.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 55 от общо 55

Тема: Право

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от global
    Общата култура си идва сама, а не трябва да правиш някакво неприятно усилие като учене например, така че в този смисъл може да се каже, че е дошла свише (а не "свисше"). Още на 6 години, преди първи клас, можех да чета и пиша, както и знаех основните граматически правила (и това за И и Й), така че това не съм го научил в училище. Часовете по български (не по литература - това са два различни предмета) ми бяха най-лесните. Мисля обаче, че само четенето на вестници или само Интернет, е достатъчно, за да се научиш да пишеш грамотно ако имаш нужната средна интелигентност. Ако не - тогава и ученето няма да ти помогне.

Аз и "под игото" не съм чел - доста дебела книга за възрастта ми е, нито някога съм правил литературен анализ. Но ако някога направя анализ, ще им се изправят косите и накрая пак ще ми пишат двойка, а и ще викнат родителите ми. И пак смятам, че съм си напълнил главата с много ненужна информация. А, че има и много по-сложни неща - спор няма. Именно за тях трябва да се пази мозъка, и то за тези, които имат интерес.

Човек е ограничен и не може да си позволи да учи всяко знание - това води до точно обратния ефект - мозъкът се затормозява да изпълни задължителната програма и не се развива нормално, най-елементарни неща ти се губят, губи ти се и общия поглед върху нещата, губиш си цялото време за ненужни неща. На мен в тийнейджърска възраст ми беше много по-важно да се науча да общувам с момичетата и да си уредя безопасен секс вместо да решавам задачи по математика. Но от математиката и останалите глупости не оставаше време и си останах тъп и задръстен до завършването. Но наште ме бяха излъгали, че това е много важно и по-важно. И ако не беше проклетата казарма, съвсем друго щях да правя.

Аз съм предложил отдавна - ти за ДОИП чувал ли си? Ето нещо, което ако се приеме, ще е имало смисъл от многото ми учене. Конкретно и за образованието предлагам доста съкращения на преподавания материал, намаляване на натовареността, учене по Интернет и други медии, възможност за посещаване на по-горен клас и без да си завършил предишния.
    Интелигентността ми беше прахосана в усилия за решаване на математически задачи вместо да мисля наистина за това, което е важно. Практически 100% от интелектуалния ми потенциал отиваше за покриване на високите изисквания в гимназията, от което нямаше смисъл, вместо за важните неща. Иначе аз начини за справяне със системата съм измислил, доколкото е било възможно, все пак. Но нагаждането към системата не е решение.
    Общата култура идва точно с четене на книги,учебници,гледане на телевизия,вестници..но те разбирам,за теб екзистенциалният проблем е как да сваляш момичетата,в такъв случай,ако наистина това ти е стимула за живот,опита на приятелите ти,знанията от улицата и статиите в тийнтюпроблем по въпроса,биха ти били достатъчни..
    Интернет не ти е достатъчен да се научиш да пишеш грамотно,това да знаеш някакви елементарни неща тип й/й въобще не значи,че си се научил да пишеш правилно..по този начин,със самоподготовка,можеш просто да докараш познанията си до допустимия минимум,колкото да не ти се смеят много хората..

И все пак,кои са тези толкова важни неща в гимназията за които не ти е оставало време?
    Защото аз завърших гимназия с 5.89 и всеки ден бях навън с приятели и се скъсах да обикалям България по разни мероприятия,започнах да правя секс,да пия,въобще съчетавала съм едното с другото..и съм сигурна че житейският ми опит е много по-богат от твоя,въпреки че одобрявам ходенето по 8 часа на училище,за сметка на 8 часа от "дъ риъл лайф".

Кажи твоят начин за справяне с образователната система,че ми стана интересно..
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Град
    В сърЦето мУ
    еми и аз ще кандидатствам с право във Велико Търново и Благоевград
    Обичам т3!!!

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Само за ТУЕС се сещам, който да е с 6 дни Но не виждам какъв е проблемът да кажеш училището, университета и тн. Ние сме сложили дори наши снимки.

И светът не е математика, макар и аз да кандидатствах с това и сега да уча неща в тази сфера.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    второ- литературата те учи да анализираш и ТЪЛКУВАШ, а в правото се тълкуват законите!
    Абсолютно е така, но според мен той имаше предвид друго. Дали с приемните изпити образователната ни система проверява как кандидата умее да анализира и тълкува? Или по-скоро проверяващите си имат собствено виждане и ти трябва да го следваш ако искаш да имаш висока оценка? Което свежда изпита по литература до зубрене? Think about it.

абе хора вие знаете ли каква е темата??? не превръщайте спора си в достояние за всички! казвайте мнения и информация по темата и не ни занимавайте с глупости и караници!!!!!!!!!!!!!!!
    Не се впрягай в живота и без това няма да излезеш жив от него!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си