.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 71
    Мега фен
    Град
    Utopia..
    скарай им се малко, слънце

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    скарай им се малко, слънце

Тва не го умея.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Цитирай Първоначално написано от Seducti0n

На тези, на които им е добре да раздават милостиня, нека го правят, другите за, което е жизнено важна поредната вафла, нека си я хапнат.
    Хареса ми иронията

Неудобната истина.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Най-редовно оставям пари на старците по улиците,тия дет просят или тия дет продават нещо колкото да не е без хич.
    Иначе...честно да си призная(въпреки че изобщо не знам какво искам да правя с живота си) единствената ми мотивация да градя кариера е да имам възможността един ден да не позволя моите родители да стигнат до това положение.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от Jamalska
    Най-редовно оставям пари на старците по улиците,тия дет просят или тия дет продават нещо колкото да не е без хич.
    Иначе...честно да си призная(въпреки че изобщо не знам какво искам да правя с живота си) единствената ми мотивация да градя кариера е да имам възможността един ден да не позволя моите родители да стигнат до това положение.
    Браво! =D>
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Мега фен Аватара на babity
    единствената ми мотивация да градя кариера е да имам възможността един ден да не позволя моите родители да стигнат до това положение.
    Споделям мнението ти на 100%. Винаги когато видя възрастен човек се сещам за дядо ми, който вече не е между живите и ми става много мъчно...

В днешно време пенсионерите са направо герои да живеят с тези мизерни пенсии..

Много болно ми става като гледам как някой дядо или баба седи и гледа отстрани цените на стоките, преглъща просто и потегля.. Да гледат как ние младите ръсим пари и се забавляваме, а те да си зичислят точно парите за преживяване и да нямат поне веднъж да се поглезят.

Онзи ден се сетих, как хапвах някаква закуска набързо и една баба дойде и почна да гледа към витрините със закуски, после попита колко струва едната и като й казаха просто замълча обърна се и замина. В тоя момент ми се отщя закуската и ми се насълзиха очите и докато се посъвзема и обърна просто да я спра и да и купя с усмивка да не се почувства гадно бабата уж да ми прави компания тя вече се беше изпарила из тълпата..

На никой не го пожелавам. Дори както казаха ми е стимул.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Град
    то не е град,а джунгла...
    а като ти се насълзиха очите за възрастния човек защо не извади жълтицата и не купи едно яйце на дядката ? аре кажи де !?
    и аз се сдухвам така за някакви възрастни хора, обаче в крайна сметка не мога да спася целия гладуващ свят и се успокоявам с факта ,че всичко на тоя свят е заслужено. вярвам ,че нещата се връщат и че щом е така, значи трябва да е така. давам милостиня когато имам възможност, спомням си на пролет си купих първите кокичета от една баба за 2 лв., хубаво ми стана, че я зарадвах.

Вярно е. Всичко е заслужено в повечето случаи, но има изключения.
    И аз тарикатите просяци ги подминавам с периферното зрение само.

хахах, аз пък много обичам да си купувам зелени сливи. Ем бабата доволна, ем аз, големи сделки правим :Д

Град
    то не е град,а джунгла...
    или ошав по бъдни вечер от бабките. веднъж толкова ошав накупих, че подарявах на роднини

Мега фен Аватара на babity
    На центъра в Пловдив много често, особено през зимата съм срещала една изключително възрастна женица, която продава рози, увита в някаквъ дрипи. Свила се жената на студеният тротоар и предлага рози. Винаги се разплаквам като я видя...

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    единствената ми мотивация да градя кариера е да имам възможността един ден да не позволя моите родители да стигнат до това положение.
    Не мога да бъда по-съгласен с теб!!!

Защо няма повече хора като теб!?!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    С тия мизерни пенсии, които имат повечето, няма как да са добре...
    Уви, цените ни а главоломно високи, а заплатите и пенсиите-ниски.
    Хората разполагат с някакви пенсии по 150 или 200 лева, хлябът е 1 лев. Трябва да платят ток, вода, телефон, да си купят лекарства....За нищо не стигат тия пари. Жал ми е и бих дала на човек в нужда, често давам на бедни по улицата, които ме спират и ме молят. Да, някои може да са измамници, но откъде да знам...Остава надежата да си помогнал и да си стоплил нечие сърце. Откакто се помня баща ми е давал почти всичките си пари за мен и сестра ми, много често е пренебрегвал всичките си нужди.Искрено се надявам от мен да стане човек, да изкарвам добри пари, за да осугуря на с емейството ми приятни старини.Животът е труден,години подред работиш, бориш се за прехраната си, а все не можеш да си стъпиш на краката...Бих помогнала на такива хора, с каквото мога, но уви,много са, а този проблем няма да се реши, докато не се решат неуредиците в държавата ни.
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

hottie
    Guest
    Много ми е стана тъжно като прочетох това. Аз на твое място бих му купила продукти, ако имам пари. Или дори бих си дала моите. Разбира се - всеки каквото може. Дори и един хляб да е , пак е нещо.
    Не знам за мен проблемът с възрастните хора в България е доста сериозен. Има баби, дядовци, инвалиди... с толкова мизерни пенсии, че ако не могат да разчитат на друг трудно биха се справили !

