.

Виж резултатите на анкетата: Бихте ли станал(а) вегетарианец?

Гласували
124. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

40 32,26%
  • Не

84 67,74%
Отговор в тема
Страница 1 от 12 1234511 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 291

Вегетарианство...

Здравейте!
    Бих искала да разбера дали сте "За" или "Против" вегетарианството!
    Ще се радвам, ако всеки включил се в дискусията, поясни причините, поради, които е "За" или "Против" вегетарианството!
    Аз лично съм вегетарианка, от около 17 години!Смятам, че това е по - здравословен начин на живот, по - хуманен, по - етичен, и по - морален!

Супер фен
    ям всичко, което ми е вкусно, без да мисля дали е вредно или полезно, дали се дебелее, дали е животно или растение.. щом ми харесва ще го ям!

Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.

Аз не съм вегетарианка,защото ям пилешко,пуешко и риба,но подкрепям вегетариянството с две ръце!
    Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!

Голям фен Аватара на Uptown_soldier
    Град
    Sofia city

Re: Вегетарианство...

Цитирай Първоначално написано от bloodybaby
    Здравейте!
    Бих искала да разбера дали сте "За" или "Против" вегетарианството!
    Ще се радвам, ако всеки включил се в дискусията, поясни причините, поради, които е "За" или "Против" вегетарианството!
    Аз лично съм вегетарианка, от около 17 години!Смятам, че това е по - здравословен начин на живот, по - хуманен, по - етичен, и по - морален!
    Аз също съм вегетарианец, но от около 5 години. И станах такъв по същите причини.

Много обичам животните... и на свобода... и в чиния Все са ми едни такива сладинки! Абе хубаво е човек да си прочиства организма от животинската храна, обаче пък съвсем без месо не ме радва. Много обичам всякакви месни продукти.
    Успеваемостта е прaвопропорционална на желанието.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Емовска ви работа... http://youtube.com/watch?v=Lo-e_n10S4I
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Нямам нищо против вегетарианството, но никога няма да стана, аз съм хищник

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Аз съм твърдо За...Понякога съм си правила паузи от месо,ама тука от както я имаше тая темата за видистите...та след това филмче ми е доста сложно да ям месо...Гади ми се.
    От друга страна се водя сортна натура и без месо може и д колабирам на игрището ама ще замествам с човешко

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от IlLuSi0nS`
    ям всичко, което ми е вкусно, без да мисля дали е вредно или полезно, дали се дебелее, дали е животно или растение.. щом ми харесва ще го ям!
    Напълно подкрепям

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    Не бих станала вегетарянка. 1во защото ми е вкусно, съдържа полезни вещества, чувствам се по-добре като ям месо. По едно време се беше случило така, че един период бях основно на зеленчуци, определено не се чувствах добре.
    Наистина е малко грубо да ядем горките животинки, аз много обичам фауната, но....ям ги.
    Когато в менюто ми няма месо все едно не съм яла.

Цитирай Първоначално написано от Jamalska
    Аз съм твърдо За...Понякога съм си правила паузи от месо,ама тука от както я имаше тая темата за видистите...та след това филмче ми е доста сложно да ям месо...Гади ми се.
    От друга страна се водя сортна натура и без месо може и д колабирам на игрището ама ще замествам с човешко
    Ако това е, което те притеснява, бих искала само да спомена, че голяма част от световните шампиони, в не една категирия, са вегетарианци:о)

Супер фен Аватара на KiLLeR_InSTiNkT
    Град
    На седмото небе...
    Ще прозвучи жестоко, но без месо не мога.
    Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата...

Кликни тук

Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Вегетарианците са глупаци.
    Би ли пояснил, защо смяташ така?

някъде около година бях спряла да ям, но пак почнах... шкембето е виновно!
    иначе много уважавам хората, неядящи месо, защото аз се провалих в това си начинание.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Град
    Психиатрична болница..
    Аз лично не се лишавам от правото да ям месо..Организмът на всеки се нуждае от разнообразна и същевременно полезна храна, която съдържа полезни вещества.. Пък и месото е доста вкусно

Things will never be the same again

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Вегетарианството... ммм, не ми е по-вкуса.
    И все пак ям само пилешко и от време на време свинско. Агнешкооо телешко бляяяя.
    И практиката ми е - не ям нищо, което бих гушката. Особено за зайци се отнася.

Saatana vittu perkele hate crew!

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Цитирай Първоначално написано от eXtrem3-g1rl
    Пък и месото е доста вкусно
    Поне част от месото хах...Свинско,ангешко,телеш о,риба и тн всичко различно от риба мога да го понеса ако е в мн смляно състояние..иначе даже ми е гадно да го гледам.

Цитирай Първоначално написано от Jamalska
    темата за видистите...та след това филмче ми е доста сложно да ям месо...Гади ми се.
    Oh my goth! В момента го гледам това и.. даже не мога да го коментирам

Цитирай Първоначално написано от eXtrem3-g1rl
    Аз лично не се лишавам от правото да ям месо..Организмът на всеки се нуждае от разнообразна и същевременно полезна храна, която съдържа полезни вещества..
    Би ли пояснила кой точно ти е дал правото да ядеш плътта на невинните животни?Кой ти е дал правото да ги убиваш и да ядеш тялото им?Не казвай, че не го правиш - давайки парите си за месо, ти индиректно убиваш, защото напълно умишлено подпомагаш месната индустрия и с парите на всеки консуматор, се плащат заплатите на убийците на животни!
    Ако мислиш, че месото е полезна храна в грешка си!Просто вредата от месото не се разтръбява, както пропагандата на месопроизводителите!

