- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Жал ми е.... :(
скарай им се малко, слънце![]()
Първоначално написано от OtherDimension
Тва не го умея.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Хареса ми ирониятаПървоначално написано от Seducti0n
Неудобната истина.
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Най-редовно оставям пари на старците по улиците,тия дет просят или тия дет продават нещо колкото да не е без хич.
Иначе...честно да си призная(въпреки че изобщо не знам какво искам да правя с живота си) единствената ми мотивация да градя кариера е да имам възможността един ден да не позволя моите родители да стигнат до това положение.
Браво! =D>Първоначално написано от Jamalska
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Споделям мнението ти на 100%. Винаги когато видя възрастен човек се сещам за дядо ми, който вече не е между живите и ми става много мъчно...Първоначално написано от Jamalska
В днешно време пенсионерите са направо герои да живеят с тези мизерни пенсии..
Много болно ми става като гледам как някой дядо или баба седи и гледа отстрани цените на стоките, преглъща просто и потегля.. Да гледат как ние младите ръсим пари и се забавляваме, а те да си зичислят точно парите за преживяване и да нямат поне веднъж да се поглезят.
Онзи ден се сетих, как хапвах някаква закуска набързо и една баба дойде и почна да гледа към витрините със закуски, после попита колко струва едната и като й казаха просто замълча обърна се и замина. В тоя момент ми се отщя закуската и ми се насълзиха очите и докато се посъвзема и обърна просто да я спра и да и купя с усмивка да не се почувства гадно бабата уж да ми прави компания тя вече се беше изпарила из тълпата..
На никой не го пожелавам. Дори както казаха ми е стимул.
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
а като ти се насълзиха очите за възрастния човек защо не извади жълтицата и не купи едно яйце на дядката ? аре кажи де !?
и аз се сдухвам така за някакви възрастни хора, обаче в крайна сметка не мога да спася целия гладуващ свят и се успокоявам с факта ,че всичко на тоя свят е заслужено. вярвам ,че нещата се връщат и че щом е така, значи трябва да е така. давам милостиня когато имам възможност, спомням си на пролет си купих първите кокичета от една баба за 2 лв., хубаво ми стана, че я зарадвах.
Вярно е. Всичко е заслужено в повечето случаи, но има изключения.
И аз тарикатите просяци ги подминавам с периферното зрение само.
хахах, аз пък много обичам да си купувам зелени сливи. Ем бабата доволна, ем аз, големи сделки правим :Д
или ошав по бъдни вечер от бабките. веднъж толкова ошав накупих, че подарявах на роднини![]()
На центъра в Пловдив много често, особено през зимата съм срещала една изключително възрастна женица, която продава рози, увита в някаквъ дрипи. Свила се жената на студеният тротоар и предлага рози. Винаги се разплаквам като я видя...
Не мога да бъда по-съгласен с теб!!!Първоначално написано от Jamalska
Защо няма повече хора като теб!?!
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
С тия мизерни пенсии, които имат повечето, няма как да са добре...
Уви, цените ни а главоломно високи, а заплатите и пенсиите-ниски.
Хората разполагат с някакви пенсии по 150 или 200 лева, хлябът е 1 лев. Трябва да платят ток, вода, телефон, да си купят лекарства....За нищо не стигат тия пари. Жал ми е и бих дала на човек в нужда, често давам на бедни по улицата, които ме спират и ме молят. Да, някои може да са измамници, но откъде да знам...Остава надежата да си помогнал и да си стоплил нечие сърце. Откакто се помня баща ми е давал почти всичките си пари за мен и сестра ми, много често е пренебрегвал всичките си нужди.Искрено се надявам от мен да стане човек, да изкарвам добри пари, за да осугуря на с емейството ми приятни старини.Животът е труден,години подред работиш, бориш се за прехраната си, а все не можеш да си стъпиш на краката...Бих помогнала на такива хора, с каквото мога, но уви,много са, а този проблем няма да се реши, докато не се решат неуредиците в държавата ни.
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Много ми е стана тъжно като прочетох това. Аз на твое място бих му купила продукти, ако имам пари. Или дори бих си дала моите. Разбира се - всеки каквото може. Дори и един хляб да е , пак е нещо.
Не знам за мен проблемът с възрастните хора в България е доста сериозен. Има баби, дядовци, инвалиди... с толкова мизерни пенсии, че ако не могат да разчитат на друг трудно биха се справили !
Ето пример : моята баба! Взима супер мизерна пенсия(въпреки, че е работила дълги години) но ако не съм аз да и додам пари всеки месец и да й напазарувам тя просто не би живяла нормален живот. Парите не й стигат, възрастна в и вече трудно ходи, дори не може да си напазарува сама. И всеки път се замислям - ами какво е за хората, които нямат близки?
Да знам, че не можем да мислим за всички, но не мога и да си затварям очите.
Тази авторката на колко години е. Със сигурност и е много лесно да раздава парите на мама и татко. Много и е сладък живота като не е видяла как се печелят пари.
И все пак радваме се, че се създаде някаква дискусия.
И един факт - никъде не съм споменала, че ми се свиди, че не бих помогнала ако можех.
Но така е.. кво да се прави немаше да е интересно ако немаше некакъв спор![]()
Kingsize - Ostavam sebe siПървоначално написано от Raybeez
По-добре да похарчи парите като помогне на някой дядо, отколкото за алкохол и цигари например.Първоначално написано от thegmin
На мен ми става по-тъжно когато видя група тийнейджъри да се подиграват на баба|дядо..
ami na 15 sm no spored men tova nqma nikakvo znachenie zashtoto moje da sm na 15 i da se osigurqvam ot zaplatite na roditelite si no da se opitvam da pomogna s kakvoto moga no moje i da sm na sobstvena izdrujka i kakto kaza Thoughtless da gi ziharcha za glupostiПървоначално написано от thegmin
![]()
radvam se che temata vi haresa :] i se radvam che ima mnogo hora koito spodelqt mnenieto mi..![]()
За 3 неща бях напълно убедена.
Първо Едуард бе вампир.
Второ, някаква част от него - нямах представа колко силна може да бъде тя,
жадуваше за кръвта ми.
И трето, бях безусловно и необратимо влюбена в него. ♥
Може и да не са..
Ако видиш на улицата стар човек в такова положение, какво, ще отидеш да го разпитваш за кой е гласувал и тогава ще го съжаляваш?
В рози случай не е тук развръзката.Има толкова достойни хора и въпреки това живеят с по 100 лева.Май обърках глагола...Първоначално написано от Riot
Има ги и ще ги има да се надяваме не за винаги.Поне в България.
От друга страна се сблъсква ситуацията с една мисъл,която се върти в главите на нас,младото поколение,включително и на мен."Живей без граници",но до едно време...Накрая ще станем и ние така.Ако искаш да не пропускаш нито един момент от живота се налага да живееш на ръба,но понякога падаш от него и оставаш без пукната пара.Трябва да се стеремиш да съчетаваш това,което искаш с това,което трябва,а в нашата държава трябва да спестяваш,че да можеш да "живееш" г/д нормално,когато стигнеш тази възраст.Е и да паднеш ще си живял достойно...нали!?
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
много тъжно наистина![]()
![]()
![]()
![]()
Не мисля,че Митака е имал предвид точно товаПървоначално написано от Riot
Всъщност съм съгласна с теб - специално тези, гласували за БКП не са за съжаление. Въпросът е, че не можеш да ги различиш външно и да решиш кого да съжаляваш.
За това ми е гадно за всички.
Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
prosto vi peeh beПървоначално написано от Jamalska
![]()
Моля ?!