.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 71 от общо 71

Град
    On top Drugs of choice: Nicotine Caffeine and Gaming
    И аз един път да си изкопая тема...

Интересно ми е какво толкова са ви направили комунистите, че все за тях се хващате. Повечето, да не кажа всички, дори не сте живели през това време. Аман от разбирачи и политически компетентни индивиди!!!

Колкото до оригиналната тема: И на мен понякога ми става мъчно, и аз понякога давам. Но по-често се питам: Защо моите баба и дядо не са като тях? Защо дядо ми на 70 продължава да работи, да прави ремонти на хората за пари? Защо те двамата не взимат по 100-200 лева пенсия? И, не, не са били от изявените комунисти, които са си напълнили гушките. А имат два апартамента в София, за втория дядо ми, тогава почти на 60, отиде да работи по строежи в Сибир! Защо те могат, а "миличките старци" - не?

Предполагам дядката е редовен гласоподавател на БСП, нали? Всички сме прецакани от системата

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    Schneeflocke, може би не всички възрастни хора са трудоспособни?
    Може би твоите баба и дядо просто са имали късмет да останат значително здрави до по напреднала възраст...
    А и примерно, ако някоя баба е останала вдовица и едвам се движи и крета, защото няма пари да си взема лекарства, как я виждаш да се хване на работа?
    Такаче не говори така ...

По темата и на мен ми е мъчно предимно за възрастните хора и кучетата(за циганите грам мъчно не ми става) и винаги съм помагала с каквото мога. Аз направо се изумих, че не си се сетила да купиш някои продукти(пък било то и само яйцето)на човека .. просто няма как да коментирам..
    Аз винаги давам пари на хора, които виждам, че наистина нямат, а не на такива, които ще ги дадат за алкохол и цигари. Веднъж с една приятелка преди години ядяхме пици долу на Витошка и Патриарха и идва някакъв като клошар и гледа тъжно пиците и аз тамън и разправям да му купим 1-2 парчета пица и почваме да се ровим и тъкмо да отида да му предложа и гледам, че си вади цигара и я запалва.. Е, как да ми стане жал за човек, който предпочита цигарите пред това да се нахрани ???
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

Град
    Цитирай Първоначално написано от milotoGIRL4e
    Schneeflocke, може би не всички възрастни хора са трудоспособни?
    Може би твоите баба и дядо просто са имали късмет да останат значително здрави до по напреднала възраст...
    А и примерно, ако някоя баба е останала вдовица и едвам се движи и крета, защото няма пари да си взема лекарства, как я виждаш да се хване на работа?
    Такаче не говори така ...
    Само да уточня - те могат да си живеят добре и без да работят. Ама леля ми е кучка и само им иска пари за нещо. И не бих казала, че баба ми, която се води инвалид по закон, е много трудоспособна, но се старае. А за прабаба ми, Бог да я прости, само са ми разказвали. Жената е била куца по рождение. Но цял живот е гледала телета на село за ТКЗС-то. Когато телетата са станали преко силите й, започнала да гледа агнета. Иии, не знам и аз защо го пиша това. Може би се опитвам да покажа, че всяка история има две страни. Ако не си се трудил като млад, ако не си си отгледал правилно децата и не си ги възпитал като хората, свършваш зле. Тогава кой е виновен - държавата или човекът?

Град
    STARA ZAGORA
    ami az lqtoto si ba4kam, taka ili ina4e na6te me izdurjat... I tova ne mi pre4i da pomogna na nqkoi koito go zaslujava... Ne na oniq mangalki det sa po na 20 i imat po 4 deca i hodqt da prosqt.. A na nqkoi vuzrasten 4ovek koito e rabotel, otgledal e deca i sega nqma pari za 1 hlqb.. Taka ili ina4e az pari nqmam, te sa si na na6te, za6to da ne pomogna na dqdoto... Moje i da ima vina 4e e na tova dirije ama...Opredeleno i az 6te se po4uvstvam po dobre.. Kvo mi pre4i da dam 1 lev za hlqb na 4ovek koito nemoje da si go pozvoli, sled kato taka ili ina4e 6te dam 3 leva za cigari..

Мега фен
    Град
    София
    абе global е адското зле, чак ми е жал! Какво значение има какъв цвят е? Първо сме хора, после сме комунисти, демократи, анархисти... Яко тъпо парче!

А иначе знам как се чувства авторката. Така бях във вторник- в халите киснахме и имаше щанд за разни шоколади, дядо коледовци от шоколад и всякакви коледни неща. Седнахме до него и по едно време се появи едно дете- самичко беше и така ги гледаше... ;( купихме му един дядо коледа и така му светнаха очите. Много ми стана криво.

Винаги съм се питал всички ли сте толкова глупави или просто не можете повече?

