Оф, Божеее, а Литературата какво е, по ангелите?Първоначално написано от global
ААААРГХ!
Глобал, ти осъзнаваш ли колко безумно зле си?
Как така си вадиш заключения за цяла специалност на базата на един кьорав предмет, дето толкова и си го учил? Като не си в час, къде си вреш носа, ми обясни...
Все едно от 1 семестър микроикономика, която грам не схващам, да седна да плюя икономиката като цяло. Ограничен и посредствен си.
Колкото до правото - аз уча.
Ако няма да живееш в чужбина, няма смисъл там да учиш, както вече казаха преди мен.
Кандидатства се с български език и литература, но това не означава, че трябва да зубриш. Аз лично подготвих 2та предмета за по-малко от 2 седмици, щото 5 години в училище си питах уя и ме мързеше.
Не те съветвам да правиш същото, щото ще ти се отели волът, но все пак е вариант.
Въпросът е желание да имаш. Аз поне си обожавах предметите, с които кандидатствах, което също изигра важна роля в подготовката ми.
Ако трябваше да влизам с математика например, 10 години да имах да уча, пак нямаше да успея.![]()
Собственост на Canis_Dirus
Преди малко си го спестих, но сега ще ти го кажа.Първоначално написано от Bianca
В с-мата място за изкуство отдавна няма.
Заучават се анализи. Възприятията ти са излишни, мнението си пазиш за себе си, защото никой не ще да те слуша.
+:
Да, прочетох. И все пак, да не си говорим за изкуство в тема, озаглавена "Право". Абсурдно е.;
^ Знам това, което ми каза. Но в една друга тема той самият плюеше не предмета, а изкуството като цяло. (: Та в този ред на мисли го казвам.
глобал, щом си толкова успял (в което не споря и да кажем, приемам за чиста монета), каква е причината да го изтъкваш тук?
Изпитваш някаква потребност да го повтаряш и повтаряш?
Принципа на самовнушението?
Не бе, не се заяждам. Просто си питам.![]()
Недей да плюеш приемните изпити.
Аз щом не ставам по отношение на математика, следователно не ставам за всички специалности, свързани с математика.
Ето, казвам го.
Сега можеш и ти да обявиш на всеослушание, че не ставаш за юрист.
Всеки с възможностите си, мон шер. Ако не всеки всичко му се удаваше, представяш ли си на какво би заприличал светът?
ахахаха, знаех си!
Нарочно те накарах да го кажеш, защото бях убедена, че няма да го направиш. Ето това вбесява - не можеш да признаеш, че не е във възможностите ти да се справиш с нещо.
Е, извини ме, но нищо не е в състояние да ме накара да повярвам, че си толкова велик.
За юрист не ставаш, защото се учат огромни обеми, мон шер. Щом с една елементарна история не можеш да се справиш, какво говорим за ИБДП-то например, който се учи първия семестър (История на българската държава и правото).
Ако си въобразяваш, че някой ще седне и ще те слуша как му философстваш, че, видиш ли, това е излишно и няма полза от него, грешиш. Ще ти зашият двойката и ще налапаш големия.
И ще продължиш да плюеш системата, защото на слабите хора все системата, преподавателите, управниците и не знам още какво са им виновни.
Защото нямат силата да признаят пред себе си и пред другите, че нещо е непосилно за тях и че те просто не притежават нужните качества, за да се справят с него.
Много ме радват такива хора - когато търсят вината във всичко друго, но не и в себе си. Обикновено са плод на родителските похвали и глезотии.
Детето има лоши оценки и не учи - учителите (респективно авторите на учебници) са виновни - нямат подход към детенце, те не го провокират да учи, не му поднасят по интересен начин материала, учебниците са лошо написани. Детенце иначе е толкова умно и интелигентно, в очичките му личи, ама тия пусти учители...
Детето пропада, друса се, деградира - ааа, не е то виновно - попаднало е на лоши хора, те са го подучили.