Град
    София
    Ако мислиш, че месото е полезна храна в грешка си!Просто вредата от месото не се разтръбява, както пропагандата на месопроизводителите!
    Това е най-голямата глупост която съм чувала.... Рибата например е доста полезна.....

Цитирай Първоначално написано от malka_sladuranka
    Това е най-голямата глупост която съм чувала.... Рибата например е доста полезна.....
    Влез в google.com и напиши вегетарианство!Ако четеш внимателно и целта ти е да обогатиш поне общата си култура, ако не да промениш навиците си, ще научиш много за месото!

Град
    София
    Влез в google.com и напиши вегетарианство!Ако четеш внимателно и целта ти е да обогатиш поне общата си култура, ако не да промениш навиците си, ще научиш много за месото!
    Ако са писали вегетарянци... Няма да се учудя... Представям си каква агитация е. Нормално е да има две мнения по въпроса(дори и повече), но не споделям твоите възгледи.

ПП. Общата ми култура си е на ниво.
    Ще ме извиняваш, но искам да отправя една лична забележка към теб. Това, че явно си малко по-възрастна не те прави по-интелигентна, по-знаеща и така нататък. Излишно е да се държиш снизходително. Казвам го защото забелязвам изтъкването ти вече в няколко теми. Айе със здраве.

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    А кой ви дава право да ядете милите беззащитни зеленчуци и пловоде? Щото както и да го погледнеш те са по-беззащитни от животните.
    Освен това доматите, краставиците и ябълките не са полезни - това е пропаганда на зеленчукопроизводителите и зеленчукоразпространители те.

Saatana vittu perkele hate crew!

Ниго
    Guest
    Ахаха вегетарианците. Човека е създаден ВСЕЯДЕН. Той има кучески зъби за да ръфа месо. Освен това човек не може да усвоява фибрите от храната. Тук идва големия проблем на вегетарианците. Те не приемат достатъчно протеини. Имало световни шампиони вегетарианци? Кои? Мисля Морис Гриин беше/е вегетарианец.

Кравите, козите и тн. си набавят протеина по много интересне начин. В техните храносмилателни системи живеят микроорганизми, които преобразуват фибрите в протеин. Обаче при хората това е невъзможно. Без месо се лишавате от витамини А и Д. Не приемате и пурини.
    Приматите са тръгнали да евоюлират от месоядни маймуни. Шимпанзетата са месоядни и налитат осбено много на мозък, освен това при някои подвидове има и канибализъм. Месото е изиграло важна роляв еволюцията.
    През палеолита, когато човека се е хранил изцяло с месо (ледников период, ко да праиш) средната продължителност на живота е била по-голяма (въпреки екстермните условия) отколкото през палеолита, когато основната прехрана е била растителна.

Я сега споменете са ползите от вегетаринаството като:
    анемията (особено при жените. При месечния цикъл се губи много желязо)
    липсата на протеини, която се компенсира със соя. *удната соя, която предизвиква рак на стомаха.
    Липсата на важни животински мазнини.
    Абсолютния недостиг на Омега 3.
    Недостига на калции.

АКо искаш да си мерим медицинските изследвания и източници - твой съм.
    Само не ми излизай с изследванията проведени върху индианците от поречието на Амазонка поазващи повишжн рист от рак на стомаха след консумация на месо. Тези индианци се хранят от векове с насекоми и растения - не стават за обект за подражание.

Не си пропагандирайте идеите наляво-надясно. Вегетарианстово не е естественото състояние на човека. Човека се е изправил, за да вижда своята плячка. Ако бяхаме тревопасни до сега да сме още на четири крака, или по дърветата.

Ако са писали вегетарянци... Няма да се учудя... Представям си каква агитация е. Нормално е да има две мнения по въпроса(дори и повече), но не споделям твоите възгледи.

ПП. Общата ми култура си е на ниво.
    Ще ме извиняваш, но искам да отправя една лична забележка към теб. Това, че явно си малко по-възрастна не те прави по-интелигентна, по-знаеща и така нататък. Излишно е да се държиш снизходително. Казвам го защото забелязвам изтъкването ти вече в няколко теми. Айе със здраве.
    Не става въпрос за агитация, а за информация!
    Наистина е нормално да има поне две мнения по даден въпрос!Обикновенно едното е правилно а другото погрешно!В случая, ако не си се интересувала от вредата на месото, едва ли ще си запозната каква е тя!А вредата е голяма и доказана с много изследвания на учените, много наблюдения и много доказателства - не става въпрос за просто променяща се във времето теория, става въпрос за знание!
    Не се държа снисходително с никого!Това, че посочвам някъква грешка или допълвам нещо, означава ли, че се държа снисходително?При положение, че от много години живея определен начин на живот е съвсем в реда на нещата да съм запозната с този начин на живот!Ако да кажем ме попита някой за месни деликатеси сигурно ще гледам опулено и няма да знам какво да кажа!Ако обаче ме попита за нещо свързано с вегетарианството, със сигурност мога да кажа много!Това ли наричаш изтъкване?Защото ако е така, значи имаш проблем с понятията...извини ме, ако съм те обидила с нещо!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си