демонстрират прекалено явно,че харесват външния ти вид .. в секундите (2,3,100),в които се разминаваш с НЕГО (който и да е) ти не можеш да уловиш какво мисли ТОЙ,че оттам да ти стане хубаво .. той просто те поглеждам и до там. Кво ще те спре и ще каже " Извинявай,че те притеснявам,но си много красива! " ли?
Повечето критики и похвали,подсвиркания,зариб явки са или от някакви простаци,които искат да се изтъкнат пред някого или пред теб и мега лигаво тии ръсят някви комплименти,които винаги са с финал: у нас ..
.. или от някакви мазни,загорели чичковци по строежите,които видят ли те с къса пола и токчета,и почват да те заглеждат,освиркват и обсъждат?
Таа за мненето на тези групи/маси хора ли трябва да ми пука и да определят самочувствието ми?
Забелязала съм,че повечето момичета като видят някое красиво,натокано момиче и го гледат ГАДНО. И кво трябва ли да ми стане тъпо,че някоя избива комплекси и завижда например?
Или трябва да се чувствам мега КРАСИВА като в някоя дискотека по 5-10 (пияни или чисто загорели) ми се лепнат и цяла вечер ми правят комплименти? Тези хора ли трябва да са фактор за самочувствието ми?
Не мисля така.
И за да ти докажа ( въпреки,че не виждам защо трябва ),че всичко по външния вид правя за себе си,ще ти дам един прост пример: имам няколко дрешки,които АБСОЛЮТНО никой не ги харесва,нито като модел,нито как ми стоят. Да,но на мен точно тези дрешки са ми любими. Еми - нося си ги. Или преди няколко години никой не ме харесваше с червена коса,хората правеха едни физиономии като ме видеха,приятелите ми се подиграваха - да,но като се видех в огледалото се харесвах. И си бях доста време така,после смених цвета не заради ТЯХ,а просто защото исках да видя кой друг цвят ще ми отива. И прочие,и прочие.
А искаш да кажеш,че едва ли не е висша цел на повечето да се изкарат безчувствени и непукисти? Виж и аз съм я забелязала тази все по-навлизаща и обкръжаваща ме мода,НО:
в тези постове,които прочетох в тази тема не забелязвам някой да се опитва да се изкара тип: "Не ми пука за никой",а и повечето на нашата възраст са така,по-скоро положението е: "За мен е важно само какво мисля аз за себе си и най-близките ми хора" (говоря не само за външния вид,но главно за него) :] И тук ще направя едно допълнение: Ако някое момче ( колкото и да е хубаво ) дойде и ми каже,че с тази пола краката ми изглеждат страшно криви - ще ми мине през оная работа,но ако дойде приятеля ми и ми го каже бих се замислила вече. ( или родителите ми,или приятелка и така ) Бих се замислила сериозно,и ако осъзная че наистина е така .. да променя това нещо ( било то примера за краката,било то за нова блуза,за грим,за прическа ).
За самочувствието на една жена / съдя по себе си / бих казала,че най-важна роля играе отношението към външния й вид на мъжа до нея,защото когато той я кара да се чувства специална,различна,красива ,привлекателна,чаровна или каквото и да е / положително /, когато е с нощница, тя ще се чувства красива дори с нестандартната си нова рокля като отива на парти,или с избелелия си панталон,когато отива да хвърля боклука.
Пфф и аз като тебе черинке нз как го написах. ;d![]()
La dicha de la vida consiste en tener siempre algo que hacer,alguien a quien amar y alguna cosa que esperar!