Мда, примери много. Никога няма да се каже - детето е глупаво, мързеливо, безхарактерно и т.н.
Колкото до другото - нарекли са те неудачник. Окей, ако ти беше успял и щастлив, щеше само да си го метнеш от единия крачол в другия и грам нямаше да ти пука, а не да се палиш и да развиваш теории колко си успял.
Но както и да е, това е без значение.![]()
az v momenta obmislqm varianta da kandidatstvam v 4ugbina ama imai predvid 4e ako zavur46i6 tam pravo, posle tuk ne moge6 da go praktikuva6,samo megdunarodno pravo stava/prosto si4ki zakoni sa razl zatva/Първоначално написано от assamsancho
Хората полудяватПървоначално написано от SofiaRegularCunt
. Но тези, които искат да учат право и да "работят" по специалност...абе не мислите ли, че трябва да си хищник, за да си добър адвокат. Мисълта трябва да ти е доволно бърза. А и както казаха, толко трябва да учиш, че ако нямаш капацитет ще изпушиш. Все пак в 2литра, няма как да налееш 8л.!
Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...
Първоначално написано от Raybeez
Или не поне, добър такъв.![]()
Какво изречение, завъртях....![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Да, има но е кофти да се бъхтиш толкова години над учебниците и накрая да работиш за заплата, която би могъл да получаваш и при работа изискваща не до там висока образованост.
Само дето не всеки студент е готов да започне на свободна практика.Всеки предпочита да има сигурен, дори и малък месечен доход, отколкото да си търси клиенти, а при тази висока конкуренция, положението не е никак розово...![]()
Не е било умишлено и моля за извинение, ако си се почувствал обиден.
И все пак, друго си е свободната практика, дава ти много повече свобода, стига да си в състояние да понесеш и отговорността.
Иначе, ти с какво точно се занимаваш?
Всички ли ще ставате костюмари бе да ви еба майката?
Глобал, а ти какво точно очакваш.
Всеки претендира за права, тъпо ще е да имаш правото на избор и да не го използнаш.
Труда си е труд, и трябва да се цени, всеки си има цена, а когато има кой да я плати, всичко е окей.
На който не му харесва тарифата-може да си потърси друг адвокат.![]()
Първоначално написано от global
Добре дошъл в клуба.
Това е живота-едни печелят за сметки на други.
Доволни сме, тогава когате не губим.
Правим се на загрежени, ама въобще не ни пука за другите, важното е ние да сме добре.
Глобал, мон шер, за разлика от теб аз не се изживявявам за велика. Отговарям ти и пиша, защото темата пряко ме засяга и да кажем, че ми е приятно да споря.
Колкото до системата - не се оплаквам от нея, защото е много по-забавно, когато всеки път си откриваш вратичка в нея и минаваш тънко.
Четох ти мненията относно училището и казаното от теб донякъде препокрива моето мнение по въпроса. Разликата е само, че аз настръхвам от удоволствие щом стане въпрос за литература, история, биология и от отвращение - за математика и физика. И ако допусна, че математиката е важна и ме е срам от аболютната ми липса на знания в тази област, то за физиката мога официално да заявя, че няма никакъв смисъл от изучаването й в училище. Но това си е мое мнение.
Но вместо да мрънкам срещу въпросната система, аз просто съм си правила каквото искам и с повече хитрост и актьорски умения, съм си изкарвала високите оценки по предмети, с чиито учебници ми е идело да си изтрия гъза на моменти.
Що да се затормозявам и да хабя нерви, като 2-3 трика ще ми оправят работата?
После съм кандидатствала това, което искам, сега уча това, с което ще се реализирам със сигурност, защото има и кой да ми помогне един ден (иначе нямаше да го уча). Просто човек трябва да мисли и да си нагажда нещата така, както биха му били най-удобни утре.
Идеята ми е, че научиш ли се да се измъкваш, ти е точно през кура за системата.
искам само да поздравя Raybeez![]()
Ако учиш право в чужбина и искаш да практикуваш в държава различна, от където си завършил мисля, трябва да учиш още една година допълнително.