Преди време се начуих на нещо на което трябва да се научите и вие.
    Казва се непукизъм.
    Влезнала си в магазина, видяла си дядото, който искал 1 яйце, разплакала си се... Ами какво ще стане, ако видиш някоя баба да иска да си купи 3 килограма месо, а няма пари? Дали наистина трябва да ти пука?
    Дали? Не. Това е верния отговор.
    Какво значи да ви става тъжно? Да плачете, защото няма какво да ядат някакви си пенсионери или деца? Ами нали вие ядете, какво ви пука за другите? На този свят има всякакви хора и всякакви съдби. На Пешо му умряло магарето, ми, че да умира, аз какво да направя...
    Някой умират, други се раждат, трети гладуват, четвърти боледуват, пети мизерстват. Така е устроен Света. Щом няма да пари да яде, значи ще гладува. Той си го е направил така, никой друг. Ако трябва ще умре, спокойно, друг ще се роди на негово място.
    Ял е цял живот, сега ти се загрижи, че няма какво да яде... Ами какво е правил цял живот, бе? Да не би да го е карал на фотосинтеза?
    Някакви лайна застанали по мостовете и по улиците с подадена напред ръка, търсейки милостиня... Това са боклуци. Лесно е да застанеш и да си протегнеш ръката и да чакаш да ти капят парите. Лесно е...
    Трудно е да си ги изкараш : ) Не са способни? Техен проблем, те са си го направили.
    Радвайте се, че вие сте добре.
    И сега някоя глупачка или някой палячо ще каже: Ами представи си, че си на тяхно място? Ами да, представям си, ще гладувам или ще умра. Никога няма да прося.
    Или си човек, или боклук.
    Ако ти е писано да умираш, ще умираш.
    Ако ти е писано да гладуваш, ще гладуваш.
    Хората не променят съдбите си, просто ги преплитат, което не е правилно.
    Никога не бих дал и цент за такива боклуци.

Мега фен
    Град
    София
    SWASTICA, не говоря за тея дето по мостове църкви висят по цял ден, а са видимо в трудоспособна възраст, дето за тях все "няма работа". Жал ми е за тези пенсионери, които са се трудили през активната възраст, а сега заради преизчислението от `97 година вместо да взимат 300лв месечно взимат 100лв. Не може да не ми е жал- не съм някакво животно, което първично да си подчинява на нуждите си и да го е грижа единствено за физическото му оцеляване.

Цитирай Първоначално написано от Loshotia
    SWASTICA, не говоря за тея дето по мостове църкви висят по цял ден, а са видимо в трудоспособна възраст, дето за тях все "няма работа". Жал ми е за тези пенсионери, които са се трудили през активната възраст, а сега заради преизчислението от `97 година вместо да взимат 300лв месечно взимат 100лв. Не може да не ми е жал- не съм някакво животно, което първично да си подчинява на нуждите си и да го е грижа единствено за физическото му оцеляване.
    За да оцеляваме се налага да сме като животните.
    Баба ми взима 130 лв пенсия. Хапчетата, които трябва да приема всеки месец струват 70 лв. Ток, вода и тн. Живее си супер, не се оплаква, гледа си Булсатком и всичко е наред.
    Пак ти казвам, приятелю, техен проблем.
    Ако един ден станеш един от тях на никой няма да му пука, защото такъв е живота. Защо да ти пука, след като не си заслужава?

Мега фен Аватара на babity
    А винаги ли трябва да правим нещата водени само и единствено от мисълта, че някой някога ще ни го върне?

Цитирай Първоначално написано от babity
    А винаги ли трябва да правим нещата водени само и единствено от мисълта, че някой някога ще ни го върне?
    Има ли смисъл да дадеш от твоите 5 лв за да може някой си да яде като луд кебапчета и хляб?
    Ти си ги имаш и са твой.
    Защо трябва да са негови?
    Помагаш му ли?
    А защо?
    Защо го правиш?
    Къде пише, че трябва да му помогнеш?
    Казах ти-някой умират от студ, други от глад. Това е закона на природата.
    А и ако няма смъртност, знаеш ли какво ще стане?

Мега фен Аватара на babity
    Не мисля, че с 5 лв някой ще презабогатее или кой знае какво ще стане с тях. После, аз не ги давам 5-те лева, защото ги нямам, главно. Накрая очаквах да кажеш нещо и за закона на джунглата. Ние сме ХОРА, защото можем да чувстваме и неща, различни от егоизъм, нали така? Не виждам нещо лошо в това да дадеш на някого когато имаш в повече, а виждаш, че той няма нищо. Особено когато става дума за хора в неравностойно положение или възрастни хора. И все пак всички имаме право на мнение по въпроса...

Цитирай Първоначално написано от babity
    Не мисля, че с 5 лв някой ще презабогатее или кой знае какво ще стане с тях. После, аз не ги давам 5-те лева, защото ги нямам, главно. Накрая очаквах да кажеш нещо и за закона на джунглата. Ние сме ХОРА, защото можем да чувстваме и неща, различни от егоизъм, нали така? Не виждам нещо лошо в това да дадеш на някого когато имаш в повече, а виждаш, че той няма нищо. Особено когато става дума за хора в неравностойно положение или възрастни хора. И все пак всички имаме право на мнение по въпроса...
    Егоизма е нещо съвсем различно.
    Това е реалността. Не трябва да се бърка реалност с егоизъм.
    Но въпроса е ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ ТРЯБВА ДА МУ ДАВАШ ПРОСТО ЕЙ ТАКА?
    Да му капнат пари от въздуха?
    Защо?
    Защото имаш в повече?
    Добре де, вярно ли всички тука сте от 93 нагоре?