Ето пример : моята баба! Взима супер мизерна пенсия(въпреки, че е работила дълги години) но ако не съм аз да и додам пари всеки месец и да й напазарувам тя просто не би живяла нормален живот. Парите не й стигат, възрастна в и вече трудно ходи, дори не може да си напазарува сама. И всеки път се замислям - ами какво е за хората, които нямат близки?
    Да знам, че не можем да мислим за всички, но не мога и да си затварям очите.

Тази авторката на колко години е. Със сигурност и е много лесно да раздава парите на мама и татко. Много и е сладък живота като не е видяла как се печелят пари.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    И все пак радваме се, че се създаде някаква дискусия.
    И един факт - никъде не съм споменала, че ми се свиди, че не бих помогнала ако можех.
    Но така е.. кво да се прави немаше да е интересно ако немаше некакъв спор

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Цитирай Първоначално написано от Riot
    "Ne priznavam sistemata -golemi malki
    ima dva vida hora -dostoini i jalki."
    яка мисъл- ще започна да я ползвам
    Kingsize - Ostavam sebe si

Цитирай Първоначално написано от thegmin
    Тази авторката на колко години е. Със сигурност и е много лесно да раздава парите на мама и татко. Много и е сладък живота като не е видяла как се печелят пари.
    По-добре да похарчи парите като помогне на някой дядо, отколкото за алкохол и цигари например.

На мен ми става по-тъжно когато видя група тийнейджъри да се подиграват на баба|дядо..

Град
    DreamLand =)
    Цитирай Първоначално написано от thegmin
    ami na 15 sm no spored men tova nqma nikakvo znachenie zashtoto moje da sm na 15 i da se osigurqvam ot zaplatite na roditelite si no da se opitvam da pomogna s kakvoto moga no moje i da sm na sobstvena izdrujka i kakto kaza Thoughtless da gi ziharcha za gluposti
    radvam se che temata vi haresa :] i se radvam che ima mnogo hora koito spodelqt mnenieto mi..
    За 3 неща бях напълно убедена.
    Първо Едуард бе вампир.
    Второ, някаква част от него - нямах представа колко силна може да бъде тя,
    жадуваше за кръвта ми.
    И трето, бях безусловно и необратимо влюбена в него. ♥

Може и да не са..
    Ако видиш на улицата стар човек в такова положение, какво, ще отидеш да го разпитваш за кой е гласувал и тогава ще го съжаляваш?

В рози случай не е тук развръзката.Има толкова достойни хора и въпреки това живеят с по 100 лева.Май обърках глагола...

Има ги и ще ги има да се надяваме не за винаги.Поне в България.

От друга страна се сблъсква ситуацията с една мисъл,която се върти в главите на нас,младото поколение,включително и на мен."Живей без граници",но до едно време...Накрая ще станем и ние така.Ако искаш да не пропускаш нито един момент от живота се налага да живееш на ръба,но понякога падаш от него и оставаш без пукната пара.Трябва да се стеремиш да съчетаваш това,което искаш с това,което трябва,а в нашата държава трябва да спестяваш,че да можеш да "живееш" г/д нормално,когато стигнеш тази възраст.Е и да паднеш ще си живял достойно...нали!?
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Град
    в мазето ;dd
    много тъжно наистина

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Не мисля,че Митака е имал предвид точно това

Всъщност съм съгласна с теб - специално тези, гласували за БКП не са за съжаление. Въпросът е, че не можеш да ги различиш външно и да решиш кого да съжаляваш.
    За това ми е гадно за всички.

Супер фен Аватара на Riot
    Цитирай Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
    В рози случай не е тук развръзката.Има толкова достойни хора и въпреки това живеят с по 100 лева.Май обърках глагола...

Има ги и ще ги има да се надяваме не за винаги.Поне в България.

От друга страна се сблъсква ситуацията с една мисъл,която се върти в главите на нас,младото поколение,включително и на мен."Живей без граници",но до едно време...Накрая ще станем и ние така.Ако искаш да не пропускаш нито един момент от живота се налага да живееш на ръба,но понякога падаш от него и оставаш без пукната пара.Трябва да се стеремиш да съчетаваш това,което искаш с това,което трябва,а в нашата държава трябва да спестяваш,че да можеш да "живееш" г/д нормално,когато стигнеш тази възраст.Е и да паднеш ще си живял достойно...нали!?
    Не мисля,че Митака е имал предвид точно това
    prosto vi peeh be
    Моля ?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си