Иначе какво всички се разпискаха, всеки учи за това, за което му харесва и му стига пипето.
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
здраси, само да кажа ,че не съм чела всички мнения защото не ми се сториха много по темата.
Та аз следвам право в Германия, за да кандидатстваш ти трябват само документи и диплома за език естествено. И доколкото знам като си учиш право в дадена страна не може да го практикуваш в друга ,но там и аз още се ориентирам. Освен това накрая се държи държавен изпит,които трябва да се земе с сравнително добра оценка, след това се прави 2 години нещо като практика (ходиш на работа при разни съдии ,прокурори, където си намериш)и след това идва още един държавен изпит и като го вземеш си пълноправен юрист и можеш да правиш квото искаш.
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
мнението ти е приемливо само в случай,че си природно интелигентен и че общата култура е дошла свисше,че пишеш грамотно на примависта,затова и не се нуждаеш от училище
надявам се не претендираш за това
затова си замълчи защото отстрани е безумно смешно
освен това,ако си мислиш,че когато завършиш училище си направил ебати геройството и си си напълнил главата с второразредна информация..хаха,мога да те уверя че има доста по-сложни неща,от 3те закона на физиката или от литературен анализ на "Под Игото".
Искам да кажа само 2 неща:
безполезно знание НЯМА.Дори да знаеш колко калории има в една ябълка пак може да ти потрябва някъде.
само да плюеш системата,институция,полит ика,икономика е излишно и наивно.Или предлагаш начин по който да се подобрят проблемите в тях (проблемите в твоите очи),или си мълчиш кротко като агънце.
само с банални приказки не става.
това е както когато гласуваш.90% от българския народ ходи да гласува ей така за спорта,а после плюе срещу избранниците си.Или не гласуваш,или си стоиш кротко в ъгъла и си мълчиш,защото сам си виновен.
А и между другото,понеже виждам че загатваш за своята интелигентност.Интелигент н е човек,който знае как да се ориентира и нагажда към каквито и да е обстоятелства и условия (в случая-образователната система),замисли се над това.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Хармониките са по древни от целия ти род, вервай миПървоначално написано от global
![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
На 5 прочетох първата си книга и в първи клас знаех таблицата за умножение, и к'во, голямо важно.Първоначално написано от global
Макар че идеята, че в първи клас съм била прочела повече книги сигурно, отколкото ти досега трябва да те попритесни.
Общата култура не си влиза просто ей така от нищото. В училище се насъбира, защото дори и да не учиш наистина, а само да присъстваш ти си в среда, в която се обменят знания- факти и съждения на други хора. От това се натрупва обща култура.
Кое точно те мори? Че ако си учил повече математика и по- малко руски си щял да пишеш вече учебници?
Чувстваш ли се по някакъв начин по- тъп, защото не си учил само математика и т.н. а и други неща?
Всъщност с руския само си си подпирал прозореца, да разбирам си имал време да си наваксаш с математиката :_)
По- олекотените програми и специализираните паралелки изваждат деца- идиоти с обща култура, която се побира в капачка от бира.
И сега си има езикови, математически, хуманитарни и т.н. гимназии, професионални училища и т.н., както и в много от останалите училища. Пълното изключване на общообразователни предмети те прави тъп.
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Ти учиш от всичко по малко.
и твоя отговор:мога да те уверя че има доста по-сложни неща,от 3те закона на физиката или от литературен анализ на "Под Игото".
Извод: противоречиш си.А, че има и много по-сложни неща - спор няма. Именно за тях трябва да се пази мозъка, и то за тези, които имат интерес.
Ако нямаш обща култура и минимални знания в някоя област трудно ще изградиш интерес в дадена насока.
Общата култура не можеш от телевизия и интернет само да получиш. И двете са полезни инструменти, ако имаш вече някаква обща култура.
А за това, че са тъпи, щото учат само едно, но много е бла-бла.
