Глобал, мон шер, за разлика от теб аз не се изживявявам за велика. Отговарям ти и пиша, защото темата пряко ме засяга и да кажем, че ми е приятно да споря.
Колкото до системата - не се оплаквам от нея, защото е много по-забавно, когато всеки път си откриваш вратичка в нея и минаваш тънко.
Четох ти мненията относно училището и казаното от теб донякъде препокрива моето мнение по въпроса. Разликата е само, че аз настръхвам от удоволствие щом стане въпрос за литература, история, биология и от отвращение - за математика и физика. И ако допусна, че математиката е важна и ме е срам от аболютната ми липса на знания в тази област, то за физиката мога официално да заявя, че няма никакъв смисъл от изучаването й в училище. Но това си е мое мнение.
Но вместо да мрънкам срещу въпросната система, аз просто съм си правила каквото искам и с повече хитрост и актьорски умения, съм си изкарвала високите оценки по предмети, с чиито учебници ми е идело да си изтрия гъза на моменти.
Що да се затормозявам и да хабя нерви, като 2-3 трика ще ми оправят работата?
После съм кандидатствала това, което искам, сега уча това, с което ще се реализирам със сигурност, защото има и кой да ми помогне един ден (иначе нямаше да го уча). Просто човек трябва да мисли и да си нагажда нещата така, както биха му били най-удобни утре.
Идеята ми е, че научиш ли се да се измъкваш, ти е точно през кура за системата.
Собственост на Canis_Dirus