- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Боли ме китката
Много ме боли китката...при вените.Не съм ги рязала,ами в Понеделник вечер играх боулинг...От тогава и гърба ме боли...Да не говорим като трябва да пиша или да режа нещо!Направо ужасна болка...на дясната ръка е.Какво да й направя???Едвам си вдигам раницата сутрин...ох ужас е.![]()
Е...чак пък до там...Сериозно ли е???
в аптеката лента за китка 1.20 лв . аз си купих и е супер , ама като се оправиш не я носи много, защото се разнежва китката
Raise your fist!
От колко дни е това. И само това ли е било (търкалянето на топката). Подуване ??? Ограничаване на движенията ??? Имало ли е някакви травми преди време на китката. И ако ми пратиш и 1 снимка къде точно те боли. Има си снимки в изображенията на google за анатомия на китката.
http://www.maxefect.com/bb/component...d6bc5cfc76.jpg Точно там..ама изцяло.И само боулинг беше...Играх 2 игри по 10 хвърляния(май толкова бяха).После билярд...след това едвам си нарязах пицата...От неделя ми е болката.Няма подуване.Само като я стисна съвсем съвсем леко и започва да ме боли...
Т.е. където е ластичния накитник ли ?
На каква възраст и пол си ? Възможно е да са ти спаби сухожилията. Принципно почивка си трябва. Изтрай до понеделник и я пази китката да не я натоварваш с тежко и много движения. Вземи си накитник, който да ти държи както е показано на снимката която ми прати, но и при самата длан за да е фиксирана. Пази я и малко почивка и дай.![]()
Да там...На 14 съм и съм момиче...Това означава ли,че не трябва да играя физическо?...Ааа и тежа между 40-45 кг. ...160см
Щом е "ужасна болка", не трябва да играеш. Трябва да я пазиш. Ако го усещаш, че е сериозно още утре на лекар. И си купи накитникПървоначално написано от SuNsEt
![]()
Добре,много благодаря!![]()
![]()
![]()
За нищо драсни след прегледа, моля![]()
не искам да те плаша но веднъж стане ли трябва да си много внимателна и винаги да имаш такава леннта под ръка.......
аз при пренасяне на едни плоскости в 8 клас като бях почнаха да ме болят по същия начин...сега като съм на работа(работя с платки и вдигам тежко понякога) просто все едно нямам ръце ако нямам лента....когато не я натоварвш си минава сама,но когато трпбва да я използваш по сериозно само с лента....![]()
![]()
![]()
Take this broken wings and learn to fly again and learn to live so free
and when we here the voices sing the book of love will open up and let us in
so take these broken wings!
Такава лента се ползва докато се оправи ръката. Поне трябва да се наблегна на заздравяването на сухожилията и връзките, за да не стига до там. Тези неща могат да станат хронични, така че лентата не е решение. Тя е само в началото докато има болки. После вече си има други процедури.Първоначално написано от rubi
разтегнала си някое сухожилие за това те боли,превържи я с бинт ама го стегни
Ти знаеш ли как се разтяга сухожилие и каква е да ти е разтегнато сухожилие ?Първоначално написано от titinkaa
![]()
Отново благодаря за ценните съвети.Китката ми се оправя...бавно.Купих си лента и днес не играх физическо.Лека вечер.
![]()