Не се учи кой знае колко толкова ужасяващо много, но отрязването на общообразователните предмети прави учениците глупави. Те гледат телевизия, влизат в интернет, но по никакъв начин не се образоват от това. Повечето ми съученици нямат интереси, слушат, което пускат по радиото, гледат, което дават по телевизията.
Говориш наизуст, което го правят всички недоволни, които не са запознати с различни образователни системи.
А това, че не се притесняваш, е защото не уважаваш литературата, оттам не уважаваш и начина, по който човек се развива четейки и събира знания, защото е различен от твоя гениален и общовалиден начин да се образоваш без да си мръднеш пръста, защото медиите те образоват достатъчно.
Което те прави кон с капаци. Освен всичко друго.
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Охо, ама ти си и вярваш.
Само бележкари учат заради оценките, смешко!
Изроди в математическите.Я се обгради за известно време с подобни изроди. Ще се чувстваш като 5-годишен дришльо, и не защото ще ти говорят за математика, не, просто са с пъти по-интелигентни(не казваме умни) от теб, или когото и да било неизрод. И това го казвам след 10 години, прекарани в такава среда.(А в курса ми в момента се чувствам гениална, чак ме хваща срам, яд. Спокойно мога да кажа, че ми е тъпо/другите са доста ограничени.)
Медиите образовали?(рофл)
В днешния свят те са само още едно средство за манипулация.
Всъщност, знам защо вярваш на подобни глупости. Изкривено е обществото.
Ти си кон с капаци, защото не говориш с никакви реални аргументи. Твоят опит стига дотам с "работя с компютри откак се помня" и "не чета книги, но съм гениален". Дори да оставим настрана, че и двете твърдения са съмнителни, те са напълно недостатъчни за да подкрепят някаква позиция.
Ти напълно се разграничаваш от останалите, наричаш всички тъпаци, защото не са минали по твоя път, а истината е, че просто ти не си успял да издържиш на темпото, което много преди и след теб са го издържали, не си успял да извлечеш нищо и обвиняваш системата и останалите.
Значи факт номер 1: Ти не се справяш със системата. Тя на работи за теб, както работи за останалите.
Води до факт 2: Ти си недоволен. Отричаш системата и наричаш всички, за които тя работи глупаци, защото не са на твоя страна.
Което естествено до факт номер 3: Започваш да отричаш интелекта на всички, с които общуваш, заради различната от твоята позиция, от гледище на което решаваш, че си свръхинтелигентен и умен.
А за човек, който се учи само от медиите мога да ти кажа, че са ти го начукали яко. Дори няма смисъл да ти обяснявам колко манипулирана история е това. Защо? Ти така или иначе ще си знаеш своето. Защо? Защото си кон с капаци, както установихме, не приемаш никакви мнения различни от твоите, базирани на неособено пъстрия ти "житейски опит" ако може така да наречем пребутването ти на някакво средно образование и в последствие следване за да отървеш казармата. Самообразоване от интернет и телевизията...
Дори не разбираш, че си се затворил в тъпата си кутия и за разлика в кутията, в която сме останалите, твоята е много по- малка и ограничена откъм различни мнения.
А това, че се учи твърде много ми намирисва яко на мързел. Който иска да учи- учи, който не иска- не учи. Нервещо е, че искаш хем да си голям пич с голяма работа и голям отворко, хем не ти достига нещо за да го направиш.
Поеми си шибаната отговорност за шибания живот и не обвинявай системата или хората във форума за това, че си неудачник.
Или всъщност недей, образовай се пред телевизора, стой си в кутията.
Не държа да ти чета отговора, не се мори да го пишеш. Няма да ме изненадаш особено, няма да ми кажеш нищо ново, нито нещо добре обосновано или интересно. Дори и да си мислиш, че ще- мога да те уверя, че няма. Не си пригоден да осъзнаеш колко глупости просто ти се изливат от клавиатурата.
Изпсувай ме няколко пъти и не се излагай повече, че ми е жал.
-I dont sympathize
Please open your eyes!