.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 55

Тема: Право

Право

Според Вас къде е най-добре да кандидатствам - в България и в чужбина? Какви специалности има и с какво се кандидатства? След като завърша вярно ли е, че първо трябва да започна в някаква кантора и след това да започная с моя собствена? Мерси предварително.

Вие се насрахте вече с това право. Всеки втори се юрнал адвокат, юрист или нотариус да става.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Bianca
    Вие се насрахте вече с това право. Всеки втори се юрнал адвокат, юрист или нотариус да става.
    Парите са добри там, но май те е страх от конкуренцията от многото кандидати
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Не исках мнение колко човека искат да кандидатстват за право, а нещата които съм написала. (:

Добре.
    Винаги е по-добре да кандидатстваш в чужбина, но това зависи до някаква степен от персоналните възможности.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Специално за правото имаше някакъв проблем с това, че като завършиш в дадена дръжава, а после искаш да практикуваш в друга, става сложно, защото законите са различни, затова има някакво Европейско право се води, но пък и с него знам, че има проблеми.

Въбще не съм запозната, просто ти пускам това като инфо да се разтърсиш в тази посока. Може и въобще да няма такъв проблем

Цитирай Първоначално написано от shadow4e
    Специално за правото имаше някакъв проблем с това, че като завършиш в дадена дръжава, а после искаш да практикуваш в друга, става сложно, защото законите са различни, затова има някакво Европейско право се води, но пък и с него знам, че има проблеми.

Въбще не съм запозната, просто ти пускам това като инфо да се разтърсиш в тази посока. Може и въобще да няма такъв проблем
    Мерси за насоката.

Аз пък се занимавам с Криво.

Град
    In the Middle of Nowhere!
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    The forbidden fruit tastes the sweetest...

Боже, колко забавни хора имало по тоя свят, чакай да се посмея.

Цитирай Първоначално написано от assamsancho
    Кривя метали, нещо смешно ли има в професията ми?

Не, няма срамна или смешна професия. Ако не бяха такива като тебе за къде са такива като нас, и обратното.

Град
    Ямбол

Life's too short.. too short to live it as a bad person!

Не може всички да сме адвокати и да караме мерцедеси.

Аз не сакам мерцедес, надявам се Голф-че тройка.

Аз не сакам мерцедес, надявам се Голф-че тройка.
    Яс па си имам Хюндай.

Напред си с материала, май ще се местя в техникума по механотехника и аз да карам нещо по-фешън.

Раят и адът са единствено в ума ни !

Благодаря, Raybeez.

Цитирай Първоначално написано от global
    И някак си "неусетно" се отклонихме от основния въпрос тъпаци и идиоти ли са тези, които да направили изпита да е с тези два глупави предмета, та само идиотите да стават юристи, та резултатите да са налице днес.
    Когато знаеш българската история, и когато си имаш еня от българското творчество, си ЕГАТИ ТЪПОТО МРЪСНО ДОЛНО ПРАСЕ! Да ги еба тея, много са пропаднали, не мислиш ли?

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    shadow4e e права.Специално за правото/към, което съм се насочила и аз/ ако завършиш в чужбина, оставаш там да работиш, защото законите ни са коренно различни.

Принципно има и така нареченето Европейко право, което е общовалидно, но пък е тясна специалност.

При мен дилемата е доста голяма, защото принципно си обичам родината и не ми се иска да живея извън нея.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Град
    I don`t know where
    не претендирам, че съм напълно наясно със законите, а и още не ми е дошло времето затова.

И до колкото съм запозната-да различни са.

А това, че вече сме в ЕС, не означава, че са ни се уеднаквили законите.

Мега фен Аватара на Blab
    С едното зубрене се влиза Право.
    Доста жалко.

И някак си "неусетно" се отклонихме от основния въпрос тъпаци и идиоти ли са тези, които да направили изпита да е с тези два глупави предмета, та само идиотите да стават юристи, та резултатите да са налице днес.
    Когато знаеш българската история, и когато си имаш еня от българското творчество, си ЕГАТИ ТЪПОТО МРЪСНО ДОЛНО ПРАСЕ! Да ги еба тея, много са пропаднали, не мислиш ли?
    Така е - аз знам как се получава висок успех по тези предмети и кои изпълняваха изискванията. Зубърите, преди всичко и тези, които си нагаждаха "мисленето" според това, което се изисква, тези без собствено мнение, без съпротива срещу образователната система, тези, които можеха да изпишат маса страници без смисъл, но разтягайки локуми по начина, по който се изисква от тях. Знам и каква е цената на усвояването на тези умения - пълна загуба на собствено мислене и мнение, пълно нагаждачество и съответствие с изискванията на системата - нещо като да влезеш в БКП преди време. А качествените хора не минават през "ситото" - те като мен не отговарят на изискванията. Резултатът - днес мнозинството съдии са мошеници, съдебната система е разядена от корупция и мошеничество - същите тези хора, които лъжеха системата, за да минат изпитите и, сега прилагат навиците си по нов начин. Мошеническата съдебна система регистрира противоконституционната ДПС и резултатът е тотална разруха и ограбване на страната, и няма нито един осъден престъпник. Аз твърдя, че в основата на това е образователната система. Тя не би допуснала мен да стана съдия, но мошениците допусна.
    Ти като хейтър ли се изживяваш? Against the system, er? В крайна сметка може и да не те кефи начинът, по който са написани учебниците и прочие, ама все пак ти не изразяваш неодобрение към учебния предмет, ти изразяваш неодобрение към САМОТО ИЗКУСТВО!

Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    не претендирам, че съм напълно наясно със законите, а и още не ми е дошло времето затова.

И до колкото съм запозната-да различни са.

А това, че вече сме в ЕС, не означава, че са ни се уеднаквили законите.
    Не, това че сме в ЕС означава, че има свободно движение на хора, услуги и стоки. Означава, че и дипломи, сертификати и т.н. издадени в една държава-членка се признават и в друга.

Второ законодателството ни непрекъснато се синхронизира с това на ЕС, но процеса е малко бавен и доста трудоемък... Но не се притеснявай, всичко се въвежда почти по план...
    Нормално е да е така с дипломите и сертификатите, но да речем, че завършвам тази година право във Виена и искам да се върна обратно в България, тук няма да ми приемат дипломата, та все едно съм си губила времето през всички тези години, предназнечени за висше.

Процеса на синхронизация, определено е изключително бавен, та докато се сработим в това отношение, докато започнем да действаме като едно голямо цяло, ще мине супер много време, ама айде, нека сме оптимисти.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си