- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Човек храни змията си с живи котенца и кученца
Уф, браво на вас, че не класифицирате животните.
И ги избивате всички, щото досаждат, както мухите. Например..
![]()
Иначе змиите по принцип не ядат котки и не ми се е налагало да свиквам с тази картинка. Природата нека им разнообрази менюто, ако реши, ама хайде да не го правим ние. Нищо че сме различни и неповлияни от масовите представи в обществото.. и йееес, любимата ни позиция =D>
Az po princip obi4am kotki i ku4eta, ama sq +- 1,2 se1...
The Spark
За последната една седмица много силно се заинтересувах от змиите. И о, чудо! Не намерих нито една змия, която в естествената си среда да яде котки или кучета. Следователно теорията за природата.... издиша сериозно. Не е необходимо да се откажа от месото за да имам позиция. Нямам против отглеждането на змии. Аз знам какво е страст по нещо и допускам, че както аз си имам слабост към кучетата, то така някой има към змиите. Нека си ги гледат, нищо против. Но ти ако можеш да кажеш, че най - доброто за едно животно, независимо какво е то е да му се променя природата и то за удоволствието на някой психично болен, то аз не мога!Първоначално написано от Verminaard
Raybeez, не ние класифицираме животните. Това природата го е направила. За осми път се повтарям, че дивите змии кучета и котки не ядат. И нито аз, нито който и да е "лигльо" го е измислил това.
А според мен не е нормално да си земеш куче което да ти лигави завесите, да ти сере по килима и да ти дъвче обувките, ама те - шанс..Първоначално написано от global
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Аз не мога да го приема като правило. За теб не знам.Първоначално написано от Raybeez
Извратено е не това, че змията се храни с котки и кучета, а това че на стопанина му доставя удоволствие да гледа как се мъчи едно живо същество. В природата е така по-силния изяжда по-слабия. Обаче тва да правиш клипчета и да ти носи някакво удоволствие е супер ужасно и ненормално. Гледах клипчетата във Ви бокс и беше супер гадно как въпросния човек удря зайчето по носа, докато го душеше змията, направо ми се дорева.
Точно ^^Първоначално написано от Spider4eto
For I am Winter born
Мтака да го кажем направо... хората които продължавате да твърдите как е нормално как се случва в природата... ( освен това ми ие интересно отидете вие в природата и нека вас ви изядат дивите животнимного ще се изкефите ) ..та сега да си поговорим..баща ми е прокурор.. и го питах и каза че то си е напълно противозаконно... ама чакайте забравих вие сте по-умни знаете по-добре нали така
![]()
Принципно когато едно нещо не е законно то автоматично става тъждествено равно на ненормално. Ама чакайте вие сте големите бунтари дето само си отварят устата как законите не са наред... а всъщото време именно те развалят цялата държава. Единствената грешка на България са не законите, а именно факта че наказуемите неща не се наказват именно заради пари. И ти "Raybeez" а'ре не ме сплашвай ... щото нищо не можеш да ми направиш...ама чакай за теб е важно да се правиш на гъзар и страшен пред другите...ммм човека дето е големият чичка който ще набие всеки който смята различно нещо от него... жалко (: Ама не ме интересуваш твоя си работа ((:
С ирония ли го казваш или на мен така ми се струваПървоначално написано от Raybeez
![]()
Ами честно казано няма да ми е кеф да ме нападнат и изядат диви животни но това ще е нормално, в реда на нещата един вид или може би не си чувал за кръговрата на живота- едни се раждат за да бъдат храна за други. Ако видя в природата как змия изяжда котка пак ще ми стане гадно за котката, ама по тая логика трее ми става гадно за мишките, които котките е изяла примерно, или за мухите които ядат паяците. Тва си е борба за оцеляване. Нормален природен закон.Първоначално написано от eminem_sp
П.П. Сори Вили, грешно съм те разбрала![]()
Да ве като се замисля верно е супер тъпо, мишките например са бахти яките животинки, обаче повече се наблъсква в главите на хората, че са някакви вредители, някакви низши и тем подобни. Аз лично не мога да гледам как се убива някакво животно каквото и да е то.Първоначално написано от Raybeez
![]()
Тогава умират слабите, оживяват само най-силните за да създадат ново поколение "имунизирано" от вирусаПървоначално написано от global
![]()
Не ми обяснявайте за полските мишки. Пффф аз живея в къща и никак не им се кефя. Даже съм забелязала, че повечето любители живеят в панелки и са виждали мишка на живо 3 пъти макс.
Ама иначе не смееш да го пробваш върху себе си и редовно си ходиш на имунизациите, нали?Първоначално написано от Spider4eto
При всички положения има по - голяма стойност от това на тези защитници на мишките, които като видят мишка скачат по дивани и пищят като подивели.Първоначално написано от Raybeez
Как да е, става дума, че допреди месец имахме сериозен проблем с мишките заради фуража и ако ти толкова им се кефиш, че би ги допуснал свободно да носят зарази из вас, то аз не.
Сичко е борба за оцеляванеПървоначално написано от babity
иначе преди няколко години си гледах един мишо ама ми умря и от тогава не съм имала домашен любимец и не възнамерявам да имам
Плъховете разнасят болести и са гнусни. Мишките ми бяха симпатични, докато не се появиха вкъщи. Не е приятно да осират с мънички чернички миши лайненца всички чекмеджета и рафтчета в кухнята. И са гадни, да.Първоначално написано от Raybeez
А защо всички харесват пеперуди, а не гъсеници?
По същата логика - Хайл Хитлер !Първоначално написано от global
![]()
For I am Winter born
Виж, аз също не обичам котки. Ама аз продължавам да мисля, че нещата нямат място за сравнение. В единият случай предоставяш на змията това, което си яде свободно пусната и един вид и намаляваш дискомфорта заради това, че е затворена в някакъв си гаден терариум, а в другия случай просто се гавриш с някакви създания 'дето нямат нищо общо със случката. Друг е въпроса, че змиите ги хранят с лабораторни мишки принципно, а всички знаем за какво са направени и се използват те...
Явно не знаеш как са оцелявали племената в далееечното минало. Когато настъпи глад в племето първо се изяждат болните и най-старите, ако гладът продължи се изяждат децата, за да останат най-силните, които могат отново да се възпроизведат и да продължат племето. А и ти спомена мутрите, сори ама тук не говорим за градски закони, ами за природниПървоначално написано от global
![]()
Котките си пият цестал/дронтал/бихелдон/празимек и не ми се налагада разбирам какво е тения. Има ли такива препарати и за мишки. Ако има ще се възползвам и знаейки, че са "чисти" няма да се противя като прибяга из стаята.Първоначално написано от Raybeez
При всички случаи ще ги обичам повече от плъховете. И все пак нямам котка (или изобщо домашен любимец), за да се тревожа толкова.Първоначално написано от Raybeez
И свинска тения има, ама всички си хапвате свинско, нали?
Явно продължаваме спора заради самият спор и вече няма особено значение какво точно бълваме. Аз се отказвам. К'ва беше темата къде отидохме...
Това е логично и не влиза в противоречие с казаното от мен.Първоначално написано от global
Да не мислиш, че мутрите са оцелели не именно заради закона на джунглата, на по-силния? Това е същия закон, приложен в градски условия при хората.[/quote] в случая с племето по-силните са по-добри защото единствено те биха могли да възобновят племето наново![]()
Признавам си, предпочитам котките, а за болестите не се замислям толкова. А пък и котките и мишките носят болести.Първоначално написано от Raybeez
А може ли да намериш статистиката? Стана ми интересно...