Град
    Цитирай Първоначално написано от global
    Какво са направили ли? Ограбиха страната и тя днес е първата по бедност в Европа.
    Детенце, знаеш ли колко държави са били комунистически? Как така половин Европа се вдигна на крака, а само на българите и след 20 години пак комунистите са им виновни. Ти живяло ли си през комунизма, че имаш мнение по въпроса? Знаеш ли тогава колко просяци е имало по улиците на София? Знаеш ли колко вишисти тогава са били без работа? А колко са тези хора сега? Не знаеш. Ама се правиш на велико. Плюеш един режим, който не познаваш. Защото си чуло, че тогава не са давали на децата да си веят циците по улиците. Знаеш ли, че комунизмът е утопична идеология, която, за съжаление, никой не успява да приложи на практика? От къде ти идва самочувствието да се изказваш по политически въпроси, при положение, че нямаш нужните знания, за да водиш такъв спор. Особено с мен!!!

ПП: SWASTICA, разбирам позицията ти много добре. И съм доста съгласна с теб. Но, все пак, ние сме хора. В природата ни е, поне на повечето, да изпитваме съчувствие към другите, да искаме да им помогнем, защото "всичко се връща". Кой знае, може и да не е съчувствие, а страх - надяваш се, че, ако днес подадеш някому ръка, утре някой ще ти подаде на теб. Такива сме си. Дори на мен ми става мъчно за старите хора. А аз, според повечето хора, съм зла кучка.

Супер фен Аватара на Riot
    да го духат бе
    и стари и млади
    ти ако си на тяхно място
    на някой ще му дреме ли ?
    деа и състрадателните пикли
    Моля ?!

Schneeflocke, не се надявай.
    Аз съм бил в много положения, да не ти казвам, че почти съм умирал.
    Никога не съм просил.
    В на никой кръвта не е да помага! Просто всеки търси изгодата!
    Да ви кажа ли ЗАЩО ДАВАТЕ ПАРИ И МИЛОСТИНЯ? Защото очаквате, АКО ЕДИН ДЕН и вие станете така да ВИ СЕ ВРЪЩА или изобщо да не станете такива, защото сте мили и добри хора.
    Грешка. Дори в този случай не го правите за тях, а за себе си. Просто трябва да се замислите и да го осъзнаете.
    На този свят се раждаш сам или с още някой, помагай на този, който е излезнал с теб. Другите си имат свой пътища. Не се меси в чуждите съдби. Ако му е писано да се обеси, не го прави, че да се дави. Няма нужда от милостиня, нищо не се връща, няма и да се върне. Това са просто тъпи фрази заложени в на почти всеки един човек главата. При тях има организъм, при теб също, техния изисква храна, както и твоя. Ако го нахраниш, то ще бъде веднъж, следователно живота му няма да бъде спасен от теб. Това са пълни глупости.
    Казах вече, писано ли ти е да умираш и цял свят не може да ти помогне, защото това е твоята съдба и явно е направено така, защото така е трябвало. На този Свят за всяко едно нещо има причина, всяка една частица се движи по определен начин за да направи нещо, всяка една секунда, която удря има цел, всяка една цигата е около минута, ти сядаш и я пушиш в парка, след 1 мин ставаш тръгваш и ти е добре. Но, ако беше тръгнал 1 мин по-рано милиони неща щяха да бъдат различни, МИЛИОНИ! Щом е писано да има сираци - ще има, щом е писано да има болни - ще има, щом е писано да умират от глад - ще умират. Хората са неблагодарници, при това големи.
    Не давайте пари за нещо, което така или иначе си отива.

Повече от фен Аватара на Discard
    Град
    Бургас
    И каква е дискусията в случая-факт е,че държавата ни е шибана,факт е,че и голяяма част от населението са боклуци(българи или не...).И дискусиите нито ще решат проблема,нито нищо-това е положението!

Цитирай Първоначално написано от Discard
    И каква е дискусията в случая-факт е,че държавата ни е шибана,факт е,че и голяяма част от населението са боклуци(българи или не...).И дискусиите нито ще решат проблема,нито нищо-това е положението!
    Добре, Първанов.

Повече от фен Аватара на Discard
    Град
    Бургас
    Изтърваме поредната история за живота...

Голям фен Аватара на sssladuranka
    Град
    Outta Space =]
    ох,незнам просто какво да кажа...може би само - тъжно и жалко става всичко напоследък

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    http://www.teenproblem.net/f/viewtop...093890#4093890

Комунистическите спорове-ТАМ!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си