Schneeflocke, може би не всички възрастни хора са трудоспособни?
Може би твоите баба и дядо просто са имали късмет да останат значително здрави до по напреднала възраст...
А и примерно, ако някоя баба е останала вдовица и едвам се движи и крета, защото няма пари да си взема лекарства, как я виждаш да се хване на работа?
Такаче не говори така ...

По темата и на мен ми е мъчно предимно за възрастните хора и кучетата(за циганите грам мъчно не ми става) и винаги съм помагала с каквото мога. Аз направо се изумих, че не си се сетила да купиш някои продукти(пък било то и само яйцето)на човека .. просто няма как да коментирам..
Аз винаги давам пари на хора, които виждам, че наистина нямат, а не на такива, които ще ги дадат за алкохол и цигари. Веднъж с една приятелка преди години ядяхме пици долу на Витошка и Патриарха и идва някакъв като клошар и гледа тъжно пиците и аз тамън и разправям да му купим 1-2 парчета пица и почваме да се ровим и тъкмо да отида да му предложа и гледам, че си вади цигара и я запалва.. Е, как да ми стане жал за човек, който предпочита цигарите пред това да се нахрани ???